SkyscraperCity Forum banner

TÜRKİYE | High Speed Rail (HSR) developments

648566 Views 3080 Replies 266 Participants Last post by  TayfunVural
Now Turkey will start to produce high speed train with the coproduction of Korea in Eskişehir. Agreement is signed up with the Korean company and the trains will have high speed over 300 km/h.

But also Turkey won't inport the rails anymore, because Eskişehir factories will produce the rails.

Here are the all railway projects
http://www.ubak.gov.tr/tr/alt/guncel/demiryolu.pdf

and here is the source of the news
http://bakaa.sitemynet.com/

I also read this news yesterday on the all papers... wonderful improvment... :eek:kay:
1 - 20 of 3081 Posts
If it's really high speed train, why doesn't its armchairs have safety belt?
TCDD'de önemli bir teknik adamdan geçenlerde öğrendiğim ilginç birşey:
Şu anda aktif hızlı trenin bakımı ve idamesi için İspanyollara koltuk başına 40 TL ödeniyor, buna karşılık 16 TL gelir elde ediliyormuş. Ve ne var ki şu anda işleyen hattın ciddi güvenlik sorunları varmış.
Umarım o adamcağız değil, sen haklısındır...
Bu proje gerçekleşirse Altıntaş'ta yapılacak bölge havaalanı sadece uluslararası uçuş alır.
İnşallah hızlandırma zamanını deneme sürüşlerinden kısarak kazanmazlar.
Başka bir hızlı tren faciasını kaldıramayız.
YHT sonrası İstanbul şehir içi ulaşım planı konusunda bilgisi olan var mı acaba? Avrupa yakası, havaalanı bağlantısı nasıl yapılacak?
Ya trenin durdurulamayacağı bir anda bu çökme gerçekleşseydi?
Gel de tadını çıkar bu hattın?
İşin kötüsü halkın %60'ı bu zırvalara kanıyor.
Kim hasta etti ulan bu adamı?
Lafa dikkatinizi çekerim: "erdoğan halka duyuracak"
Şöyle bir söyleme hazır olun: "Bana bir fiyat verdiler 80TL, olmaz daha aşağı çekin dedim, efendim maliyet zaten 70TL, o zaman fiyat 70 olsun dedim"
BİLET SATIŞ SİSTEMİ, BULUNDUĞU SUNUCUYA YAPILAN SİBER SALDIRILAR NEDENİYLE ARALIKLI OLARAK ERİŞİME KAPATILMAKTADIR http://www.tcdd.gov.tr

Wonderful. I wonder if this is really a cyber attack or the effect of an overload which is the result of not selling any Bayram tickets for this train until Friday, then promising to give them away for free.
Isn't it free for the first week?
"Yüksek hızlı" lafı bir yerlerine kaçacak, haha 3. havalimanı yeri kesin değil adamlar yeni bir grup zengin yaratma peşindeler.
Ankara-Eskişehir 1 saat diye lanse edildi en hızlı 1,5 saatte geliyor.
Uzun adama konuşacak yer lazım, her fırsat değerlendirilmeli, medya boş bırakılmamalı.
  • Like
Reactions: 1
Haydarpaşa'ya gidecek mi bu hızlı tren?
Bunların zilliyeti hem akılsız, hem namussuz.
Ankara-Eskişehir sefer sayısının acilen artırılması gerek.
Trenler 3 gün önceden doluyor.
  • Like
Reactions: 1
Hocam 3 gün önceden tüm vagonlar dolu, özellikle hafta sonları
Ankara-Eskişehir sefer sayısının acilen artırılması gerek.
Trenler 3 gün önceden doluyor.
Bu hafta 4 gün önceden yer kalmadı, reklam mı yaptım ne? millet saldırmış:hammer:
Sefer sayısı artırılabilir mi diye yazmıştım, cevap gelmiş:

YHT sefer sayıları ve saatleri belirlenirken yolcu talepleri ile birlikte tren trafik koşulları ve YHT araç sayısı da göz önünde bulundurulmaktadır. Mevcut durumda araç sayısının yetersiz olması nedeni ile sefer sayısını arttırma imkanımız bulunmamaktadır. Yeni YHT setleri alınmış olup, 2016 yılsonu itibari ile devreye girmesi beklenmektedir.
Bilgilerinize rica ederiz.
1 - 20 of 3081 Posts