SkyscraperCity Forum banner

TÜRKİYE | High Speed Rail (HSR) developments

649609 Views 3083 Replies 266 Participants Last post by  Influence
Now Turkey will start to produce high speed train with the coproduction of Korea in Eskişehir. Agreement is signed up with the Korean company and the trains will have high speed over 300 km/h.

But also Turkey won't inport the rails anymore, because Eskişehir factories will produce the rails.

Here are the all railway projects
http://www.ubak.gov.tr/tr/alt/guncel/demiryolu.pdf

and here is the source of the news
http://bakaa.sitemynet.com/

I also read this news yesterday on the all papers... wonderful improvment... :eek:kay:
2681 - 2700 of 3084 Posts
Edirne Hizli tren hatinin ihalesi seneye kaldi

Edirne Hizli Tren Hatti Seneye Kaldi

That would be the more correct headline for this piece of information. It was said for months that the tender would be 2016. And this line is not just important for daytrippers from Istanbul. It is important for all international trains. Sofia could be doable in 4 hours if this line is done and if there is an intelligent usage of the route by both sides.
Let us hope that they do not repeat this game of postponing the tender year after year...
  • Like
Reactions: 2
Edirne-İstanbul Hızlı Tren Hattı 2020de Açılacak

Hızlı Tren ihalesinin 2017 yılı içinde yapılacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, “İhale 2017 yılı içinde yapılacak ve Halkalı’dan sonra olan bölümün en geç 3 yıl içinde bitirilmesini hedefliyoruz. Bu süre, kamulaştırmalarda sorun yaşanmaz ise daha da kısa olabilir. Hızlı trenin gelmesi ile Edirne’ye olan ilgi daha da artacaktır. Tabii Edirnelilerin buna şimdiden hazırlanması gerekiyor” dedi.

http://www.rayhaber.com/2016/11/edirne-istanbul-hizli-tren-hatti-2020de-acilacak/
He he...
Ankara-Sivas Demiryolu Projesi Kırıkkale-Yerköy Arası (Kesim II) Altyapı İnşaatı Yapım İşi 1080 m ve 840m viyadükler

https://www.facebook.com/pages/Kolin-Insaat-AS-Hızlı-Tren-Şantiyesi/167838200087878?ref=ts&fref=ts
See less See more
3
  • Like
Reactions: 5
Hayirdir marstan duble yol ihalesi falanmi aldik :troll:
  • Like
Reactions: 3
Ruh daraltan İç Anadolu manzarası
  • Like
Reactions: 2
Kurak Konya, ankara yollari beni hep depresif yapmistir. Otobüs olsun araba olsun oralarda mola vermeyi hic sevmemisimdir. Hep bir an önce arkamda biraksam buralari demisimdir. Köyleri, kazalari hep berbat/ derme catma, dogasi ise boslugu ile gözü yoran bisey. sikiciligi hemen insana yansiyor!
Kurak Konya, ankara yollari beni hep depresif yapmistir. Otobüs olsun araba olsun oralarda mola vermeyi hic sevmemisimdir. Hep bir an önce arkamda biraksam buralari demisimdir. Köyleri, kazalari hep berbat/ derme catma, dogasi ise boslugu ile gözü yoran bisey. sikiciligi hemen insana yansiyor!
Ankara çok değil de Konya gerçekten öyle. Tuz gölünün oradaki kasabadan ve köylerden geçerken stres oldum. Bir tane ev koca bir kurak boşluk
  • Like
Reactions: 1
Ankara çok değil de Konya gerçekten öyle. Tuz gölünün oradaki kasabadan ve köylerden geçerken stres oldum. Bir tane ev koca bir kurak boşluk
Aynen. Ankara şehir merkezinin batısı ve kuzeyinde kalan ilçeler genelde ormanlıktır ya da en kötüsü seyrek de olsa bitki örtüsü vardır, güneyi ise başka hikaye.
...Yol, hep yol, daima yol... Bitmiyor düzlük yine
Ne civarda bir köy var, ne bir evin hayali
Sonunda ademdir diyor insana yolun hali...Han Duvarları...Faruk Nafiz ÇAMLIBEL

otobüsle sivastan geçerken benim de aklıma bu dizeler gelmişti.
  • Like
Reactions: 3
Bence sen bir doktora görün. İnsan bir siyasi partiden veya siyasetçiden nefret edebilir, bu gayet normal ama seninkinin dozu kaçtı biraz. Sendeki nefret ve tiksinti Erdoğan'ı bile melek gibi gösteriyor.

Bu görüntüler Kaliforniya'da çekilmiş olsaydı hepimiz 'Wow, what an incredible landscape!' diye mesaj atardık...lol.
Onlara karsi duydugum antipati hep vardi parso, ben konya ovasinin kurakligi ve sikiciligindan bahsettim. Bozkirin kurak tarlasinda siyaset görüp beni elestirmen aslinda senin kafanin ne kadar sakat oldugunu gösteriyor...sakayla karisik yazdiysan cevabim:"he yav sinagog yok ondan sevmiyom" derim. Eger harbiden siyasi atifta bulunduysan sana" git recoya ver ve rahat et" derim.
Benzerini Amerikada da gördüm. Ama Amerikadaki ev bakımlı, garajı olan, etrafında çimenler olan bakması güzel olan bir evde. Fakat oralarda bir tane küçük ev, cıvası dökülüyor, çatısı dağilmiş, etrafı kuru çimen, sarı topraktan başka hiç bir şey yok. Depresif gelmişti bana o. Bahsettiğim yer Ankaranın güneyiymiş bu arada, Tuz gölünün yarısının Ankarada olduğunu bilmiyordum.
Yazdiklarim ters anlasilmasin ama Ic anadolu genelinde Gormemislik sikintisi var, fakir oglu fakir zenginlik veya refah duzeyi hic artmamis artanida orda kalmamis bi bolgeden bahsediyoz. Abd veya diger batili ulkelerde ulke geneli bazen refah duzeyi yukselmis, yukseldikce zevk sanat kulturu gelismis halk arasinda. Ic anadolu selcuklulardan sonra refah duzeyi baya bi dusmus e gerisi malum.
  • Like
İç Anadolu'ya fakir oğlu fakir diyorsan Doğu Anadolu ölsün o zaman.
İç Anadolu'ya fakir oğlu fakir diyorsan Doğu Anadolu ölsün o zaman.
Olaya duygusal bakmicaksin, amerikanin kesfinden sonra ipek yolunun pek bi onemi kalmayinca ve cindeki karisikliktan oturu dogru durust ticaret olmayinca orta doguyla. Ic ve dogu anadoluda eskiyalik anarsizm artincada o bolge guvenilir olmaktan cikar ve bypass edilir. Ordan balkanlara goc vs ve sonuc anadolunun fakirlesmesi ve geriye gidisi.
Yoo duygusal bakmıyorum, sadece gözleminin yanlış olduğunu düşünüyorum.
şehrin dışı di'mi burası?

peki tren merkeze kadar devam edecek mi?
  • Like
Hayır baya merkezi bir yer. Ulaşım sıkıntısı falan olmaz o açıdan oldukça iyi
2681 - 2700 of 3084 Posts