SkyscraperCity Forum banner

TÜRKİYE | High Speed Rail (HSR) developments

643156 Views 3066 Replies 265 Participants Last post by  Influence
Now Turkey will start to produce high speed train with the coproduction of Korea in Eskişehir. Agreement is signed up with the Korean company and the trains will have high speed over 300 km/h.

But also Turkey won't inport the rails anymore, because Eskişehir factories will produce the rails.

Here are the all railway projects
http://www.ubak.gov.tr/tr/alt/guncel/demiryolu.pdf

and here is the source of the news
http://bakaa.sitemynet.com/

I also read this news yesterday on the all papers... wonderful improvment... :eek:kay:
See less See more
2701 - 2720 of 3067 Posts
Render'ları çok yavan yapmışlar. Mukavva gibi bişey olmuş.
10 yeni YHT seti için 312 milyon avroluk finansmanı onayladı.

http://www.rayhaber.com/2016/11/10-yeni-yht-seti-icin-312-milyon-avroluk-finansman/
  • Like
Reactions: 1
^^ TR'de üretilecek YHT trenleri ne durumda? Kendi trenlerimizi mi alacağız, yoksa yine elaleminkini mi?
Bizimkilere daha var...

Hazır alım diye düşünüyorum.
Alınan 10 set de İstanbul - Ankara arası mı görev yapacakmış. Bu durumda yarım saatte bir tren kaldıracaklar demek ki.
Alınan 10 set de İstanbul - Ankara arası mı görev yapacakmış. Bu durumda yarım saatte bir tren kaldıracaklar demek ki.
İsterse 10 dakikada bir kaldırsın, Pendik'ten binip 4 saate gittiğin sürece bir işe yaramaz, ben arabayla Avrupa yakasından 3.5-4 saate gidiyorum, haberde bir de 7 saat demiş onu nereden uydurdukları belli değil.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Bizimkilere daha var...

Hazır alım diye düşünüyorum.
Nasıl daha var? Biz 10 yıl önce ROTEM'le ortak şirket kurup Adapazarı'nda fabrika yaptık. Bu fabrika kurulurken amaç hızlı tren seti üretmekti.

Hazır teknoloji ile 10 yılda hızlı tren üretecek safhaya gelemediysek vay halimize..
See less See more
Nasıl daha var? Biz 10 yıl önce ROTEM'le ortak şirket kurup Adapazarı'nda fabrika yaptık. Bu fabrika kurulurken amaç hızlı tren seti üretmekti.

Hazır teknoloji ile 10 yılda hızlı tren üretecek safhaya gelemediysek vay halimize..
Bizimkilerin testler 2018 de başlayacak diye planlanmamış mıydı ?

Yoksa seri üretim tarihi miydi ?
See less See more
^^ Ben 2006'da Hızlı Tren üretecek diye kurulan TCDD ve TÜVASAŞ'ın Koreli Rotem ile ortağı olduğu Eurotem'den bahsediyordum.

Biraz araştırınca gördüm ki, rotayı metro, lokomotif ve tramvaya çevirmişler. Baya iş yapmalarına rağmen, fabrikayı büyütme hedefi ve yerlileşme taahhütü gerçekleşmemiş.

Şimdi sil baştan, yine TCDD iştiraki TÜLOMSAŞ üstlenmiş hızlı tren üretimini. 2018 hedef ama TÜVASAŞ-EUROTEM örneğini düşünürsek pek gerçekçi değil gibi.

http://www.sektorel.com/yazarlar/dr-ilhami-pektas/hyundai-rotem-yerli-uretimde-sinifta-kaldi-10718

http://www.dunya.com/sektorler/lojistik/demiryolunda-yerli-yabanci-tartismasi-suruyor-haberi-257200

Umarım ihaleyi Rotem falan kazanırda en azından bizim burada üretim için bir şans doğar..
See less See more
  • Like
Reactions: 1
  • Like
Reactions: 2
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde ihaleye çıkılmayan etap kalmadığını belirterek, hattın 3 yıl içinde hizmete sokulacağını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-İzmir arasındaki ulaşımı 3.5 saate düşürecek olan Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi’nin (YHT) Manisa güzergahının şehir merkezini ikiye böleceği tartışmalarına son noktayı koydu. Arslan, “Uşak tarafından gelen ve Manisa’nın içerisinden İzmir’e gidecek olan yüksek hızlı tren hattımız mevcut hattı takip etmeyecek. Şehrin kuzeyinde mevcut otogarın hemen güneyinden geçerek şehrin dışına mevcut çevre yoluna da paralel olarak devam edecek” dedi.

...bunun yanında mevcut konvansiyonel hattımız yani yük trenlerine hizmet eden hattımızı da şehrin içerisine sokmayacağız. Yüksek hızlı tren hattımızın yanından üçüncü bir hat olarak Ege’ye yüklerimizi ulaştıracağız. Manisalı için çok daha önemli olan bir şey var. Manisa merkezden başlayarak, Menemen’e giden şuanki mevcut tren hattını iki hatta çıkaracağız. Bu iki hattı da banliyö hizmeti verecek şekilde Manisa’yı Menemen’e dolayısıyla Egeray’a bağlamış olacağız“ diye konuştu.

http://www.rayhaber.com/2016/12/bakan-arslan-ankara-izmir-yht-guzergah-tartismalarina-nokta-koydu/
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Bu tren Ankara -İzmir arasını 4.5 saatten daha hızlı alsın dişimi kırarım.
Kaç KM olduğunu bilmiyorum ama 3,5 saat hedefi bile fazla bence,
arazinin izin verdiği noktalarda 350 km/s altyapısı döşenmeli, uygun tren konursa 250-350 km/s aralığında bir hızla daha hızlı yolculuk yapılır.
  • Like
Reactions: 1
Belki de il sınırlarını kastediyorlardır. :troll:
Bugün sadece Manisa'dan Izmir'e gitmek 1 1/2 saat sürer cünkü Sipilos Dagi etrafindan dolasiyor. Arabalar yarim saat icinde dagdan gidiyor. Hizli tren hatti asinda Kemalpasa'dan direkt Basmane'ye gidecekti ama simdi eski Manisa hatti takip edecek. Cok yanlis bir karar, bir anda zaman kaybi öbrü anda Menemen'den Halkapinar'a kapasite simdiden cok az cünkü Izban'la hatti paylasmak zorundalar. Bu hat, Eskisehir-Istanbul hatinin hatalari tekrar edecek.
See less See more
Amaç km sayısını şişirip reklamını yapmak. "300 km ray döşedik" demek yerine "350" diyecekler.
Bence amaç bir büyükşehirden daha geçmesini ağlamak. Ama Manisa'ya makas atılabilirdi sanki.
TCDD’nin 10 Adet Yüksek Hızlı Tren Alımı İhalesi Gerçekleşti

İhaleye giren 3 uluslararası şirketler grubundan 273.2 milyon Avro ile en düşük teklifi İspanyol CAF şirketi verdi. Bilindiği üzere CAF trenleri hala hızlı tren hatlarımızda kullanılmakta. Bunu yaklaşık olarak %21 fazlası farkla 349.3 milyon Avro ile Alman Siemens AG-Siemens AŞ takip etti.

http://www.rayhaber.com/2017/02/tcddnin-10-adet-yuksek-hizli-tren-alimi-ihalesi-gerceklesti/


AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, TCDD bünyesindeki hızlı tren sayısının 13’den 19’a çıkarılmasıyla Konya hareketli, hızlı tren seferlerinin de artırılacağını belirtti.

http://www.rayhaber.com/2017/02/mart-ayinda-hizli-tren-seferleri-artiyor/
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Feasibility and Usage of High-Speed Lines Extremely Low

Some critical words on YHT developments. Cannot verify the numbers, but if they are true, then that is really bad:

Yüksek Hızlı Treni kullanmasak da parasını ödüyoruz :Avrasya Tüneli, Osmangazi ve 3’ncü Boğaz Köprüsü’nde planlanan geçişlerin gerçekleşmemesinin ardından ortaya çıkan “kullanılmayan yolun parasını ödüyoruz” tartışmalarına Yüksek Hızlı Tren Projesi de eklendi. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri İshak Kocabıyık, “Kullanmadığımız hizmetleri, almadığımız bileti, geçmediğimiz köprüyü nasıl ödüyorsak hızlı trende de aradaki fark, kullanmasak da bizim cebimizden çıkıyor” dedi.
AK Parti Hükümeti’nin iktidara geldiği günden itibaren ‘Mega Proje’ olarak sunduğu Yüksek Hızlı Tren (YHT) 2002 yılında başladı ve projenin 2023’te tamamlanması hedefleniyor. Toplam 25 bin kilometrelik demiryolu hattı planlanırken 2017 yılı itibariyle sadece bin 300 kilometrelik hat bulunuyor. Kalan 6 yılda taahhüt edilen hattın bitirilmesi imkansız diyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BTS) Genel Sekreteri İshak Kocabıyık, “Kullanmadığımız hizmetleri, almadığımız bileti, geçmediğimiz köprüyü nasıl ödüyorsak hızlı trende de aradaki fark, kullanmasak da bizim cebimizden çıkıyor” dedi.
Yüksek Hızlı Tren’in maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten Kocabıyık “Başlangıçta planlanan fizibilite çalışmalarında ilk aşamada başarılı olunmadı. Daha sonra hazırlanan rapor ile Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren’de günde 25 bin yolcu taşıması hedeflendi. Bu yolcular ancak kişi başı 35 Euro gibi bir miktar ile ücretlendirilirse maliyeti karşılıyordu. Bugün bilet fiyatı yaklaşık 70 Türk lirası. Geriye kalan fark bu ulaşım aracını kullanmayan halkın cebinden çıkıyor” dedi.
Ankara’da 29 Ekim 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yüksek Hızlı Tren Garı açılmıştı. Erdoğan’ın açılışını yaptığı yapının TCDD’ye ait olmadığını belirten Kocabıyık şunları aktardı:
“YHT Garı diye yapılan Ankara’daki gar TCDD’nin değil. Özel bir şirket tarafından 20 yıl karşılığında yapıldı. Yolcu başına bu şirkete 1.5 Dolar ücret ödenmesi garanti edildi. Devlet Demir Yolları bu şirkete 10 yıllığına 106 milyon yolcu garantisi vermiş durumda. Bu rakamın altına düştükçe biz onlara para ödüyoruz.”
YHT projesinin Ankara- İstanbul Hattının 2005 yılında tamamlanacağını dönemin Başbakanı Erdoğan duyurmuştu. Kocabıyık, Erdoğan’ın 2005 yılında “ilk bileti ben keseceğim” sözünü hatırlatarak projenin 2017 yılında eksikliklerle ancak bitirildiğini söyledi. Genel Sekreter sözlerine şöyle devam etti,”Hızlı tren hattı hala tamam değil. Bozüyük’ten sonra eski hat Köseköy’e kadar oradan da Pendik’e kadar sinyal sistemindeki bir sıkıntıdan dolayı saatte 60 kilometre hızla gidiyor. Pendik’ten Haydarpaşa’ya ulaşır mı ulaşmaz mı belli değil.Biz bu soruların cevabını alamıyoruz.Yüksek hızlı tren olmadan önce beğenmediğimiz hatta yılda 20 milyon taşıyorduk. Bugün hızlı trenle taşınan yolcu sayısı 2 milyon kadar. Farkı görüyorsunuz.”
Yüksek Hızlı trenin alt yapı ve işletme maliyetinin çok yüksek olduğunu, iyi planlanması gerektiğini belirten Kocabıyık “Yozgat’a niye hızlı tren yapılır, işletme maliyeti de yapım maliyeti de oldukça yüksek” dedi.
Kocabıyık “Yozgat’a yapılmasın anlamında söylemiyorum” diyerek şöyle devam etti, “Yozgatlıların hepsi her gün Ankara’ya gelip gitse yine kurtaramazsınız. Bu tarz yatırımların yapılması için bir ekonomik gerekliliğinin ya da bir toplumsal gerekliliğinin olması gerekmektedir. Ankara- Konya arasını hizmete açtınız. Ama İstanbul Ankara arasını boş geçtiniz yıllarca. Şimdi övünüyorlar saatte 250 kilometre hızla gidiyor diye. Biliyoruz ki her yerde aynı hızda gitmiyor, gidemiyor.”
http://www.gazeteduvar.com.tr/turki...hizli-treni-kullanmasak-da-parasini-oduyoruz/
See less See more
Sendikacinin konusmalari biraz mantiksiz geldi, niye yozgattan geciyo falan diye sormus... Bana uzman gorusleriyle gelin kahve onunde oturan kuru kalabalikla degil
  • Like
Reactions: 1
2701 - 2720 of 3067 Posts
Top