SkyscraperCity Forum banner

TÜRKİYE | High Speed Rail (HSR) developments

648985 Views 3080 Replies 266 Participants Last post by  TayfunVural
Now Turkey will start to produce high speed train with the coproduction of Korea in Eskişehir. Agreement is signed up with the Korean company and the trains will have high speed over 300 km/h.

But also Turkey won't inport the rails anymore, because Eskişehir factories will produce the rails.

Here are the all railway projects
http://www.ubak.gov.tr/tr/alt/guncel/demiryolu.pdf

and here is the source of the news
http://bakaa.sitemynet.com/

I also read this news yesterday on the all papers... wonderful improvment... :eek:kay:
41 - 60 of 3081 Posts
Resimler görülmüyor.
Nerede kullanılacak bunlar?
Altgeçitlerde bira tenekesi bulunmuş.
  • Like
Reactions: 1
Abi kapaklar da begenilmeyecek gibi mi. Eminim senin elin bile begen simgesine uzanmistir yeme bizi blackrose. Yarildim gulmekten la. Cok acik sut pozisyonlari veriyosun ama itiraf et. :-D Adamlar da affetmiyor.
  • Like
Reactions: 1
Abi su espiri kalitesini burda terketmen lazim artik. Harbiden 9-16 yasa hitap bile etmiyor. Ya da biz burdaki ince anlami goremiyoruz affet. Her hukumet karsiti chpli mi? Ya da illa siyasi bir muhalefet mi? Ben sivil muhalefetin gucune inaoanlardanim. Gezi olaylari gibi. Kucumsemek icin siyasi eylem kilifi gecirmeye calisti RTE ama icisleri bakanligi verilerine gore bile Turkiye geneli 11 milyon insan katildi. Gercek sayiyi sen dusun. Chp yapabilir mi bunu tek basina? Ya da digerleri? Particiler sonradan damladi diye samimiyet gitti ya zaten bir anda.
... size Emsalettin pardon Ekmeleddin, pardon Ekmel Bey de çare olamayacak, chp nin koyunları sizi
Hayır Ankara'daki gerçekten çok büyük olacak. Geçenlerde yanından geçerken 10 dk. oturup inşaatı izledim. Çelik konstrüksüyon ekleme yapılıyordu eklere.
Simple: Lack of vision and they'll use those new areas for new investments which means curropted unearned income. No one gives a sh*t about what public thinks. They don't care about comfort of the people living there. All about money.
Explanation:

#1: To create new lands for consturction investments.
#2: To build the station cheaper.
#3: By doing these; increasing the value of those new lands thereabouts.
#4: Probably most of the lands in that region is already bought by some politicians or their friends.
#5: To make people take buses or taxi to go to the centre.
#6: Keep railroads out, let cars and gas and fuel in. U can create new expensive areas if you turn that railroad in the city into a high way.

When you combine all these together. It will show u that they don't care about public. All is about money. (political)
  • Like
Reactions: 2
:banana:

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı İnşaatı

Fotoğraflar 360 derece panoramik olduğu için yükleyemedim. Epey bir ilerleme var. Çok güzel güncellemeler. 3 gün önce yenilenmiş fotolar.


http://www.tcdd.gov.tr/files/sanalturlar/afyonhat/_auto/flash/tcdd_afyon proje.html
  • Like
Reactions: 4
BAHÇE-NURDAĞ VARYANTI TÜNELİ’NE BAŞLANDI

Açıldığında Türkiye’ nin en uzun demiryolu tüneli olacak Bahçe-Nurdağ Varyantı Tüneli’nin yapımına, 27 Ocak 2016 tarihinde Nurdağ tarafında düzenlenen törenle başlandı.


Nurdağ Kaymakamı, Nurdağ ve Bahçe Belediye başkanları, TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur, Yol Dairesi ve 6. Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma yetkililerinin katıldığı törende konuşan TCDD Yol Dairesi Başkanı Selahattin Sivrikaya, Toprakkale-Nurdağ-Gaziantep Demiryolu Projesinin; Toprakkale-Bahçe, Bahçe-Nurdağ, Nurdağ-Başpınar ve Başpınar-Gaziantep-Mustafayavuz (Gaziray) Projeleri olmak üzere 4 kısımdan oluştuğunu söyledi.

“Toprakkale-Bahçe 58 Km, Bahçe-Nurdağ 17 Km, Nurdağ-Başpınar 56 Km ve Başpınar-Gaziantep-Mustafayavuz 25 Km uzunluğundadır. Bahçe-Nurdağ (Fevzipaşa) Varyantının yapımı ile 32 Km uzunluğundaki hattımız 15 Km kısaltarak 17 Km olacak, Nurdağ-Başpınar Varyantı projesi ise 121 Km uzunluğundaki mevcut hattımızı 65 Km kısaltarak 56 Km olacaktır. Bu hatlar elektrikli, sinyalli 160-200 Km/h hıza uygun çift hat olarak inşaa edilecektir.” diyen Sivrikaya, bu bölgedeki en önemli projelerden olan varyantların yapılması ile birlikte YHT hatlarının bitimi olan güzide sanayi şehri Konya’nın yine güzide bir sanayi şehri olan Gaziantep’ i hızlı tren hatları ile birleştirerek, liman bağlantılarının sağlanmış olacağını vurguladı.

“HEDEFİMİZ, TÜNELİ 2018 SONUNDA AÇMAK”
Projenin ayrıca, kuzey-güney ve doğu-batı ana koridorlarında yük ve yolcu taşımacılığının artmasına katkı sağlayacağını ve bölgenin ekonomik gelişmesine imkan vereceğine işaret eden TCDD Yol Dairesi Başkanı Sivrikaya, “2018 yılı sonunda tamamlanmasını planladığımız Bahçe-Nurdağ Varyantı Projesi kapsamında toplam 20.200 metre uzunluğunda 2 adet tünel ve 6 adet alt ve üst geçit yapılmış olacaktır.” diye konuştu.

http://www.tcdd.gov.tr/haber.php?h=1332
See less See more
Şekli çok cool.
Ankara YHT Garı Eylül'de Açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara'da inşa edilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "Tüm işler tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor. Yeni garın eylül sonunda hizmete gireceğini öngörüyoruz." dedi.

Arslan, yaptığı açıklamada, devam eden ve planlanan projeler sayesinde Türkiye'nin doğudan batıya, kuzeyden güneye demiryolu ağlarıyla örüldüğüne işaret ederek, Türkiye'nin YHT işletmeciliğinde dünyada 8. ülke olduğunu söyledi.

Ankara-İstanbul yüksek hızlı demiryolu hattının Marmaray ile bütünleşerek Avrupa'dan Asya'ya kesintisiz ulaşımın sağlanması için çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında yolcular şu anda Ankara'dan Pendik'e kadar gidebiliyor. Pendik-Ayrılıkçeşme hattında inşaat çalışması devam ediyor. Kazlıçeşme-Halkalı arasında yine mevcut banliyö hattında iyileştirme çalışması yapılıyor, henüz bitmedi. Orada biraz geciktik, zira yüklenicilerden kaynaklı sıkıntılar yaşadık ve sözleşmeleri feshetmek zorunda kaldık. Şu an işler hızlandı. 2018 yılında Pendik ile Ayrılıkçeşme arasındaki banliyö hattını tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. 3 hatta çıkarıyoruz. 2 hattını Marmaray'ın devamındaki metrolar kullanacak, 1 hattını anahat yüksek hızlı trenler kullanacak. Her iki yakada da 2018'de Ankara'dan kalkan bir YHT, Pendik sonrası devam ederek Haydarpaşa Garı'na gidebileceği gibi kesintisiz Marmaray'ın hattını kullanarak Avrupa Yakası'na geçebilecek."

"DEMİRYOLU, HAVAYOLUNA TERCİH EDİLECEK"
İstanbul'da söz konusu güzergah boyunca Marmaray ile entegre olan birçok raylı sistem projesi bulunduğuna dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:
"İstiyoruz ki YHT yolcusu Ankara'dan gittiği zaman Pendik'te inip Kaynarca'dan Sabiha Gökçen'e çıkabilsin. Üsküdar'da inip Ümraniye'ye, Yenikapı'da inip Levent'e, Esenler'e gidebilsin. İstanbul'daki raylı sistem bağlantılarıyla çok daha anlamlı hale gelecek o halkayı bitirmek adına olağanüstü gayretimiz var. Ancak İstanbul gibi bir şehirde şehir içi trafiğinde çalışıyoruz. Günde yaklaşık bin 100 kamyon o trafiğe giriyor. Trafikteki yoğunluğu da gözettiğimiz için çok hızlandırmak istesek de çalışmalar belirli bir dengede ilerliyor."

Arslan, proje tamamlandığında Ankara YHT Garı'ndan İstanbul'un herhangi bir yerine 3-3,5 saatte çok daha ekonomik ve konforlu şekilde geçilebileceğini, dolayısıyla demiryolunun havayoluna tercih edileceğini söyledi.

"2018'DE İZMİR-İSTANBUL OTOYOLUNUN TAMAMINI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Ankara-İzmir hattının yapım aşamalarına da değinen Arslan, İzmir'in gerek demiryollarıyla gerek bölünmüş yollarla özellikle denizaşırı ülkelere gitmek açısından köprü konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Arslan, YHT'nin İzmir'e kadar bağlanması ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun bir an önce bitirilmesi gibi projeleri çok önemsediklerini vurgulayarak, "Buradan olan yük hareketinin İzmir'e gelmesi ve limanlar yoluyla denizaşırı ülkelere gidebilmesi taşıma modlarının entegrasyonu açısından çok önemli. Çandarlı Deniz Limanı bu kapsamda ülkemizin en büyük deniz limanlarından biri. Altyapısını yaptık, üst yapısıyla ilgili yap-işlet-devret modeliyle yapabilmek adına çalışmalarımız sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu YHT hattının Ankara'dan Polatlı'ya kadarki kısmının hazır olduğuna dikkati çeken Arslan, Polatlı-Afyonkarahisar arasındaki çalışmaların ise yüzde 25 seviyelerine geldiğini söyledi.

Devamındaki tüm etapların ihale çalışmalarını yaptıklarını bildiren Arslan, "Hemen devamında elektromekanik kısmının da ihalelerini yapacağız. Sözleşmede bitim süreleri 2019 sonlarına gitse de amacımız 2018 sonuna kadar Ankara-İzmir arasında YHT'yi bitirmek." dedi.

HEDEF MİLLİ YHT
Arslan, Ankara'da inşa edilen YHT Garı'nda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, yeni gar kompleksinin Türkiye'nin prestijine yakışır nitelikte olduğunu ifade etti.

Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilen Ankara YHT Garı'nda tüm işlerin tamamlandığını ve son rötuşların yapıldığını belirten Arslan, "Yeni garın Eylül sonunda hizmete gireceğini öngörüyoruz." diye konuştu.

TCDD'nin 106 YHT set alım ihalesi hakkında da bilgi veren Arslan, "106 setlik YHT alımı yaparken başlangıçta aldığımız trenlerle birlikte artık Türkiye'de YHT'ye ilişkin de üretim yapabilmek, YHT'lerin yerlilik oranını yüksek seviyelere çıkarmak ve sonunda da ülkemizde milli treni YHT yapabilir hale gelmeyi planlıyoruz. Bu 106 seti etap etap planlayacağız ki sonunda yerli YHT yapabilelim. İhale çalışmalarında katılım şartları bu planlama çerçevesinde ilerliyor." ifadelerini kullandı.
See less See more
Bence amaç bir büyükşehirden daha geçmesini ağlamak. Ama Manisa'ya makas atılabilirdi sanki.
Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli Kesimi Altyapı İnşaatı İhale Sonucu

T.C Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (TCDD) 2016/465036 KİK numaralı ve yaklaşık maliyeti 2.255.304.238,30 TL, sınır değeri 1.813.980.731,00 TL olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında Eşme-Salihli (364+600-439+000-km ) Kesimi Altyapı İnşaatı yapım işi ihalesinin mali zarfları 11.07.2017 tarihinde açılı.

RayHaber’in aldığı bilgiye göre ihaleye katılan firmalar ve teklifleri (TL) şöyle:

1- CENGİZ İNŞAAT + KOLİN İNŞAAT + ÖZGÜN YAPI + KALYON İNŞAAT + BAYBURT GRUP İNŞAAT 2.131.328.620,12 TL
2- SÖĞÜT İNŞAAT + AGA ENERJİ+YEDİGÖZE İNŞAAT 2.210.002.535,59 TL
3- NUROL İNŞAAT + DOĞUŞ İNŞAAT + GÜLERMAK İNŞAAT + TEYDA İNŞAAT 2.310.401.012,15 TL
4- ERG İNŞAAT + ÖZALTIN İNŞAAT + ÖZKAR İNŞAAT 2.390.321.552,78 TL
5- IC İÇTAŞ İNŞAAT + ASTUR İNŞAAT + MAKYOL İNŞAAT 2.453.392.464,08 TL
6- ALSİM ALARKO + TEKFEN İNŞAAT teşekkür

Söz konusu ihalede gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra ihaleyi kazanan firma açıklanacak.

rayhaber
See less See more
:eek:hno:
Edirne İstanbul arası 75 dakikaya iniyor! 2018'e 1 kala açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul- Edirne arasını 1 saat 15 dakikaya indirecek hızlı tren projesi için ilk kazmanın vurulacağını açıkladı.

Başbakan Yıldırım Edirne'de partisinin kongresinde gündeme ilişkin konuları değerlendirirken bir de proje müjdesi verdi.

EDİRNE'YE HIZLI TREN MÜJDESİ

Başbakan Yıldırım, İstanbul- Edirne arası hızlı tren projesinden bahsederek, "Edirne'ye hızlı tren geliyor hayırlı olsun. 2018'in ilk aylarında kazmayı vuruyoruz. Edirne- İstanbu arası 1 saat 15 dakika olacak." dedi.

İstanbul Halkalı ile Edirne hattını bağlayacak ve yeni bir rotada gidecek hızlı trenin saatte 200 km hızla 1 saat 15 dakikalık sürede taşıma yapacak.

En az 3 yıl sürecek proje bitiminden itibaren 6 ay boyunca test edildikten sonra hizmete girecek.

SÜRE 1 SAAT KISALACAK

Edirne Valisi Günay Özdemir daha önceden yaptığı açıklamalarda "Hızlı trenin bu sene içerisinde ihalesi yapılacak. 2020 yılında hizmete girdiğinde İstanbul'a ulaşım 45 dakika veya 1 saate düşecek. Çanakkale Köprüsü yapıldığı zaman, Çanakkale'den İstanbul'a gelen ulaşımın yine Keşan-Tekirdağ bölgesinden geçerek İstanbul ve İzmir'le böyle bir bağlantımız olacak. Tarihteki İpek Yolu güzergahları ve ekonomik anlamdaki güzergahlara bakıldığında, Edirne hem hızlı trenle hem de diğer ulaşım araçlarıyla, üçüncü köprünün yapılmasından sonra çok daha dünya ile entegre olmuş şehir olacak" ifadesinde bulunmuştu.

Hurriyet
See less See more
Bakan Arslan: 4 bin kilometrede çalışıyoruz

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, demiryolu sektöründeki çalışmalara değinerek, 2018’de Başkentray’ı, Konya-Karaman hızlı tren hattını, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattını bitirip test aşamasına getireceklerini, Samsun-Sivas hattını iyileştireceklerini ifade ederek, Gebze-Halkalı banliyo hattını da bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Yeni alınacak tren setlerinde yerlilik ve milli ürünlere öncelik vereceklerine işaret eden Arslan, “Birçok projemiz var. 1870 kilometre yüksek hızlı tren, 1290 hızlı tren hattında, 893 de konvansiyonel hatta olmak üzere 4 bin kilometrenin üzerinde hatta inşaat çalışmalarımız devam ediyor. 10 bin 500 kilometrelik hattı yeniledik. 2017’de yüksek hızlı trenlerimizde 7 milyon, konvansiyonel trenlerde 14 milyon, Marmaray’da 63 milyon yolcu olmak üzere trenle 84 milyon yolcu taşımış olduk, 28.5 milyon ton yük elleçledik. Yüksek hızlı tren hizmete girdiğinden beri 39 milyon kilometre yol katetmiş, 37 milyon yolcuya hizmet etmiş durumdayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan, Ankara YHT Garı’nın açıldığı günden beri geçen 14 aylık periyotta 5 milyon 300 bin kişiye hizmet verdiklerini ve günlük ortalama 13 bin 500 kişinin gardan seyahat ettiğini söyledi. Doğu Ekspresi trenine yönelik yoğun ilgiyi de değerlendiren Arslan, bu ilginin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Hurriyet
See less See more
O bölgede oturanlara güzel haber! Yüksek hızlı tren sene sonu açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yüksek hızlı trenlerimiz Ankara'dan kalkıp Haydarpaşa'ya kadar veya Halkalı'ya kadar gidebilecek hale gelecektir. İnşallah bu sene sonu itibarıyla bu hizmeti vermiş olacağız" dedi.
O bölgede oturanlara güzel haber Yüksek hızlı tren sene sonu açılıyor

Bakan Arslan, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Arslan, karayollarının bitümlü sıcak karışım (BSK) ile kaplandığını belirterek, "2017 yılında 2 bin 318 kilometre BSK yapılarak toplam BSK uzunluğu 23 bin 422 kilometreye çıkarılmıştır. Üst yapı yenileme çalışmaları bölünmüş yollar açıldıktan sonra yapılan tamir ve tadilat çalışması değildir. Yıllık ortalama olarak bin 542 kilometre bitümlü sıcak karışım yapımı gerçekleştirilmektedir. Sathi kaplamalı yollarda da yıllık ortalama 15 bin 544 kilometre yapım ve oranım yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gelirlerinin yatırım tutarını karşılayıp karşılamadıklarına ilişkin soruya Bakan Arslan, "Gelirler yatırım tutarını karşılamaktadır, ayrıca HGS gelirleriyle sadece HGS proje bedeli değil, HGS sistemlerinin işletilmesi, bakımı, onarımı ve geliştirilmesi masrafları da karşılanmaktadır. Diğer taraftan, 2015 yılında HGS'den etiketsiz geçen araç sayısı 2 milyon 728 bin 912 adet olup, bu geçişlere ilişkin idari para cezası tebligatları 2016 yılında araç sahiplerine gönderilmiştir. Geçiş ücretleriyle ilgili olarak vatandaşlarca açılan dava sayısı ise 10 bin 255'tir" diye konuştu.

Yüksek hızlı tren hakkında sorulan soruya ise Bakan Arslan, "Yüksek hızlı ve hızlı tren hatları koridor yaklaşımıyla doğu-batı aksında ve kuzey-güney aksında yapılmak üzere belirlenmektedir. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri güzergâhı Antalya'yı İç Anadolu'ya bağlayacaktır; Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla-Adana-Mersin güzergâhı ise özellikle saydığım bölgelerin Mersin ve İskenderun limanlarına ulaştırılmasını sağlamış olacak, böylece önemli bir güzergâhı tamamlamış olacağız. Ankara-Mersin güzergâhı kapsamında Niğde il sınırları içerisinden geçen Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla demir yolu projemiz bulunmakta, Niğde ilimiz de Ulukışla-Niğde hattının modernizasyonuyla birlikte hızlı tren hattına bağlanmış olacaktır" dedi.

Bakan Arslan şöyle devam etti:

"Haydarpaşa-Pendik demir yolu hattının yapımıyla ilgili olarak veya bir başka ifadeyle Marmaray Projesi'nin Halkalı'ya ve Gebze'ye kadar uzatılmasıyla ilgili olarak çalışmalarımız devam etmekte, arkeolojik kazılar, sözleşmeye dâhil edilen ilave işler, güzergâh üzerindeki bazı mülk ve hak sahiplerinin hukuki talepleri nedeniyle işin ilerlemesinde öngörülmeyen bazı durumlar olmuş, buna bağlı olarak gecikmeler yaşanmıştır ancak son bir yıl içerisinde çok ciddi bir hızlanma söz konusudur. Ağustos ayı içerisinde altyapı inşaatını, eylül ayı içerisinde de inşallah sinyalizasyonu bitireceğiz. Ondan sonra, kalan sürede de testleri yaparak bu yıl sonu itibarıyla banliyö hatlarını Gebze'den Halkalı'ya Marmaray araçlarıyla kesintisiz yolcu taşınabilir hâle getireceğiz. Ayrıca, yüksek hızlı trenlerimiz de Ankara'dan kalkıp Haydarpaşa'ya kadar veya Halkalı'ya kadar gidebilecek hâle gelecektir. İnşallah bu sene sonu itibarıyla bu hizmeti vermiş olacağız."

Her 100 kilometrede sivil ulaşıma açık bir havalimanına erişme hedefi doğrultusunda havalimanları inşa ettiklerini belirten Bakan Arslan, "Bu anlamda, kar eden havalimanları var, zarar eden havalimanları var ancak zarar eden havalimanları kâr eden havalimanlarını destekler vaziyette ve bölge halkının da sivil ulaşımını sağlar vaziyettedir. Dolayısıyla bütün bu ağı bütüncül olarak ele alıyoruz ve bunların bir ağın bütünü olduğunu unutmadan hareket ediyoruz; ki bu çerçevede bu sene içerisinde iç hat, dış hat toplam taşıdığımız yolcu sayısı 193 milyon 300 binin üzerine çıkarak rekor seviyeye erişmiştir. Yine bu çerçevede, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2016 yılında 1 milyar 527 milyon 57 bin 226 Türk lirası kar elde etmiş, bu kardan 888 milyon 500 bin 993 Türk Lirası temettü olarak hazineye ödenmiştir" diye konuştu.

2011-2015 yılları arasında yapılan otoyollara ilişkin soru üzerine ise Bakan Arslan, "2011-2017 yılları arasında 432 kilometre yeni otoyol yapılmış, 2017 yılı itibarıyla otoyol ağımızın uzunluğu 2 bin 657 kilometreye çıkmıştır. Hâlen 978 kilometre otoyolda yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirmeye hedeflediğimiz 2 bin 377 kilometre uzunluğundaki otoyol projelerinin hataya geçirilmesiyle 2023 yılında Türkiye'nin otoyol ağı 5 bin 034 kilometreye çıkmış olacaktır" bilgisini verdi.

Arslan, şunları kaydetti:

"4. sınıf araç için Ankara-İstanbul arası otoyol ücreti 49 lira -bu tırın ki- ancak kamyonun ki 35 lira 25 kuruştu, şimdi 38 lira 75 kuruş. Bunu çıkıp -o zamanki konuşmadaki- 'Rakamları düzeltiyorum' deyip kamyon yerine tır sürerseniz zaten orada bitmiştir, kamyon yerine tırla rakam söz konusu olmaz. Kaldı ki köprü ücretleri 3. sınıf araçlar için 30 lira 15 kuruştu, çift yönlü 60 lira 30 kuruştu. Arkadaşlar bir de tablo yayınlamışlar, diyorlar ki: 'Köprü geçiş ücreti 82 lira'. Tır için olsa dahi 82 lira çift yönlüdür yani 41 liradır. 41 lira nerede, 82 lira nerede? Döndük, asıl söz konusu olan, bahis konusu olan kamyondur. Kamyon için 30 lira 15 kuruş idi, bugün de 32 lira 30 kuruş. 32 lira nerede, 82 lira nerede? Milletvekillerimizin basınla paylaştığı tablodan alıyorum, diyor ki: 'Ankara-İstanbul arası 500 kilometre. Kilometre başına da bir virgül 20 kuruşluk akaryakıt harcanır'. Onların rakamını alıyorum. Ve yine diyor ki: 'Bin 100 lira yakıt parası'. '500 kilometre' diyorsanız, kilometre başına da 1,20 lira diyorsanız 600 lira eder, bin 100 lira etmez. Kaldı ki mesafe 500 kilometre değil değerli arkadaşlar. Değerli arkadaşlar, Ankara-İstanbul arası 425 kilometredir, köprüye kadar sayarsanız 450'dir, 500 değildir."

Hurriyet
See less See more
Ankara-Sivas YHT Hattı İlk Ray Serim Töreni yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının tamamlanmasıyla Ankara'dan Yozgat'a bir saat, Yozgat'tan Sivas'a bir saat olmak üzere Sivas-Yozgat-Ankara arası seyahat süresinin iki saate ineceğini ifade ederek, "Ankara'dan da İstanbul'a 3,5 saat olmak üzere 5,5 saatte Sivaslı İstanbul'a gidebilecek. 4,5 saatte Yozgatlı İstanbul'a gidebilecek." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılımıyla gerçekleştirilen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ilk ray serimi töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları olarak göreve geldiklerinde Ulaştırma Ana Plan Stratejisi'ni oluşturduklarını, bu kapsamda 2023'te, 2053'te ve 2071'de nerede olunmak istendiğine ilişkin yol haritası çizdiklerini bildirdi.

Arslan, Türkiye'nin yollarını bölünmüş yol haline getirdiklerini ve getirmeye devam ettiklerini ifade ederek, kaderine terk edilen demiryollarının devlet politikası haline getirildiğini ve ülkenin bir baştan bir başa demiryolları ağlarıyla örülmesi için çalışma başlattıklarını kaydetti.

"TÜRKİYE'Yİ BİR BAŞTAN BİR BAŞA ERİŞEBİLİR, ULAŞABİLİR YAPTIK"

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de, deniz aşırı ülkelerle ticaretin artırılması için limanlar yapıldığına işaret eden Arslan, havayolunun halkın yolu haline getirilmesi amacıyla da 81 kente uçakla erişimin sağlanabilmesi için havalimanı yapılacağını söyledi.

Arslan, Türkiye'yi bir baştan bir başa erişebilir, ulaşabilir hale getirdiklerine dikkati çekerek, "Bunu yaparken de Kırıkkale'nin, Yozgat'ın, Sivas'ın yüksek hızlı trene kavuşması lazım deyip, projeyi başlattık." diye konuştu.

Millete hizmetkarlık etmek adına çok önemli sorumluluklar aldıklarını vurgulayan Arslan, bu bilinçle görevlerini yerine getirdiklerini kaydetti.

Arslan, Yozgat'a yapılacak havalimanının ihale sürecinin tamamlandığını ve sözleşmenin imzalandığını belirterek, "Bugünlerde başlıyoruz işe. Kısa sürede Yozgatlı buradan ister İstanbul'a ister İzmir'e ister Antalya'ya ister yurt dışına uçabilecek. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

"15 BİN 500 KİLOMETRE İNŞAAT, İHALE VE PROJE ÇALIŞMASI YAPIYORUZ"

Arslan, 2002'den 2016'ya bin 805 kilometre yani yılda ortalama 134 kilometre demiryolu yapıldığını dile getirerek, "Şu an inşaatı devam eden demiryolu miktarı yaklaşık 4 bin kilometre. 3 bin 967 kilometrede çalışıyoruz. 4 yılda bitirecek olsak yılda ortalama bin kilometre yapmış olacağız. 1950-2003 arası 52 yılda 945 kilometre, AK Parti iktidarlarında yılda ortalama bin kilometre bitirebilir hale geldik. Bu ülke, dünyanın yüksek hızlı tren kullanan, işleten ülkeleri anlamında öncü ülke haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Yolların aynı zamanda sinyalli ve elektrikli hale getirildiğini kaydeden Arslan, 11 bin 395 kilometrelik demiryolunun, 10 bin 515 kilometresinin yenilendiğini ve modern hale getirildiğini bildirdi.

Arslan, daha önce yurt dışından ray alan Türkiye'nin Karabük'te ray üretir hale geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ülkemizin ray ihtiyacını da ülkemizden karşılar hale geldik. Bu da bizim memnuniyetimizin bir başka göstergesi. Bunları yaparken devam eden bin 870 kilometre yüksek hızlı tren hattında çalışıyoruz, bin 290 kilometre hızlı tren hattında çalışıyoruz. 807 kilometre konvansiyonel hatta çalışıyoruz. Bunlar yeni çalışmalar. Bin 318 kilometre yolun ihale süreçleri devam ediyor. Proje aşamasında olan 6 bin 200 kilometre demiryolu çalışmamız var. Toplam 15 bin 500 kilometre inşaat, ihale ve proje çalışması yapıyoruz. Ülkemizin 80 yılda sahip olduğu demiryolu 11 bin kilometre, AK Parti dönemlerinde 15 bin kilometre. Kıyaslamasını siz yapın."

Yüksek hızlı tren olarak Ankara, Eskişehir, Konya, İstanbul arası çalışıldığını ifade eden Arslan, bu sene Konya-Karaman'ı bitirip, hizmete sunacaklarını, devamında ise Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas'ı bir sene içinde projedeki çalışmaları bitirip, gelecek yıl testlerine başlayacaklarını ve 2,5-3 ay içinde testleri tamamlayıp, 2019'da hizmete açmayı hedeflediklerini bildirdi.

Arslan, İstanbul-Avrupa arası yani Halkalı-Kapıkule hattının ihale süreçlerinin devam ettiğine işaret ederek, "Onu da yaptığımızda Yozgatlı, Sivaslı, Kırıkkaleli Avrupa'ya kadar buradan hızlı trenle gidebilir hale gelecek." diye konuştu.

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-İzmir hattını çalıştıklarını ve 2020'de de bu hattın bitirileceğini anlatan Arslan, Erzincan, Erzurum ve Kars'a kadar hızlı trenin gideceğini, biten Bakü-Tiflis-Kars hattını da kullanarak, Orta Asya'ya, Çin'e kadar trenle gidilebilir hale gelineceğini kaydetti.

"ANKARA-SİVAS ARASI 2 SAAT OLACAK"

Bakan Arslan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattındaki 29 milyon metreküp dolgunun 25 milyon metreküpünün tamamlandığını, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas'ta yüksek hızlı tren istasyonlarının bulunacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Seyahat süreleri ise Ankara'dan Yozgat'a bir saat, Yozgat'tan Sivas'a bir saat yani Sivas-Yozgat-Ankara iki saat, Ankara'dan da İstanbul'a 3,5 saat olmak üzere 5,5 saatte Sivaslı, İstanbul'a gidebilecek. 4,5 saatte Yozgatlı İstanbul'a gidebilecek. Eskiden bunlar hayal edilmezdi. Yozgat'tan Ankara'ya biz 5 saatte gidiyorduk, şimdi Yozgat'tan İstanbul'a 4,5 saatte gidilecek. Projenin bedeli yaklaşık 9 milyar lira."

Projenin uzunluğunun 393 kilometre olduğunu belirten Arslan, Başkentray'ın da dahil edilmesiyle Ankara'dan Sivas'a projenin toplam uzunluğunun 405 kilometre olduğunu söyledi.

Arslan, bu hattaki 66 kilometre uzunluğundaki 49 tünelin, 54 kilometresinin tamamlandığını anlatarak, 28 kilometre uzunluğunu 52 viyadük, 609 köprü-menfez, 216 alt-üst geçit, 108 milyon metreküp kazının 100 milyon metreküplük kısmının tamamlandığını kaydetti.

"SİZİN DESTEĞİNİZE DÜNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR"

Halktan aldıkları güçle 15 yıldır hep ileriye yürüdüklerini ve yürümeleri gereken çok yolun olduğunu anlatan Arslan, "Dünyanın bu kadar başımıza çorap örmeye çalıştığı, dünyanın bu bölgede bu kadar huzursuzluk çıkarmaya çalıştığı ve dünyanın büyüyen, güçlenen Türkiye'nin önünü kesmeye çalıştığı bir dönemde sizin desteğinize dünden daha fazla ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Arslan, projenin bir yıl içinde tamamının bitmiş olacağını dile getirerek, 2-3 ayda testlerini yapıp, gelecek senenin ikinci yarısına kalmadan hizmete sunulacağını ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bozdağ, Arslan ve Yılmaz, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında ilk ray serimini gerçekleştirdi.


Milliyet
See less See more
Ben de.
41 - 60 of 3081 Posts
Top