SkyscraperCity Forum banner

TALLINN | Arteri Kvartal | ? | 1x28fl,1x15fl,1x9fl | U/C

109793 Views 297 Replies 66 Participants Last post by  Muhukas
  • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 298 Posts
Aga mulle ei meeldi. Jälle suur kast. Tundub, et eesti arhitektidel puudub maitse ning fantaasia
  • Like
Reactions: 2
Mulle meeldib, et kesklinnas tahetakse ikka kõrgemaid hooneid teha :)

Ainuke kõnekas asi on ühel renderil kus see uus hoone varjab täielikult ikoonilise Olümpia hotelli..
  • Like
Reactions: 1
Some new pictures of Juhkentali Kvartal

Üsna nõrk töö,huvitav kes autoriks on.

Kaks asja ärritavad mind.
Esiteks on krunt tuimalt täis planeeritud paari esimese korruse kõrguselt. Võiks olla rohkem liigendatud. Kes mäletavad vanu Masu eelseid Juhkentali Kvartali konkursi töid siis seal oli kvartali keskel väljak. Selle töö pisike nurgake Juhkentali tänava ääres ei ole eriti pädev lisa linnaruumi. Inimeste liikumissuuni jm arvestades ei leia see mingit erilist kasutust.
Teiseks tundub kõrgeima torni fassaad odav olevat. Okei,nende kehvade visuaalide põhjal ei ütle midagi,aga linnas on klaasi-betoonplokkidega liigendatud fassaadid ülekasutatud. Oli huvitav esimesed paar korda,nüüd lihtsalt näitab et arendaja loeb sente.
  • Like
Okei,ma kolasin pisut neti avarustes ringi ja kas see ei ole mitte kvartali hoonestusmahu visuaalid?

"Päris" arhitektuurikonkursi töid ei ole vist välja kuulutatud?
  • Like
Okei,ma kolasin pisut neti avarustes ringi ja kas see ei ole mitte kvartali hoonestusmahu visuaalid?

"Päris" arhitektuurikonkursi töid ei ole vist välja kuulutatud?
Loodetavasti. Muidu tundub et peale klaaskarpide midagi ehitada ei osatagi enam...
  • Like
Tahaks ümarvorme kesklinna kõrghoonestus näha. Mitte küll päris "vaati" või toru aga liigendatult. Kandiliste kõrghoonete osa on Tallinnas juba ebaproportsionaalselt suur. Kui EELK arendus ka sealkandis selliselt valmis saaks, nagu mõnel renderil näha on olnud, võtaks piirkond juba ilmet. Tallinnas võiks mõne kõrghoone disain purje meenutada- ainuüksi austusest selle linna mereajaloo vastu.
  • Like
Tahaks ümarvorme kesklinna kõrghoonestus näha. Mitte küll päris "vaati" või toru aga liigendatult. Kandiliste kõrghoonete osa on Tallinnas juba ebaproportsionaalselt suur. Kui EELK arendus ka sealkandis selliselt valmis saaks, nagu mõnel renderil näha on olnud, võtaks piirkond juba ilmet. Tallinnas võiks mõne kõrghoone disain purje meenutada- ainuüksi austusest selle linna mereajaloo vastu.
Ma tahaks lihtsalt näha midagi mis poleks klaasist...
I'd rather prefer this over any other plain glass box (Maakri Torn). Looks like an architectural masterpiece next to it.
https://www.err.ee/652796/tallinna-sudalinna-olumpia-hotelli-vastu-kerkib-hiiglaslik-buroohoone

Tallinna südalinnas Olümpia hotelli vastas asuva ala ehk Juhkentali kvartali tarbeks korraldatud arhitektuurivõistluse võitis arhitekt Martin Aunini büroo töö Lightpark, mis hõlmab mitut tornmaja, muu hulgas ka Eesti kõrgeimat, 30-korruselist büroohoonet.
  • Like
Minule meeldib, kuigi Tallinna linnapilti oleks minu arust vaja rohkem varieeruvust kõrguste näol
  • Like
Huvitav, kas see veesilm võsas on kuidagi ka maa-alla maetud Härjapea jõega seotud? Või täiesti eraldiseisev bassein.
https://www.err.ee/652796/tallinna-sudalinna-olumpia-hotelli-vastu-kerkib-hiiglaslik-buroohoone

Tallinna südalinnas Olümpia hotelli vastas asuva ala ehk Juhkentali kvartali tarbeks korraldatud arhitektuurivõistluse võitis arhitekt Martin Aunini büroo töö Lightpark, mis hõlmab mitut tornmaja, muu hulgas ka Eesti kõrgeimat, 30-korruselist büroohoonet.

Korralik.
Mulle isiklikult võidutöö meeldib. Kui sellisel kujul ka kerkib siis on tegemist kindlast kõige ilusama kõrghoonega Tallinnas. Kahjuks, aga on ka peaaegu kõik teised kõrghooned Tallinnas kastid, aga muidu võib küll rahul olla. KTA oma on ikka jube lahmakas.
  • Like
Mulle meeldib võidutöö ka, parem kui esimene render.
Pole paha,kuigi ma olen pisut mures kui head need diagonaalsed lamellid jäävad :)

Deem,KTA töö...kreisi Hongkongi stiilis brutalism :D Tunnistan ausalt,et mulle meeldib :D
  • Like
Doesn't really matter which project wins, the final design will still be a plain boring box. Just watch...
1 - 20 of 298 Posts