SkyscraperCity Forum banner

TALLINN | Volta Quarter | Volta Kvartal

39027 Views 86 Replies 34 Participants Last post by  Rebasepoiss
Selle ajaloolise tehasekompleksi arendused on hakkanud kiiremini edasi liikuma nii et sobilik oleks sel eraldi oma teemat omada.

Kvartali visuaalid.

See less See more
3
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 87 Posts
Volta Loftid

Link: http://endover.ee/voltaloftid/

Eelmisel nädalavahetusel:

See less See more
5
  • Like
Reactions: 5
Veidi offtopic,aga ma loodan et sellele hoonele leidakse mingi avalik kasutus. Tearti idee on maha maetud,aga kinoks,kunstigaleriiks või millekski taoliseks oleks sobiv ning aitaks vältida ümbruskonna magalapiirkonnaks muutumist.

See less See more
  • Like
Reactions: 4
Volta Loftid
Kas keegi oskab selgitada, miks nõutakse sellise skeleti säilitamist, mis ajalooline väärtus on tugisammastal?
See less See more
  • Like
Kas keegi oskab selgitada, miks nõutakse sellise skeleti säilitamist, mis ajalooline väärtus on tugisammastal?
Kas need on muinsuskaitse all?
Ma mõtlen et miks üldse renoveerima peab sellist objekti, mis nagunii tõmmatakse tükkideks. Kõrvaloleva maja pidi ka Endover renoveerima aga lõpuks tõmbasid üldse maha. Ma ei saa loogikast aru, et miks mitte lubada siis täiesti maha tõmmata ja nullist ehitada, nagunii ei jää vanast välimusest midagi alles...
See less See more
Ma mõtlen et miks üldse renoveerima peab sellist objekti, mis nagunii tõmmatakse tükkideks. Kõrvaloleva maja pidi ka Endover renoveerima aga lõpuks tõmbasid üldse maha. Ma ei saa loogikast aru, et miks mitte lubada siis täiesti maha tõmmata ja nullist ehitada, nagunii ei jää vanast välimusest midagi alles...
See peaks andma päris suure rahalise ja ajalise võidu kui hoone karkassi ei pea nullist ehitama vaid saab olemasolevat kasutada. Arvatavasti avastati kõrvaloleva kortermaja puhul karkassi defekte mis sundisid nö otsast lõpuni ehitama.
See less See more
Kusjuures fotodelt pole näha, aga see karkass on kuni -1 korruseni lahti kaevatud.
Minu teada peaks olema renoveeritavale majale ja uuele majale erinevad ehitustehnilised nõudmised. A'la ventilatsiooni, energiasäästlikkuse ja muu sellise pealt saab nurki lõigata. Sisuliselt tähendab see väiksema kuluga asja püsti panekut.
Volta 47b puhul oli ka vist ametlikult renoveerimine aga reaalselt sinna küll midagi püsti ei jäänud.
See less See more
  • Like
Ma ei viitsi praegu selle konkreetse ala detaili otsida, aga veel üks eelis miks rekonstrueerida on kehtiva detailplaneeringu kohustuse puudumine.

Või ka kui detaili muutma minna, siis on seal hoonete rekonstrueeritavaks märkimine väga kindla peale minek.

Mida vähem jama detailiga, seda kiiremini saad projektiga minema ja selles äris time is money. A lot of money.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Aga seda "parki" seal sisehoovis ma ei usu enne kui ma seda oma silmaga näen

Väike võimalus piiluda valmivat fasaadi. Näeb hea välja :)

See less See more
4
  • Like
Reactions: 3
I feel like the more time I spend overseas the more I miss Tallinn. It's honestly a unique city and has a so much potential to grow to become a major player.
I feel like the more time I spend overseas the more I miss Tallinn. It's honestly a unique city and has a so much potential to grow to become a major player.
The metro population will grow to about 700K in the next 15 years I predict, the urbanization of Estonia will fasten, and 15-20 years from now more than half of Estonia's population will live in Tallinn and the surrounding areas. However I would not like the population to grow because of third world, especially muslim immigrants... that would be disastrous.
See less See more
  • Like
Lets try to keep politics away from here, shall we?
  • Like
Kas keegi teab kommenteerida, kas see kaarakendega paekivihoone on ka Endoveri omanduses? Endoveri sildid on küljes, sellest ka küsimus. Kui jah, siis on ju küll potentsiaali, et selle rekonstrueerimine on loogiline järgmine etapp. Ainult et kui keegi mainis ülalpool, et piirkond on magalarajooniks muutumas, siis jah, ega ma ei usu, et korteriehitusele keskenduv kinnisvarafirma sellele paekivihoonele mingeid muid funktsioone otsima hakkaks, kui see tõesti on nende omanduses. Kuigi mine sa tea.
See less See more
Omandi kohta ei tea, aga miks arvatakse, et sellest magalarajoon tuleb?

Vaadake detailplaneeringut (tõsi, see hetkel menetlemisel). Terve see vana paekivist tööstushoone tuleb 100% äri. Samuti tulevad suuremas osas ärifunktsioonis kaks 14-korruselist amorfse vormiga torni kvartali Kopli-poolsesse serva. Ka kvartali sisse peaks tulema mõni paarikorruseline ärifunktsioonis maja, kusjuures kvartalit edela/lõuna poolt piirav kolmekorruseline perimeeter on ka 100% äri.

Kui just hiljem kruntide sihtotstarbeid muutma ei hakata.
See less See more
However I would not like the population to grow because of third world, especially muslim immigrants... that would be disastrous.
Completely agree with you! It is self-destructive behavior what some EU countries do letting muslim immigrants from third world in.
Lets try to keep politics away from here, shall we?
Backseat moderating, but honestly...:eek:hno:
1 - 20 of 87 Posts