^^ Teatri kombëtare përdoret vetëm për teatër , ndërsa Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit përdoret edhe për Opera dhe Balet .mundet ndonjeri te na thot se cfare ndryshim ka teatri kombetar nga tkob?
nga ndryshime teknike? nuk pershaten salat per teatri edhe vetem per ballet edhe opera?
tkob eshte teater me madheshtore, i pari me duket i ndertuar me forcat tona, sale me te madhe, fasade edhe arkitekture monumentale
pra nuk e kuptoj se pse kjo parafabrikat italian quhet teater kombetar kur ke ate godine madhestore e cila po rinovohet
^^Skandal në “Selman Stermasi”, ikin dritat në derbin Tirana-PartizaniNdoshta para 10 vjetesh por prej dhjete vjetesh e ketej energjia elektrike eshte 24/7 pa asnje nderprerje.
^^ Këtë e di shum mire që Tirana bashk me Durrësin jan zemra e ekonomisë Shqiptare . Por nëse shteti esht i aftë të krijojë një pol të ri ekonomik besoj që edhe migrimi drejt Tiranës do ndaloje , automatikisht sjell një ulje të kërkesës për apartamente në Tiranë e do ngadalësoje zhvillimin urbane . Nga ana tjetër krijon i një alternativë për popullin sepse sot për sot e vetmja shpresë për Shqiptarët esht Tirana e deri diku Durrësi ! Mendoj që nuk esht e vështirë të zhvillosh një zonë e cila sot për sot esht fushe , ndoshta para 30 vjetëve mund të dukej e pamundur por sot jo . Përshembull në vend që të ndërtosh një kompleks banim në Tr ndërtojë aty dhe keshtu ngadal mer zhvillimin zona .Njerëzit nuk shkpërngulen në Tiranë sepse është kryeqyteti i vendit por sepse atje ke mundësi më të madhe punësimi. Edhe nëse do e zhvendosje kryeqytetin diku tjetër, njerëzit do shkonin në Tiranë dhe masakra do vazhdonte. Ky problem zgjidhet duke forcuar shtetin ligjor dhe duke zhvilluar zonat nga ku shpërngulen njerëzit. Po kush ta forcoj shtetin ligjor, këta që e kanë përdhunuar për gati 30 vite!? Dhe kush t'i zhvilloja ato zona, këta që e kanë rrjepur ketë vend?
Po kam jetuar dhe jetoj jasht dhe mund të them me plot bindje që nuk me ka bi vaki kurr që të ikin dritat në cfar do lloj kondicion atmosferike le te bije bore , shi , breshër dritat i ke 24 h .Cfare budalliqesh jane keto! Une nuk thashe se nuk ka difekte por qe energjia elektrike eshte pa nderprerje.
Nese ke jetuar jashte shtetit e ke pare se edhe atje ka ndonjehere blackouts, shkak i defekteve te ndryshme ne sistemin e shperndarjes. Keto jane perjashtimi jo rregulli.