SkyscraperCity Forum banner

Teatri Kombëtar | National Theatre

143573 Views 1033 Replies 89 Participants Last post by  sediba
Rama prezanton projektin: Teatri i ri, trefishi i këtij që është sotKryeministri Edi Rama prezantoi sot projektin për Teatrin Kombëtar i cili do ndërtohet mbi rrënojat e atij ekzistues.

Përpara aktorëve Rama tha se do t'i japë vendin Teatrin e merituar me trefishin e sipërfaqes së teatrit të vjetër.

"Ndërtesa do shembet dhe mbi gërmadhat e të shkuarës do ngrihet teatri i ri kombëtar. Kushtet e teatrit sot janë poshtëruese për artistët. Nuk do jetë teatër me kullë, por s'dio kishte asnjë mëkat të ishte nën kullë, se njerëzit shkojnë të shohin teatër dhe jo kullë. Këtu nuk është historia se çfarë ka sipër, apo anash, pavarëisht se sipër do ketë hapësirë teatrale ne qiell të hapur dhe anash do ketë hapësirat e veta për artistët.

Turbina do shërbejë derisa teatri të ndërtohet, por do jetë aty edhe pasi teatri të ndërtohet, sepse do kemi më shumë shfaqje teatrale. Ne do hartojmë projektligjin dhe ky projekt do bëhet me ligj të veçantë nga Parlamenti i Shqipërisë.

Ne kemi bërë për teatrin aq sa pasur mundësi, por kemi bërë më shumë se të gjitha vitet e marra së bashku. Sipërfaqja e teatrit të ri do jetë trefishi i asaj ekzistuese, nga 3 mijë m2 rrënoja në 9 mijë m2 hapësirë për teatër. Do ketë një sallë të re të hapur mbi teatrin me mbi 100 vende, do jenë dhe dy salla black box me nga 100 vende secila".
http://shqiptarja.com/home/1/rama-p...efishi-i-k-tij-q---sht--sot-472752.html?pos_2

Updated design:


See less See more
4
21 - 23 of 1034 Posts
Ne fakt eshte cuditeshme sa shume imazh oriental i paska dhene Tiranes pazari i vjeter sipas disa njerezve, i cili ne fakt eshte ndertuar ne periudhen osmane dhe si i tille ate tipar arkitektonik ka, ama nuk thone asgje per stilin anadollak qe ne 2020 po ndertojne ne Tirane nje xhami.

Krimi me i madh qe ka bere komunizmi eshte pikerisht rrenimi i memories kolektive, ku futet dhe pazari i Tiranes.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Tema e xhamise eshte tema me e sulmuar, perdhosur, denigruar ku cdo cope mishi me dy sy qe qarkullon ne forum e ka hapur barkun dhe ka thene cfare ka dashur ne delirin me total. Pra jo, nuk eshte se per xhamine e re nuk eshte ''diskutuar''.

Te ishte per xhamine ate te Et'hem Beut nuk e prishi as komunizmi dhe kjo ndertesa e re ndonse me arkitekture otomane ndodhet larg buze Lanes tek ish parku i namazgjase jo pikerisht ne shesh. Mire keq eshte ndertim i ri dhe jane investuar mbi 30 milione euro ka parkime nentokesore etje. Pazarit ne mes te sheshit nuk kishe c'ti beje.

Duhet thjesht te jesh dashakeq qe te duash nje ghetto ne zemer te kryeqytetit a thua nuk ka mjaft te tilla Tirana sapo te dalesh nga qendra.
Pse tani nuk eshte geto qendra e Tiranes. I ke pare 9 kateshet? Po pallatet mbrapa bankes?
Po torre drin? Po...

Pazari do rikonstruktohej me elemnte moderme sic eshte bere me Korcen dhe Vloren por ce do se patem ate fat..
Do gezojme 9 kateshet dhe pallatet mure dritare ballkon te komunizmit.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Pune e madhe. Ne po na ikin 30 vjet pa shtet, pa universitet, pa shendetesi pa polici kush po pyet per teater.

Pertej shakase meqenese ra preteksti i shembjes dhe ndertimit te teatrit te ri aty me formulen e PPP sepse shteti skishte para, tani qe i gjeti parate do ishte me vend qe teatri i ri te ndertohej ne BLV e Ri.
Ky ketu ose te kthehej ne teater alternativ, ose muze ose te dyja se bashku.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
21 - 23 of 1034 Posts
Top