SkyscraperCity Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
HHF user
Joined
·
2,909 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Ik kon zo snel niet vinden of het al was gepost, maar hierbij bericht van de Rabo...

Bron: Rabo Vastgoed
3 februari 2005

Groen licht voor ontwikkeling 1.000 studentenwoningen

De Raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling van de Gemeente Utrecht heeft 1 februari jl. positief geoordeeld over de bouw van 1.000 studenteneenheden aan het Europaplein. Met de ontwikkeling zal het kamertekort onder Utrechtse studenten fors worden gereduceerd. Naar verwachting zal in september 2005 met de bouw worden gestart.Het project wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen Rabo Vastgoed, de Gemeente Utrecht en Stichting Studenten Huisvesting Utrecht. Het gaat om 750 éénkamerappartementen, 250 tweekamerappartementen en 3000-6000m² aan commerciële ruimten.

In samenwerking met Rabobank Utrecht heeft Rabo Vastgoed toekomstige bewoners door een enquête gevraagd hoe zij vinden dat hun toekomstige woonplek eruit moet komen te zien. Daardoor kan optimaal rekening worden gehouden met de woonwensen van de toekomstige bewoners. Het gebouw is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam. Ontwerp en inrichting van de appartementen (keuken/sanitair en een deel van de binnenruimte) zal door Jan des Bouvrie worden uitgevoerd.De appartementen komen te staan op het terrein van de voormalige Rijks Automobiel Centrale op de hoek Beneluxlaan/Europaplein. Het RAC-terrein maakt deel uit van het huidige industrie- en bedrijventerrein langs het Merwedekanaal. In deze centraal gelegen zone van de stad wil de gemeente Utrecht een deel van de binnenstedelijk woningbouwopgave realiseren. Het bouwinitiatief van de Rabo Vastgoed is van grote betekenis als aanjager van deze beoogde ontwikkeling.

Rabo Vastgoed zal naar aanleiding van het positieve oordeel van de Raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling binnenkort een bouwvergunning aanvragen en in verband met een wijziging van het bestemmingsplan een zogenoemde artikel 19 procedure opstarten. De oplevering van het complex is voorzien medio 2007.
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top