SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 33 Posts

·
Registered
Joined
·
1,919 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Здравейте на всички! През последните две седмици обикаляме Тайланд и Камбоджа на коледно пътешествие, което беше много вълнуващо и интересно за нас. В следващите няколко страници ще ви разказвам как се организирахме, как пътувахме, какво видяхме, какво ядохме и какви трудности преживяхме. Можете да задавате въпроси, на които с радост ще отговарям :)
 

·
Registered
Joined
·
1,919 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Беше ни мечтаа от доста време да посетим Камбоджа и ето, че ни се отдаде такава възможност. Купихме си билети и на 15.12.17 вече летяхме към югоизточната част на Азия. Полетите бяха с QUATAR AIRWAYS с направление Sofia-Doha-Phuket-Bangkok, което както се сещате ни отне почти ден в полети и прркачвания. Самите билети купихме от skyscanner четири дни преди полетите :)
 

·
Registered
Joined
·
1,919 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Така завърнахме се в България:) и след 15 дни и 7 полета мога да ви споделя и със снимки какво ни се случи:
Поснимах няколко български града от самолета. Може ли някой да ги познае:


и Доха:

След Доха кацнахме в Пукет, от където си хванахме следващ самолет за Банкок. Летището на Пукет:

 

·
Registered
Joined
·
1,919 Posts
Discussion Starter · #4 · (Edited)
След кацането ни в Банкок се наложи да се договаряме за цената на таксито. Взе ни около 350 baht за около 20 километра, което включва и таксите на магистралите.
Настанихме се в хотел в централната част на Банкок. Не много приятен хотел, в доста бедна част, но близо до повечето интересни места за нас. След бърз душ веднага излезнахме на разходка:

Гледката ни от хотела:


пред хотела:

Golden Mount:


 

·
Registered
Joined
·
1,919 Posts
Discussion Starter · #13 ·

·
Registered
Joined
·
1,919 Posts
Discussion Starter · #20 ·
След дългата обиколка ни оставаше още един ден преди да излетим до Сием Рийп в Камбоджа, затова си направихме по-кратка разходка и си наехме TUK TUK с който дълго преговаряхме за цената:) Целта ни беше да стигнем до Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan.
Минахме пеша моста над река Chao Phraya river:
]и крайната ни цел:
 
1 - 20 of 33 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top