SkyscraperCity Forum banner

"The New Basarab": Splaiul Independentei - Ciurel - A1

334890 874
This project will be huge. Probably even more impressive than the Basarab Overpass. So I think this deserves its own thread. :cheers:

--------------------------------------------------------

Some plans, probably older, but good to start with. [ source ]

FROM WEST (A1) to EAST (Lacul Morii/Splaiul Independentei)--------------------------------------------------------

Some renders


The project on MetrouUsor.com - it seems that Marian from MetrouUsor.com will have access to this project also. We're looking forward to his updates from this impressive piece of road infrastructure.

NEW RENDERS [dec 2010]1 - 4 of 4 Posts
probabil pentru ca partea sa spectaculoasa nu e mai mare decat Basarab si proiectul nu e mai important .... iar cu ganditul, poate ne lamuresti....

apoi mai ai si 97% vs. 0.00001 % executat
Nu pricep insa de ce discretia asta, proiectul asta pare mai mare, mai util si mai bine gandit decat Pasajul Basarab si nimeni nu se mandreste cu el...nu apar machete, nu documentare la tv.
super ! m-ai lamurit ! multumesc pentru detalii
oare pe ce planeta? sa inteleg, CB-Unirii 20 min? cine te-a amagit in halul asta....

De ce e bine gandit

1) pai iti conecteaza centura, CIV si o sosea de 3 benzi pe care ajungi in 20 de minute in centru si in directie opusa, in alte 10 iesi din Bucuresti...uau! Asta eficienta...practic zbori.
3) daca s-ar realiza o strapungere de asta in simetrie spre E...s-ar putea crea o adevarata axa E-V prin Bucuresti
aha exact: prin centru, ce bine ar merge tot coridorul IV pe la unirii! exact ca la paris!

4) pentru ca niciodata nu am inteles utilitatea pasajului basarab atat de lung, todeauna mi s-a parut o uriasa tichie de margaritar...odata lansat multora le va fi evidenta chestia asta.
pài normal ca n-ai inteles (vad pctele de mai sus). se incearca completarea inelulul pp + supratraversarea giulesti si splai, asa tocmai pt a devia traficul ce merge spre centru
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top