SursaExproprieri de 71 milioane de euro pentru Penetrația Splaiul Independenței – Autostrada A1
03 Feb
Exproprierile pentru Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești reprezintă peste 50% din costul de construcție a lucrării. Primăria Capitalei ar trebui să plătească peste 300 milioane de lei (aprox. 71 milioane euro) pentru exproprieri, în condițiile în care cheltuielile pentru construcția și montajul lucrării sunt de 579 milioane de lei.
”Peste 300 de milioane de RON ne vor costa exproprierile pentru această lucrare. De asta am rugat proiectantul să ia în considerare construirea unui tunel subteran de 3-4 kilometri, în așa fel încât să nu mai fim nevoiți să apelăm la exproprieri. De acum trebuie să trecem la tuneluri subterane pentru că nu mai avem bani pentru exproprieri”, a declarat primarul general Sorin Oprescu, aflat în vizită pe șantierul lucrării Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești.
Suprafața de teren expropriabil pentru această lucrare este de 400.800 metri pătrați, dintre care doar jumătate se află pe teritoriul municipiului București.
Noua lucrare constă în realizarea unui sistem rutier de tip ”drum expres” care va conecta Splaiul Independenței cu autostrada A1, ca alternativă la bulevardul Iuliu Maniu. Întreaga lucrare va avea 8,3 kilometri și va fi prevăzută cu câte trei benzi pe fiecare sens de mers, iar în anumite zone, de o parte și de alta a drumului vor fi realizate străzi colectoare a traficului zonal.
De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute mai multe noduri rutiere denivelate la intersecțiile Șoseaua Virtușii-Splaiul Independenței, penetrația A1-Uverturii și în zona pasajului CFR de la Ciorogârla.
În prezent, constructorii lucrează la realizarea nodului Splaiul Independenței-Virtuții care constă în realizarea unui pod hobanat (după modelul celui de pe Pasajul Basarab) peste râul Dâmbovița și a unui pod cu tabliere din beton armat, inclusiv a bretelelor de racordare cu cele două străzi.
Întreaga lucrarea are un termen de execuție de 35 de luni, urmând a fi terminată la sfârșitul anului 2013. Costul total este de 579 milioane de lei (137 milioane euro).
^^ Bre, ati facut hotlinking, care nu se face, si acum nu se mai vede niciun render. :no:^^ And some photos... it seems they already started works on the foundation for the two pillars for the cable-stayed bridge! :cheers:
![]()
![]()
![]()
![]()
source
Uite... :no:
Cu indicarea sursei.Si ce sa faca, sa fure pozele de pe forumul celalalt si sa le incarce pe ImageShack in contul propriu?![]()
Nu exista nicio poza a acestui proiect pe acest thread de discutii interminabile.Bre, metrouusor a schimbat serverul și a pierdut o parte din imaginile postate mai demult.
Am si eu o curiozitate. Cati dintre cei care fac apologia mersului cu bicicleta la birou in Bucuresti au mers macar o data cu bicicleta la birou in Bucuresti?Sursa
Si postam din nou ceva ce ma postat mai sus, legat de centrul Londrei:
Bag seama ca baietii astia care se dau cu bicicleta in echipament Rapha pe ploaie prin Londra, nu la sau de la birou merg, ci sa dea cu matura la fabrica de taiat lemne...
-------------------------------------------------------------------------------
Populatia in zona metropolitana a Utrechtului e de 656,342. Da, de acord inca e putin fata de Bucuresti. Dar daca ne uitam mai bine, vedem ca Utrecht e de fapt in inima aglomertatiei urbane Randstad, cu o populatie de 6,979,500 si bine deservita de autostrazi, deci potential imens de navetisti care sa vina in centrul Utrechtului cu masina. Cu toate acestea, traficul e mai lejer, decat in in alte orase romanesti decat Bucurestiul...
Daca locuiesti in plin centru bucurestean, bicicleta e o varianta. Probabil ca multi din cei vazuti de tine locuiesc foarte central.Daca la altii se poate, se poate si aici, ca nu suntem deloc mai cu mot. Eu am vazut cu ochii mei persoane la costum, pe bicicleta, pe Calea Victoriei. Intr-adevar, pareau din alt film. Oameni care, cu siguranta, au calatorit foarte mult sau au locuit prin tarile civilizate, neatinsi de spiritul bucurestean.
Si bucurestenii ar putea sa face ce anume in afara sa nu o mai voteze in urmatorul mandat?!De ce bucurestenii accepta bataia de joc a lui Firea?