SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 25 Posts

· AUTOBANN.ED
Joined
·
67,382 Posts
Exproprieri de 71 milioane de euro pentru Penetrația Splaiul Independenței – Autostrada A1
03 Feb

Exproprierile pentru Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești reprezintă peste 50% din costul de construcție a lucrării. Primăria Capitalei ar trebui să plătească peste 300 milioane de lei (aprox. 71 milioane euro) pentru exproprieri, în condițiile în care cheltuielile pentru construcția și montajul lucrării sunt de 579 milioane de lei.

”Peste 300 de milioane de RON ne vor costa exproprierile pentru această lucrare. De asta am rugat proiectantul să ia în considerare construirea unui tunel subteran de 3-4 kilometri, în așa fel încât să nu mai fim nevoiți să apelăm la exproprieri. De acum trebuie să trecem la tuneluri subterane pentru că nu mai avem bani pentru exproprieri”, a declarat primarul general Sorin Oprescu, aflat în vizită pe șantierul lucrării Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești.

Suprafața de teren expropriabil pentru această lucrare este de 400.800 metri pătrați, dintre care doar jumătate se află pe teritoriul municipiului București.

Noua lucrare constă în realizarea unui sistem rutier de tip ”drum expres” care va conecta Splaiul Independenței cu autostrada A1, ca alternativă la bulevardul Iuliu Maniu. Întreaga lucrare va avea 8,3 kilometri și va fi prevăzută cu câte trei benzi pe fiecare sens de mers, iar în anumite zone, de o parte și de alta a drumului vor fi realizate străzi colectoare a traficului zonal.

De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute mai multe noduri rutiere denivelate la intersecțiile Șoseaua Virtușii-Splaiul Independenței, penetrația A1-Uverturii și în zona pasajului CFR de la Ciorogârla.

În prezent, constructorii lucrează la realizarea nodului Splaiul Independenței-Virtuții care constă în realizarea unui pod hobanat (după modelul celui de pe Pasajul Basarab) peste râul Dâmbovița și a unui pod cu tabliere din beton armat, inclusiv a bretelelor de racordare cu cele două străzi.

Întreaga lucrarea are un termen de execuție de 35 de luni, urmând a fi terminată la sfârșitul anului 2013. Costul total este de 579 milioane de lei (137 milioane euro).
Sursa
 

· AUTOBANN.ED
Joined
·
67,382 Posts
Sursa

Si postam din nou ceva ce ma postat mai sus, legat de centrul Londrei:Bag seama ca baietii astia care se dau cu bicicleta in echipament Rapha pe ploaie prin Londra, nu la sau de la birou merg, ci sa dea cu matura la fabrica de taiat lemne...-------------------------------------------------------------------------------
Populatia in zona metropolitana a Utrechtului e de 656,342. Da, de acord inca e putin fata de Bucuresti. Dar daca ne uitam mai bine, vedem ca Utrecht e de fapt in inima aglomertatiei urbane Randstad, cu o populatie de 6,979,500 si bine deservita de autostrazi, deci potential imens de navetisti care sa vina in centrul Utrechtului cu masina. Cu toate acestea, traficul e mai lejer, decat in in alte orase romanesti decat Bucurestiul...
Am si eu o curiozitate. Cati dintre cei care fac apologia mersului cu bicicleta la birou in Bucuresti au mers macar o data cu bicicleta la birou in Bucuresti?
 

· AUTOBANN.ED
Joined
·
67,382 Posts
Si eu am mers in costum cu bicicleta prin Bucuresti o perioada, iar consecinta a fost ca am distrus cateva costume din cauza transpiratiei groaznice cauzate de temperaturile din Bucuresti si de urcatul si coboratul dealurilor din Bucuresti. Campia Romania nu este marea campie nord-europeana. Campia Romana se desertizeaza in perioada verilor, iar asta nu de ieri de azi ci de sute de ani (cititi memoriile calatorilor din nordul Europei in Romania), iar praful din campie patrunde in orice coltisor din Bucuresti. De asemenea, Campia Romana genereaza temperaturi tropicale in perioada verilor, temperaturi care nu exista in europa de nord (in Germania nu exista aparate de aer conditionat in birouri, de regula, exact din acest motiv !), si temperaturi polare in perioada iernilor, care iarasi nu sunt intalnite in Tarile de JOs sau Germania in perioada iernilor, ceea ce le permite folosirea bicicletelor. Indiferent de existenta sau nu a infrastructurii pentru biciclete, campia romana nu va putea fi schimbata.
 

· AUTOBANN.ED
Joined
·
67,382 Posts
Daca la altii se poate, se poate si aici, ca nu suntem deloc mai cu mot. Eu am vazut cu ochii mei persoane la costum, pe bicicleta, pe Calea Victoriei. Intr-adevar, pareau din alt film. Oameni care, cu siguranta, au calatorit foarte mult sau au locuit prin tarile civilizate, neatinsi de spiritul bucurestean.
Daca locuiesti in plin centru bucurestean, bicicleta e o varianta. Probabil ca multi din cei vazuti de tine locuiesc foarte central.
 

· AUTOBANN.ED
Joined
·
67,382 Posts
Da. E important un acces paralel la Virtutii din Uverturii. Pasajul în sine e o soluție la traficul local din zona. Drumul expres va fi o soluție pentru București însă probabil ca va fi după 2020.
 

· AUTOBANN.ED
Joined
·
67,382 Posts
Pentru Lacul Morii e un proiect de transformare integrala in zone de agrement si parc natural, urmand sa fie curatat.

Proiectul in sine nu e o idee rea cu conditia sa fie continuat pana in DNCB si apoi A1. Chiar si acum cu darea in folosinta doar a pasajului, acesta va folosi la eficientizarea traficului pentru o populatie de cateva zeci de mii de oameni care traiesc in comuna Rosu/Chiajna si care nu vor mai petrece cel putin 30 minute in plus in trafic ca sa tranziteze/ocoleasca zona Virtutii in drum spre centru.
 
1 - 20 of 25 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top