SkyscraperCity Forum banner

"The New Basarab": Splaiul Independentei - Ciurel - A1

335083 Views 874 Replies 170 Participants Last post by  oc7avian
This project will be huge. Probably even more impressive than the Basarab Overpass. So I think this deserves its own thread. :cheers:

--------------------------------------------------------

Some plans, probably older, but good to start with. [ source ]

FROM WEST (A1) to EAST (Lacul Morii/Splaiul Independentei)--------------------------------------------------------

Some renders


The project on MetrouUsor.com - it seems that Marian from MetrouUsor.com will have access to this project also. We're looking forward to his updates from this impressive piece of road infrastructure.

NEW RENDERS [dec 2010]1 - 7 of 7 Posts
Nu prea inteleg intersectarea cu A1. acolo trebuie o intersectie babana, cu multe benzi si bretele ca sa poata face fata traficului.
Deja imi imaginez (indicator de Bucuresti Vest (Militari) si indicator de Bucuresti Centru (drum express(ar putea fi considerat drum express nu?) )
Ionut , mersi de explicatii.Uploaded with ImageShack.us
Partea incadrata cu verde imi era mai greu de inteles.
Asadar cei care vin din Militari si intra pe A1 nu mai sunt prioritari, ci tre' sa mearga pe acea bretea si sa intre practic pe noua bucata de A1, ca sa-si continue drumul spre Pitesti.
O mare parte din trafic va face stanga ca sa intre pe breteaua de la Carrefour in pasajul Basarab , iar o alta parte dreapta ca sa mearga spre intersectia Leu pe langa P.Basarab. ar putea creea o intersectie cu semafoare inteligente, alta solutie nu vad.
Mi-ar placea sa vad indicator de drum express cu acea masinuta alb pe albastru :) ar fi primul din Romania
Cred ca acest drum ar putea fi catalogat ca drum expres fara probleme, avand in vedere schitele prezentate. Sper ca in final sa arate ca o autostrada urbana precum cele din America. De fapt, cu putina fortare puteau sa construiasca autostrada si sa prelungeasca pana la splai. Oricum A1 incepe la km 11 deci nu ar fi fost probleme cu numerotarea.

De vazut cum se va face descarcarea traficului in semafoarele de la Grozavesti..
come again? Nu prea am inteles la ce te referi.
Podul peste Dambovita banuiesc ca ar putea fi gata in Iunie 2012 , nu tot proiectul. Am studiat un pic traseul pe Wikimapia si trebuiesc muuulte demolari si exproprieri. Din nou aceiasi problema ca si la A3 cu CB , nu se stie ce nod vor face cu centura Bucuresti. Deci probabili vom circula pe el in 2015 -2016.
more

PS: ignorati exprimarea toanta de tip "exista certitudinea ca avem pe ce sa sprijinim podul". :nuts: Eu ma gandeam ca o sa-l sprijine pe o mamaliga mare.
Multumim Ionut ! :cheers:
Pana la urma ce se mai stie de proiectul asta s-a abandonat ? mai sunt sanse sa continue? Utilitatea lui este clar extraordinara si super justificata.
^^ Din pacate sunt multe intersectii prost proiectate, in Bucuresti , la majoritatea insa problema s-ar putea rezolva prin regandirea benzilor , semafoare inteligente si eliminarea masinilor si taxiurilor parcate la colt de intersectie, in alte cazuri e nevoie de pasaje .
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top