SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 29 Posts

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
This project will be huge. Probably even more impressive than the Basarab Overpass. So I think this deserves its own thread. :cheers:

--------------------------------------------------------

Some plans, probably older, but good to start with. [ source ]

FROM WEST (A1) to EAST (Lacul Morii/Splaiul Independentei)--------------------------------------------------------

Some renders


The project on MetrouUsor.com - it seems that Marian from MetrouUsor.com will have access to this project also. We're looking forward to his updates from this impressive piece of road infrastructure.

NEW RENDERS [dec 2010] 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #2 ·
^^ And some photos... it seems they already started works on the foundation for the two pillars for the cable-stayed bridge! :cheers:

source
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #8 ·
but can you point out its exact location on Google maps or something like that, please :colgate:? In that place where the (Splaiul Independentei) avenue ends, right?
Si eu as vrea un .kml... insa momentan nu am gasit pe nicaieri. Se poate observa ceva-ceva din planurile de mai sus. ^^
[ sursa ]

Poti vedea aici traseul de app. 8 km. Va fi practic nou Iuliu Maniu, o alternativa pentru cei care vin/ies de pe A1. O legatura A1 - centru bypassing Militari.

Scuzati romgleza.
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #10 ·
^^ I've updated the plans, see my first post. :D
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #11 ·
^^ Vor fi exproprieri MASIVE, mai ceva ca la Basarab. Nu conteaza ca sunt gunoaie sau nu pare ca acel teren sa fie folosit sau chiar sa fie al cuiva. Este al cuiva. :) De asta mi-e frica... de exproprieri. In rest vad ca au chef (si bani cred) de munca. S-au apucat la forat pt pilonii podului hobanat... vezi poze mai sus.
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #14 ·
O sa se lase cu ceva demolari:nuts:
Da, la greu. Mai ales in zona Rosu. Oricum, un proiect de 2-3-4 ori mai complex decat Basarab. Cel putin asa mi se pare. Si mai lung, cu mai multe noduri, cu exproprieri mai multe... nod cu AUTOSTRADA... sa vedem cum merg lucrurile. Nimeni nu da termene clare....
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Nu prea inteleg intersectarea cu A1. acolo trebuie o intersectie babana, cu multe benzi si bretele ca sa poata face fata traficului.
Deja imi imaginez (indicator de Bucuresti Vest (Militari) si indicator de Bucuresti Centru (drum express(ar putea fi considerat drum express nu?) )
Am incercat eu ... sa desenez pe plan. E mai clar?Si da, probabil va fi indicator - Militari VEST sau Bucuresti VEST (vechea intrare) si BASARAB-Victoriei-Centru-Bucuresti Nord-Vest/Bucuresti Nord intrarea noua.

Practic iesi de pe A1, traversezi centura B (nod), mergi spre Rosu, supratraversezi linia lui 41 (Virtutii), intri pe Splai si la prima intersectie esti la Basarab... urci pe Pasajul Basarab si apoi spre Victoriei... cam asta e ideea. Apoi din Victoriei fie St cel Mare/EST, fie NORD.

Cei care vin de pe A1 si au treaba in SUD o iau pe Militari. Deci s-ar imparti cele doua fluxuri - nord/sud.

PS: Nodul CB-strapungere este si mai departe (inspre est) - a se vedea primul meu post planul #2.
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #22 ·
^^ da pentru ca zona rosie este podul peste CF care are 2 benzi pe sens
Nu neaparat. E doar un plan aproximativ. Pana la implementarea in teren pot fi modificari... poate mai fac o banda sau cine stie ce. :)

Asa a fost si la Basarab, proiectul initial era mult mai "light". :)
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #35 ·
Marian a aflat ceva

Din informatiile oficiale pe care le am in zona Ciurel lucrarile vor dura aproximativ 12-16 luni, termen lung dat in special de realizarea podului hobanat peste Dambovita.
[ sursa ]

Pt cei care nu stiu de Marian Andrei, tin sa-i anunt ca este o sursa mai buna decat 10 ziare. E primul termen concret, 99% oficial, pe care-l aud despre acest proiect. Mie nu mi se pare mult, sincer. La ce dihanie de hobanat va fi la Ciurel.

Astept cu muuuult interes termenul pt lucrarea de dupa Ciurel/Virtutii... adica restul de 7 km. :D
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #46 ·
Nu pricep insa de ce discretia asta, proiectul asta pare mai mare, mai util si mai bine gandit decat Pasajul Basarab si nimeni nu se mandreste cu el...nu apar machete, nu documentare la tv.
Focusul e pe Basarab... vine si vremea acestui pasaj. Rabdare, ce te agiti asa. :) :cheers:
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #58 ·
Noutati de la Marian cu proiectul:

Hobanatul:
Cantitati + renders


Zona Ciurel/Virtutii:


sursa
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #61 ·
oooo...ce chestie frumoasa....nu am mai vazut pana acum in proiecte de hobanate.

Daca observati...podul nu e simetric ca deschidere, adica pilonul principal nu e centrat (sa zic asa)...ca si consecinta...pe partea stanga a podului doar o parte sunt hobane de sustinere de tablier...restul se ancorareaza (cumva cum se ancoreaza cablurile la un pod suspendat).
Bai era sa zic ca mi se pare un pic "stramb" (si hobanele ciudat distantate, parca si pilonii asimetrici), dar n-am zis nimic sa nu ma fac de cacao. :lol:

Mie imi place efectul.

As vrea sa vad totusi in Bucuresti (sau oriunde in tara) si asa ceva:


(“L’Assut de l’Or”... Valencia parca... tot FCC.)
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #62 ·
Astazi 3 decembrie 2010 au inceput oficial lucrarile la Strapungerea Splaiul Independentei - Ciurel - Militari - A1 cu podul hobanat si pasajul din zona Splaiul Independentei - Lacul Morii. Lucrarea in aceasta zona contine un pod hobanat de traversare a raului Dambovita si un pod normal care traverseaza Soseaua Virtutii.

Termenul de finalizare pentru zona Splaiul Independentei - Ciurel este primavara anului 2012 iar finalizarea intregului proiect ar trebui sa aiba loc in vara anului 2013.
sursa

Plus poze, normal ca de la Marian...

Nice touch, vintage nene! :nuts:


Echipele lucreaza zilnic cu viteza maxima pentru ca la primavara sa inceapa ridicarea pilonilor si montarea tablierului metalic.SUCCESSSSS! Incidente ZERO! Tot respectul meu pt cei care fac astfel de lucrari, de la "aia care dau cu sapa" pana la project manager.
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #64 ·
Si pt Oprescu nu ? :lol:
Momentan nu, nu mi-a placut ca a zis ca acest proiect face parte din autostrada suspendata. Eh rahat, bullshit. Penibil.

Ma bucur ca totusi se misca la nivel de infrastructura, fie ca sunt proiectele sale sau nu, nici nu conteaza. E bine ca le executa. Ma enerveaza cand mananca rahat aiurea. S-a mai linistit in ultimul timp, e mai diplomat si mai calculat, insa tot il apuca uneori si mananca rahat.
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #70 ·
Eu cred că o să se apuce de ea spre sfârșitul mandatului, dar nu știu dacă e bullshit că străpungerea face parte din AS.
Este sigur.
Suspendata era vorba sa fie tangentiala, nu radiala, cum e strapungerea asta. Mai ales ca acest proiect era de pe vremea lui Videanu......nu a fost proiect gandit de el.

Dar hai sa nu deviem, bine ca se face.
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #75 ·
Scurtătura dinspre centru spre A1 va fi gata peste trei aniDupă cinci ani de amânări, au început lucrările de construcţie la noul
culoar care va face legătura între centrul Capitalei şi cartierul Militari, respectiv autostrada Bucureşti-Piteşti.

Anunţat încă din anul 2005 [de-aia mananca rahat Oprescu cand zice ca face parte din suspendata] şi propus pentru începerea lucrărilor de construcţie un an mai târziu, proiectul culoarului care să scurteze drumul şoferilor care parcurg distanţa dinspre centrul Capitalei spre zonele de est şi vest („străpungerea" Splaiul Independenţei - autostrada Bucureşti-Piteşti) a fost amânat ani la rând din lipsă de finanţări.

Data anunţată iniţial pentru finalizarea lucrării a fost anul 2008. Abia în urmă cu câteva zile, lucrările de şantier la acest important obiectiv au fost demarate.

Mai exact, s-a turnat fundaţia unui pilon central al podului hobanat (pod suspendat cu cabluri înclinate tip harpă), ce va fi construit peste râul Dâmboviţa, în apropiere de Podul Ciurel, obiectiv ce va face parte din penetraţia Splaiul Independenţei - Autostrada Bucureşti-Piteşti, care va avea o lungime totală de aproximativ 8,3 kilometri.

Viitoarea legătură cu Centura

Podul hobanat va fi construit între strada Piatra Craiului şi Şoseaua Virtuţii şi va avea o lungime de 250 de metri şi o lăţime de 13 metri. Astfel, în funcţie de segmentul de circulaţie, podul va avea între două şi trei benzi pe sens. [pt cei care nu stiu, hobanatul va fi sens unic - sensul Splai-Rosu-Militari-A1, pe sensul celalalt construindu-se/largindu-se arterele la sol]

Lucrarea, în valoare de aproape 580 milioane de lei (138 milioane de euro), realizată de Asocierea JV Bogl-Astaldi-Euroconstruct-Tehnologica, vizează fluidizarea traficului rutier dinspre centrul Capitalei spre cartierul Militari, respectiv circulaţia uşurată dinspre centru spre nord şi dinspre est spre vest.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat că cel mai probabil, lucrările de construcţie la podul suspendat se vor finaliza la jumătatea anului 2012. „Podul peste râul Dâmboviţa este un pod hobanat asemănător celui de la Basarab. Întregul proiect, pe lângă faptul că va reprezenta o lucrare de excepţie, va fi şi foarte util şoferilor care doresc să iasă din Bucureşti pe A1.

Ne-am propus să terminăm podul hobanat la începutul lunii mai 2012. Este un pod deosebit, cu tablier metalic, cu hobane, care necesită un timp mare de punere în operă", a declarat Sorin Oprescu.

Culoarul de la Splaiul Independenţei până la autostrada Bucureşti-Piteşti va începe la intersecţia Splaiului Independenţei cu str. Piatra Craiului şi se va termina pe A1, la Podul Ciorogârla. Proiectul se va desfăşura în trei etape. Prima etapă este podul hobanat, urmând etapa a doua până în Şoseaua de Centură, iar etapa a treia - legătura cu autostrada A1.

După finalizarea acestui proiect, cel mai probabil în primăvara anului 2013, municipalitatea va trece la crearea unei legături între acest pod şi Şoseaua de Centură.

Detalii proiect
Lungime totală - 8,3 km
Finalizare pod hobanat - mai 2012
Finalizare proiect integral - martie 2013
Valoare investiţie - 580 milioane lei
Lungime pod hobanat - 250 metri

Lăţime - 13 metri.
sursa
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #97 ·
sursa

A se observa cu atentie intervalul de executie. :cheers:
12.07.2010 - 26.02.2013.
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #99 ·
cei care vin pe aceasta directie si vor sa continue spre pasajul Basarab...au acolo o urcare cat de cat buna pe pasaj?
Mda... si nu.

Vii de pe A1, intri pe strapungere, ajungi pe splai, mergi apoi inainte pe splai (malul Dambovitei) spre centru si la primul pod (Grozavesti) faci STANGA pe "jos" (deci nu ai nod/rampa de urcare INAINTE de podul Grozavesti - ala in arc), treci Dambovita si apoi in fata la Carrefour ai rampa de urcare pe Pasajul Basarab.

A se vedea mai jos: 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #103 ·
nu e rau. Pe acolo cred ca e sens unic Splaiul...sau nu?
Da, e sens unic. Sunt doua benzi pe fiecare mal.

Berzei-Uranus e cam prin alta parte, nu prea are treaba cu strapungerea asta... Berzei-Uranus este nord-sud, strapungerea asta este vest-est/centru.
 

· Reaching for the stars
Joined
·
4,315 Posts
Discussion Starter · #106 ·
da...dar asta ajunge foarte aproape de Victoria sau Gara de Nord...care vrei tu. De acolo la Berzei e doar un pas. Se poate face o strapungere intre cele doua strapungeri.
:)

Pai ai asa: A1-Virtutii(nod)-splai-Grozavesti-sus pe pasajul Basarab-Titulescu apoi mai departe spre Victoriei.

Si din Victoriei daca vrei sa te plimbi o iei spre sud pe Berzei-Uranus si ajungi in Rahova. Deci cele doua trasee se "unesc" in Piata Victoriei deja.

Eu ziceam ca nu au legatura in sensul ca nu are sens sa mergi pe ambele decat daca vrei sa te plimbi. :nuts:

Pt ca daca intri din est si vrei spre Rahova/Berceni/sud, nu trebuie sa mergi pana in Victoriei...
 
1 - 20 of 29 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top