SkyscraperCity Forum banner

"The New Basarab": Splaiul Independentei - Ciurel - A1

335214 Views 874 Replies 170 Participants Last post by  oc7avian
This project will be huge. Probably even more impressive than the Basarab Overpass. So I think this deserves its own thread. :cheers:

--------------------------------------------------------

Some plans, probably older, but good to start with. [ source ]

FROM WEST (A1) to EAST (Lacul Morii/Splaiul Independentei)--------------------------------------------------------

Some renders


The project on MetrouUsor.com - it seems that Marian from MetrouUsor.com will have access to this project also. We're looking forward to his updates from this impressive piece of road infrastructure.

NEW RENDERS [dec 2010]1 - 3 of 3 Posts
Acum o spun ca unul care a stat in Militari 20 ani si cunosc cartierul ca-n palma. Am cam vazut traseul noii artere. Dupa ce trece de reprezentanta Ford, care nu stiu daca o sa ramana sau nu in picioare, va merge pe malul lacului acolo unde nu sunt decat mormane de gunoaie aruncate de cei care si-au ridicat recent case in zona. Nu cred ca terenul acela a fost revendicat de cineva, in fond era ocupat de case care se invecinau cu cimitirul stramutat in anii '80. Si daca nu a fost revendicat este posibil sa apara doritori, precedentul Basarab a fost o mana cereasca pentru unii. Apoi va trece pe langa Scoala de Aplicatie Mihai Viteazu, nu cred ca va trece prin curtea unitatii ci va urma Drumul Manastirea Sihastria respectiv Strada Drenajului si Drumul Ciorogarla. Aici vor fi mai mult ca sigur exproprieri. Este posibil sa afecteze si curtea Scolii de Aplicatie daca se face legatura cu Uverturii. Mai departe o sa treaca pe langa statia Apa Nova de unde o sa dea nas in nas cu Military Residence, complexul de langa Auchan Militari. Mai departe nu va avea alte obstacole pana la jonctiunea cu autostrada. Ma bucur pentru ca se va mai curata un pic zona de pe malul lacului, chiar daca cei Str. Dambovita si inceputul strazilor Cernisoara, Dezrobirii sau Cetatea de Balta nu vor fi prea incantati de idee. Este posibil sa fie daramate case nou construite, dar acum sincer sa fiu, vestul Bucurestiului avea nevoie de o astfel de strapungere ca de aer.:cheers:
Si eu as vrea un .kml... insa momentan nu am gasit pe nicaieri. Se poate observa ceva-ceva din planurile de mai sus. ^^
[ sursa ]

Poti vedea aici traseul de app. 8 km. Va fi practic nou Iuliu Maniu, o alternativa pentru cei care vin/ies de pe A1. O legatura A1 - centru bypassing Militari.

Scuzati romgleza.
O sa se lase cu ceva demolari:nuts:
^^ I've updated the plans, see my first post. :D
Este al cuiva mai mult ca sigur. Cand eram mic inca se mai vedeau ruinele unor case. Parcelarea oricum a ramas la fel ca inainte de aparitia lacului Morii, iar comuna daca nu ma insel se intindea pana dincolo de digul betonat dinspre Militari. Deci malul trebuie sa fie al cuiva. Asa ca nu te astepta sa fie construita prea repede.
^^ Vor fi exproprieri MASIVE, mai ceva ca la Basarab. Nu conteaza ca sunt gunoaie sau nu pare ca acel teren sa fie folosit sau chiar sa fie al cuiva. Este al cuiva. :) De asta mi-e frica... de exproprieri. In rest vad ca au chef (si bani cred) de munca. S-au apucat la forat pt pilonii podului hobanat... vezi poze mai sus.
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top