de ce e mai spectaculos...pai e pe margine de lac, perspectiva, cer, rezulta o intrarea spectaculoasa in bucuresti, mai misto ca asta poate numai autostrada suspendata peste lac va fi (daca va fi)...podul basarab traverseaza un tesut urban coclit, nu ai ce vedea sa iti placa, mai bine ti-ar masca vederea cu panouri fonoasorbante sa ascunda mizeria din jur.
De ce e bine gandit
1) pai iti conecteaza centura, CIV si o sosea de 3 benzi pe care ajungi in 20 de minute in centru si in directie opusa, in alte 10 iesi din Bucuresti...uau! Asta eficienta...practic zbori.
2) mergi pe cele 4 benzi ale lui Iuliu Maniu de la Carrefour la Sema Parc...sa vezi ce trafic e. Sa avem iertare, dar pe fosta Ho si Min nici in cele mai negre cosmare ale japonezilor nu ar fi fost asa ceva, sa merita 200 de milioane investitie...ce e pe Maniu azi merita si 400 de milioane.
3) daca s-ar realiza o strapungere de asta in simetrie spre E...s-ar putea crea o adevarata axa E-V prin Bucuresti
4) pentru ca niciodata nu am inteles utilitatea pasajului basarab atat de lung, todeauna mi s-a parut o uriasa tichie de margaritar...odata lansat multora le va fi evidenta chestia asta.
ionut, nu mai am rabdare, abia astept sa merg cu bicla la carfur pe flyoverul asta