SkyscraperCity banner

381 - 388 of 388 Posts

·
Registered
Joined
·
2,243 Posts
^heel veel bomen voor het paleis. Mooi al die bomen maar het zicht op het paleis wordt zo volledig weg genomen.
En weet niet of het in het document staat, maar de fontein van Beljon mag wel een grondige make-over krijgen, want het object ziet er niet meer uit. Gore betonbak is nu de enig mogelijke kwalificatie.

Het kwijlen over een toren van hoogte x zou ik voorlopig maar na laten totdat er een specifieker plan voor de Koningswei wordt gepubliceerd.
 

·
--------------
Joined
·
2,574 Posts
De fontein is wel ongeveer het tofste object daar in de omgeving. Prachtig voorbeeld van Brutalisme. Als kind nog veel in gespeeld en van blok naar blok springen. Een goede schoonmaakbeurt volstaat hier om het weer in volle glorie te krijgen.
 

·
Registered
Joined
·
43 Posts
Nou inderdaad zeg, er vanuitgaande dat dit een isometrisch perspectief is (de lijnen blijven op schaal en vernauwen dus niet naar vluchtpunten toe) dan zou ik ook zeggen 120m. Maar ja, voorlopig document over een ander gebied dus toch maar even pas op de plaats zou ik zeggen.
uitgaande van het plaatje is het ergens rond de 90 - 100 meter
 

·
Registered
Joined
·
1,274 Posts
Discussion Starter #384
^Dat is ook mijn inschatting: max. 90 à 100 meter. Het is ook niet realistisch dat er op die locatie een 120 meter toren zou komen. Niet dat ik het niet zou willen maar gezien de ontwikkelingen tot nu toe lijkt me dat te ambitieus voor op die locatie. En we hebben natuurlijk ook nog die welstandscommissie... :rolleyes:
 

·
Registered
Joined
·
1,192 Posts
Heb nog eens Interpolis (92,5m), Stadsheer (105m) en de nieuwe geplande torens naast de Koepelhal (60 en 90m) vergeleken en die variëren toch redelijk in lengte. Dus dan is de tekening geen nette weergave van de werkelijkheid. Daarnaast had ik ook niet goed gezien dat de toren aan de koningswei een laagbouw-gedeelte had die visueel in het verlengde van de toren lag. Nu zou ik ook zeggen 100m op basis van de tekening. Maar laten we wel wezen, ook die hoogte valt niet binnen het bestemmingsplan en dient dus op zichzelf goedgekeurd te worden (daar is ruimte voor), maar om dan te stellen dat 20m meer ineens niet zou kunnen... ;)
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Bedankt voor de update. Ik zag op de site van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling ook een leuke vlog over de voortgang van de bouw. Daarin werd door de projectleider aangegeven dat de toren 65 meter hoog wordt. Zie
voor de vlog.
 

·
Registered
Joined
·
528 Posts
^ In de vorige vlog van 5 maanden geleden hadden ze het nog over 72 meter. Ik verwacht dat ze het in de volgende vlog (na het nogmaals bekijken van de bouwtekeningen) het over de juist hoogte hebben, ergens rond de 58 meter denk ik.😁
 
381 - 388 of 388 Posts
Top