SkyscraperCity Forum banner

???

To Ta keja, przy niej Ten Jacht

2471 Views 16 Replies 9 Participants Last post by  krzewi
1 - 17 of 17 Posts
Twister 800 :cheers:

Zdjęcie z klimatem, tylko... krzywe. Kiedy robiłeś?
Zdjęcie absolutnie nie jest ... krzywe. ;)
Zrobione w wakacje :)
O, w takim razie widzę, że woda na twoim zdjęciu rządzi się bardzo ciekawymi prawami fizycznymi :D

Ale możliwe, że to mój monitor nadaje takie wrażenie - mam ustawioną niską jasność, aby nie przemęczać oczu, a zdjęcie jest dosyć mroczne :)
Może linia brzegowa się oddala z lewej strony? Nie raz mówili o moich zdjęciach, że krzywe tylko dlatego, że latarnie były pochylone albo tramwaj się kiwał na boki.... Trzeba było, am79, zafałszować lekko, nikt by nie marudził. ;)
Ok....
Prawa strona jest bliżej i tyle. Zwykła zbieżność perspektywy.
To nie jest horyzont morski. Ale jak uważasz, że zdjęcie jest krzywe to ja nic nie zrobię. Nie ma na nim żadnych "definitywnie" prostych krawędzi, tak że nie mogę Ci udowodnić że się mylisz, ale polecam zaglądnąć tu ponownie po "zimnym bosmanie" i wszystko się wyprostuje. Ja też idę na jednego i jak tu wrócę zapewne zobaczę krzywizny o które tu się rozchodzi.:cheers:
Nie wiem czy do mnie pisałeś, ale ja wiem, że jest proste. Mój poprzedni post o tym chyba świadczy...
Może linia brzegowa się oddala z lewej strony? Nie raz mówili o moich zdjęciach, że krzywe tylko dlatego, że latarnie były pochylone albo tramwaj się kiwał na boki.... Trzeba było, am79, zafałszować lekko, nikt by nie marudził. ;)
Skansenie byłeś szybszy ode mnie. Wkleiłeś jak ja pisałem i nie zacytowałem. Pozdrawiam i dziekuję za wsparcie
Mocne dziewięć. Dobra robota. Długo sobie to zdjęcie oglądałem. :eek:kay:
A ja nadal uważam, że lewa strona idzie do góry :)
Na poparcie swojej tezy dodam, że robię podobne zdjęcia od bardzo dawna - żegluję na śródlądziu od 6 roku życia :)

Oczywiście nie zmienia to faktu, że jest to jedne z fajniejszych zdjęć w tym klimacie, jakie miałem przyjemność oglądać. A to już naprawdę duży komplement :)
(...) Oczywiście nie zmienia to faktu, że jest to jedne z fajniejszych zdjęć w tym klimacie, jakie miałem przyjemność oglądać. A to już naprawdę duży komplement :)
I dlatego dałeś 7 - czyli najniższą możliwą ocenę? Widzę jednak pewien brak konsekwencji.
am70 co ty robiłeś na takiej krypie? tam nawet twój zawodowy "sprzęt" się nie mieści!
Zdjęcie absolutnie nie jest ... krzywe. ;)
E tam, to jest specjalne jezioro do jazdy na nartach wodnych!
I dlatego dałeś 7 - czyli najniższą możliwą ocenę? Widzę jednak pewien brak konsekwencji.
Po pierwsze oceniam wg. skali 1-10. Po drugie ocenę wystawiłem jeszcze w momencie, gdy byłem przekonany, że zdjęcie jest krzywe.
Po pierwsze oceniam wg. skali 1-10. Po drugie ocenę wystawiłem jeszcze w momencie, gdy byłem przekonany, że zdjęcie jest krzywe.
Dexter, nie przejmuj się, poprawię Twoją ocenę dając dyszkę. :banana:
Ok :D
Z chęcią bym się pokąpał w taką noc ale pewnie komary by mnie zezarły :yes:

Piękne kolory, niebieski podchodzący miejscami pod fiolet pod fiolet, kiedyś widziałem podobne kolorystycznie zdjęcie jeziora Tahoe, tak mi się przypomniało :) No i ta żaglówa, miodzio. 9
1 - 17 of 17 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.