SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

863000 Views 6174 Replies 187 Participants Last post by  neolp
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
1 - 20 of 6175 Posts
Отварят ул. "Леденика" през 2017 г.Отпушват движението по ул. "Леденика". Новината за чиателите на Plovdiv24.bg съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.
"Имаме проект за отваряне на "Леденика". Целият квартал се обслужва само от една улица, а има две детски градини, ясла, училище. Отделно - блоковете са много големи, над 4200 души живеят в този район", поясни Стаменов.

Проектът трябва да се случи догодина, а заедно с него ще се извърши и цялостно облагородяване на зоната, заключена между бул. "Копривщица" и "Пещерско шосе". Там ще бъде премахвани гаражните клетки, ще се изграден паркинг, даващ възможност на пловдивчани да наемат места по новата наредба на Общината, ще се изгради и детска площадка, ново улично осветление, пейки, кътове за отдих, ще се оформят и зелените зони.

https://news.plovdiv24.bg/693182.html
Готвят и ул. "Даме Груев" за ремонтПодготвя се голям ремонт на ул. "Даме Груев", съобщи за читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

"Това е една от важните за нас улици, но е изключително компроментирана. Тя е с паважна настилка, която не подлежи на сериозен ремонт в сегашния си вид. Наясно сме, че в момента може да правим само временни действия, а е нужна истински сериозна реконструкция", коментира той.

По думите му има сравнително голям шанс този ремонт да започне през 2017 година. "Ще е голям успех, ако започнем работа в края на следващата година", поясни Инчев.

http://news.plovdiv24.bg/693266.html
Настъпва часът на бул. "Северен"Изграждането на бул. "Северен" трябва да започне в края на пролетта на 2017 година. Това съобщи за читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Северен" Ральо Ралев.

Изграждането на пътя е по додговора с Европейската банка за възстановяване и развитие, с който се реконструират още "Коматевско шосе", бул. "Руски"и бул. "Шести септември". Стартът на работите по него се отложиха година заради недовършени отчуждителни процедури на имоти в регулацията на пътя.

По проект първият етап включва участъка от моста на Адата до "Брезовско шосе" или общо 1593 метра. Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделитена ивица 2 метра и тротоари с велоалея. Предвижда се изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

"Това е изключително важен булевард. Няма как да се борим със задръстванията, ако не изкараме трафика извън града. Такава е и нашата идея - да изведем трафика, особено товарния", коментира Ралев. По думите му колкото и грижи да се полагат за обезопасяване на пътищата, инцидентите с камиони няма да престанат, докато товарните автомобили не бъдат изведени максимално от града.

https://news.plovdiv24.bg/693142.html
  • Like
Reactions: Dr. P
Ремонтират улици на килограм по Водния проект на Пловдив, когато започне58 юлици в "Северен", сред тях южното платно на бул. "Дунав", както и част от Брезовско шосе ще се отремонтират от бордюр до бордюр по Водния проект на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Цикълът ще се реализрира основно в нашия район. Включва права и обратна вода плюс разширение на причествателна станция. Хубавото за "Северен" е, че по 58 улици ще се работи от бордюр до бордюр, ще се премахнат и паважните настилки", заяви кметът на района Ральо Ралев. Около 50 от тези улици са в квартал "Кършияка", останалите в "Захарна фабрика", включително южното платно на бул. "Дунав" и "Брезовско шосе" до жп прелеза, поясни той.

"Иска ми се да съм оптимист. Ако всичко е наред с изборите и отново имаме единомислие между Община и управелние, може да започне догодина. Ако имаме премиер като Орешарски, например, има опасност все да се намери някой, който напук да провали проекта. Защото няма логична причина този воден цикъл да не се случи. Той се прави за хората, а не за партиите", коментира още Ралев.

https://news.plovdiv24.bg/693095.html
  • Like
Reactions: Dr. P
Честита нова година и от мен.
Рачката К;137479527 said:
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
То проекти има колкото искаш, дано да почнат да ги реализират 1 по 1.
  • Like
Reactions: Dare_Devil
Бул.Руски.До кръговото,в по завършен вид.https://www.24chasa.bg/novini/article/5973435
Запуснат и опасен подлез в Пловдив грейна с малко работа и париПодлезът на бул. "България" срещу гимназия "П. Яворов" в Пловдив, сочен за едно от най-опасните и тъмни съоръжения, вече свети. Това стана след ремонтни дейности, предприети от кметството на район "Северен".

Допреди няколко месеца нощем оттам хора не смееха да минат, рискувайки да не бъдат пребити и ограбени. Всъщност това сполетя през лятото пенсионерки, нападнати посред бял ден.
След предприетия ремонт в подлеза е изградена нова осветителната инсталация, включваща лед осветление, което се управлява от сензорни датчици. Монтирани са и нови предпазни решетки, а цялостно съоръжение - пребоядисано и почистено.
“Работата приключи в срок, както очаквахме, в последните дни на 2016 г. Сега пловдивчани могат да използват спокойно и безопасно подлеза, но и да го пазят", препоръча кметът на "Северен" Ральо Ралев.
А ето какъв беше той преди да бъде пребоядисан, почистен и с ново осветление.

Може би заради времето (нали очакват мнооого сняг) или имат голяма ваканция, но засега по "Руски" и "Коматевско" не е възобновена работата.
Предполагам и на "6-ти сепрември" е така. :eek:hno:
Анализ на бюджета във вестник Марица от Александър Константинов.

избрани моменти, които ми направиха впечатление
Без да знаем какъв е преходният остатък от 2016 г., засега можем да се надяваме на бюджет от 244 млн.лв.

За какво ще се харчат тези пари?

За заплати и осигуровки - 126 млн. лв.;
за издръжка - 74 млн. лв.;
за субсидии на нефинансови институции - 9,5 млн. лв.;
за данъци, такси, лихви - 2,5 млн. лв.

Капиталовата програма засега е в размер на 32 млн. лв., от които 22 млн. лв. идват от кредити на ЕБВР.
С 86% от парите на общината ще са за бюрокрация. Е, тук вероятно влизат и бюджетите на общински детски градини и училища, служителите на синята зона

Реално единствените улици, които ще се ремонтират, са тези, финансирани от кредита.

Какво липсва в капиталовата програма

- втората част на бул. "В. Априлов"
- възелът "Модър - Царевец"
- разширението на "Голямоконарско шосе"
- подлезът на Водната палата
- разширението на ул. "Даме Груев"
- реконструкцията на площад "Централен"
- Небет тепе
- пробивът под Централна гара
- Вторият гребен канал

и още десетина други.
Няма индикации, че през 2017 г. ще се въведе електронното таксуване и общината ще поеме икономическото управление на градския транспорт.
В проекта за бюджет на 2017 г. няма никаква следа за провеждането на културната столица през 2019-а. Нито в държавните трансфери, нито в местните разходи има акцент върху това важно за Пловдив и държавата събитие.

Перспективата за 2018 г. е още по-негативна, защото няма да има кредити от ЕБВР и ще започне изплащането на заема.

Има ясна тенденция всяка следваща година капиталовата програма да намалява.

Например
за 2015 г. - 45 млн. лв.,
за 2016-а - около 35 млн. лв.,
за 2017-а - 32 млн. лв., от които 22 млн. лв. от кредити
  • Like
Reactions: alexbg90
Това нали не е велоалея по средата?
Не е, велоалеята е посредата между двете платна.

Унипаважа се нарежда върху кварцов пясък.

Оо! Красота. :cheers:
По-скоро, алеята ще е от комбиниран тип - за колоездачи и пешеходци. Виждат се малки площадки за пейките отляво.
  • Like
Reactions: VMarkov
Ул. Шандор Петьофи,преди снега.

Тротоара от южната страна.

Какво ще кажете за снегопочистването тази година? Лично аз съм с много негативно мнение. Например днес по бул. Освобождение от обяд до вечерта е минал само един снегорин. Останалото си е отъпкано от автомобилите.

Другото, което е, че миналата година велоалеите бяха почиствани от онази малката техника на чистота, а тази година - не. Не става въпрос за това, че колела не могат да се движат, а за това, че няма нормално място за пешеходците.
В тази връзка,една снимка от днес на ул.Цветан Лазаров.

Защо пък мислите в цял свят чистят веднага до черно? Особено при 24 часа сняг? Скоро един познат качи снимки от Белгия, 3-4 см сняг,но никой не го чисти. Купувате си хубави дрешки или зимни гуми и няма проблемни места. Някаква мода стана да се коментира това почистване по цяла зима...
Лично аз съм много доволен от снегопочистването. Главните булеварди нямат грешка, по-малките задни улички не са пипани. Но нямам никакви проблеми с предвижването - бавничко, спиране почти изцяло на скорост и съм облечен с чисто нови зимни гуми. Вчера не бяха чистили, но и снеговалежът не спираше. Явно в момента, в който е спрял са минали и сега булевардите са екстра.
  • Like
Reactions: Tedo and naskogeo
Защо трябва да ни интересува как чистят в другите държави? Белгия е известна и с разбитите си пътища като за страна от западна Европа, но град Пловдив какво го засяга това?

Вчера, за целия ден, натрупа около 20 см (или малко повече) с постоянния темп на валеж. Това "огромно" количество трябва да е някакво предизвикателство вероятно. Някои булеварди бяха добре (най-вече тези, по които движението е по-голямо и се образуват колони), но на други не бе така изчистено. А пък традицията с липсата на почистване на малките улици ще си продължи. Недоумявам защо поне не хвърлят повече химикали по тях, за да се избегне ледообразуването. После по този лед ходят и пешеходци, защото тротоарите не са добре почистени от отговорните лица или пък не са хич почистени. Абе да пълним травматологиите.

Помрънках си, досадих ви, но това е ситуацията. Понеже съм все още с акъл на 16-годишен, то на мен снега по улиците не ми пречи, а ме забавлява, когато шофирам. Сещате се. Но това не ми пречи да видя нещата реално как стоят.
  • Like
Reactions: nasko
1 - 20 of 6175 Posts
Top