SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

892786 Views 6380 Replies 188 Participants Last post by  GeorgiCSKA
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
  • Like
Reactions: 5
1 - 12 of 6381 Posts
Лично аз съм много доволен от снегопочистването. Главните булеварди нямат грешка, по-малките задни улички не са пипани. Но нямам никакви проблеми с предвижването - бавничко, спиране почти изцяло на скорост и съм облечен с чисто нови зимни гуми. Вчера не бяха чистили, но и снеговалежът не спираше. Явно в момента, в който е спрял са минали и сега булевардите са екстра.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
То поне на Санкт Петербург е нормално положението, не си разбиваш окачването. Докато на Христо Ботев, точно срещу денталния факултет, може да се разпаднеш в движение.
See less See more
Жп линиите не пречат, чак толкова, колкото традиционно се говори.
Днес съм минал например през тях точно за 0 време престой, а когато има влак, престоят е 2 минути и още 2 за изтегляне, заради доста зле преминаващи МПС-та през прелеза.
Колега, съжалявам, но тук не мога да се съглася. Това твое бързо преминаване го обяснявам с това, че все още е отпускарски сезон и движението е намаляло много сериозно. Аз живея в района до МОЛ Пловдив и съм запознат много добре. На този прелез (специално на Пещерско) съм чакал минимум 10 минути, което хич не е малко, а отделно и прибавяме високия риск при извършването на ляв завой. Поради тази причина лично аз обикалям малко повече през Смирненски, но да избегна ЖП прелеза (само в момента не го избягвам, заради намалялото движение, сега наистина е бързо преминаването). И на ЖП прелеза на бул. "6-ти септември" също е ужасно, предвид това, че там имаме 3 ленти в едната посока и разделителна ограда, която ограничава видимостта - рискът е много, много висок. Разбира се, на тези прелези е най-страшно в час пик, през останалото време е значително по-лесно. Но аз много често си задавам и въпроса - редно ли е в 21-ви век да има ЖП прелези в широкия център на града?
Това е много болна тема за мен, както и за тези, които живеят в тези райони. Преди имах един комшия, който си купи апартамент от другата страна на линиите (от към Центъра). Беше изключително радостен, че няма да преживява тези мъки с прелезите :lol:
See less See more
Не знам как е по проект, но може би тук да е продължението на велоалеята в посока 6-ти Септември?
  • Like
Reactions: 1
Гладстон-Гарата по Руски вече е с износващ слой,нали? Че вчера бая неравен ми се стори.
Вече има вълнички!:bash: Това просто не е нормално...:eek:hno:
Светлината е по-студена и не е толкова "романтично", но като шофираш, виждаш абсолютно всичко и то на стотици метри напред... Безопасността преди всичко.
^^Това е най-тъпото и неграмотно организирано кръстовище, което съм минавал през целия ми живот. А повярвайте, пътувал съм достатъчно и съм видял много.
30г. некадърниците в "организация на движението" не могат да го оправят. Има десетки рапорти от КАТ...и нищо!
Предложението за кръгово е добро, но означава и два прелеза, което е доста пари и се прави от НКЖИ.
Зависи от тях най-вече
За неграмотно кръстовище трябва да включим и това, което се намира на бул. 6-ти септември. Там бъркотията е още по-голяма, предвид разделителната ограда на двете платна на булеварда. Тотален хаос, особено в по-натоварените часове от деня.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Кръстовището между пловдивските булеварди "Шести септември“ и "Васил Априлов“ се затваря за движение на моторни превозни средства от 23 до 30 май, съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта“. Това се налага заради преасфалтиране на пътния участък.


Ура!!! Доживяхме!
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Бул. Дунав е част от този воден проект, нали? Че там положението с асфалта е плачевно :)
  • Like
Reactions: 3
Мен ме интересува какво ще се случи с градината на Ескада?? :D
А бул "Дунав" и "Копривщица' кога? Че са в отвратително състояние.
Специално за бул. "Дунав" мисля, че ще я преасфалтират след подмяна на водопровода - приключване на водния цикъл в този участък.
See less See more
  • Like
Reactions: 5Бул. Копривщица-изток, снимки от днес. Според мен до броени дни ще са готови и с износващия слой асфалт.
See less See more
3
  • Like
Reactions: 5
1 - 12 of 6381 Posts
Top