SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

892047 Views 6378 Replies 188 Participants Last post by  nasko
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
1 - 20 of 6379 Posts
Какво ще кажете за снегопочистването тази година? Лично аз съм с много негативно мнение. Например днес по бул. Освобождение от обяд до вечерта е минал само един снегорин. Останалото си е отъпкано от автомобилите.

Другото, което е, че миналата година велоалеите бяха почиствани от онази малката техника на чистота, а тази година - не. Не става въпрос за това, че колела не могат да се движат, а за това, че няма нормално място за пешеходците.
Защо трябва да ни интересува как чистят в другите държави? Белгия е известна и с разбитите си пътища като за страна от западна Европа, но град Пловдив какво го засяга това?

Вчера, за целия ден, натрупа около 20 см (или малко повече) с постоянния темп на валеж. Това "огромно" количество трябва да е някакво предизвикателство вероятно. Някои булеварди бяха добре (най-вече тези, по които движението е по-голямо и се образуват колони), но на други не бе така изчистено. А пък традицията с липсата на почистване на малките улици ще си продължи. Недоумявам защо поне не хвърлят повече химикали по тях, за да се избегне ледообразуването. После по този лед ходят и пешеходци, защото тротоарите не са добре почистени от отговорните лица или пък не са хич почистени. Абе да пълним травматологиите.

Помрънках си, досадих ви, но това е ситуацията. Понеже съм все още с акъл на 16-годишен, то на мен снега по улиците не ми пречи, а ме забавлява, когато шофирам. Сещате се. Но това не ми пречи да видя нещата реално как стоят.
  • Like
Reactions: nasko
Вижте как се опесъчават тротоарите в Пловдив, бесен съм!

https://www.plovdiv24.bg/novini/plo...uchavat-trotoarite-v-Plovdiv-besen-sum-699870
Технологията на полагане е страшно ефективна.

Факт. Навсякъде е опесъчено вече, две седмици след започването на снеговалежа. А, и още нещо... На пролет отново ще изпитваме приятното чувство да си ходиш по тротоара и да се давиш с пясъка, който движението вдига във въздуха. След това докато метлите го сметат, дъждовете измият то лятото ще мине и пак ще дойде време за опесъчаване.

Какво стана със заявеното от общината, още преди няколко години, неползване на пясък именно поради тая причина? То всъщност май бе нарушено и в някоя от предходните години, ако не е било и всяка година. То може ли човек да помни.

Та понеже обичаме да се сравняваме с онези дето са малко на запад - те пясък ползват ли? Примерно в центъра на Мюнхен, Бърно, Краков и подобни?

Ама много обичам да мрънкам.
  • Like
Reactions: lokes
Става въпрос за тази "улица":

До 5-ти блок
https://www.google.bg/maps/@42.1439...4!1sUXwulBlHqF9PnqVPoiDXnw!2e0!7i13312!8i6656

И от страната на бул. Цариградско шосе в посока Тракия

https://www.google.bg/maps/@42.1459...4!1ssfksfe6ipb0USOz5fGaUvg!2e0!7i13312!8i6656

Честно казано някои хора и сега я ползват с колите си, минава се, но на първа предавка.

В червено е бъдещата нова улица, а в зелено е уж предвиденото удължение на бул. Санкт Петербург до колелото на Скобата:Aко не бъркам, то излиза, че нямат намерение скоро да правят удължението на бул. Санкт Петербург. Тая пресечна точка там какво ще стане с нея? Улицата ще слезне под бъдещия булевард, ще има кръстовище или самата улица ще изчезне?
^^ Това изглежда като добър вариант, но там има едни далекопроводи за подстанцията, за които ми е интересно дали има някакви изисквания относно голям трафик и подобни. Опасения относно сигурността на подстанцията.

Иначе по ОУП такава улица не е предвидена, а също и булевардът трябва да излиза на колелото. Разбира се винаги може да се промени.http://www.plovdiv.bg/wp-content/uploads/2013/08/OUP_2.jpg
Да, именно за тази линия далекопроводи говоря. Не ми се струва удачно минаването им по този начин, но специално на това място поне минават над улица, която няма натовареността на цял булевард. Все пак една от идеите ми за безопасността е именно отдалечен приток на хора и автомобилен трафик от самата подстанция, като изглежда според ОУП-а ще е именно така.
Специалистите в общината са наясно, че съоръжението е в плачевно състояние. От няколко години по стените се стича вода, металните части на конструкцията са корозирали, бетонът се рони. На места са се откъртили цели парчета, а някои от тях се въргалят на тротоара. На тавана има дупки, мазилката от вътрешната страна пада.
Това е гаранция, че ако не се направи нищо с цялостната конструкция вътре и ако не се спрат течовете, то ще има падащи елементи след време. Няма да стане само с подмяна на осветителни тела. Иначе трябваше да загине човек в западна България, за да разберат, че в тунела осветлението не е съвсем изрядно...
  • Like
Reactions: Assass1n
Като гледам състоянието на сградите по Руски в участъка преди хотела, един прост асфалт щеше да им подхожда повече...
Състоянието на сградите по цялата дължина на бул. Руски е ужасно. Преди не им обръщахме толкова внимание може би заради това, че булевардът си бе окаян и някак си подхождаха.
Няколко бързи от началото на Коматевско шосе:Нормално, а и редно е да се съобразят с мола. Все пак всички сме на мнение, че държавата не е редно да пречи на бизнеса, а трябва да го улеснява включително и по такъв начин.

Иначе ми харесва, че не полагат последния слой настилка преди да завършат напълно отсечката.
На някои места го направиха миналата година. Ще видим тази.

На мен ми е много интересно как, ако си спомняте, най-некадърно асфалтираната отсечка на бул. 6-ти септември (пред областната управа до прелеза) се оказа по-здрава от останалата част от преасфалтирания булевард. Мистерия.:lol:
Време беше
Това си е направо неочаквано. Добра новина, а и с този голям срок за изпълнение предполагам, че няма да преасфалтират само последния 4-сантиметров слой. :)
Свръзката там е малко смотана и чакълеста. Върти се през паркинга на блока:

https://www.google.bg/maps/@42.1219...4!1sTQsN0vIcqIT9ZXUOZpoGjg!2e0!7i13312!8i6656

Иначе преди да направят магазините-халета се минаваше покрай районното:

https://www.google.bg/maps/@42.1228...4!1sgWtipdz1HufhR0K6YIEO3A!2e0!7i13312!8i6656


Тъй че нека го направят това, но наистина продължаването на Македония е наложително. Дали това въобще им е минавало през главите...
Достатъчно място има като може би ги притеснява част от имота на затвора, но през Street View не изглежда да е проблем.A що се отнася до планирането, интересното е, че посоченият блок там се води на бул. Македония :lol:

Това продължение наистина е нужно, заедно с удвояването на Стамболийски и то само заради тия Оазиси там.
Едва ли. Преди няколко години, когато започнаха да правят такива из Тракия, също ползваха стар фрезован асфалт. Интересното е, че с времето и големите жеги на някои места слегна много хубаво и не се рони изобщо.
  • Like
Reactions: Assass1n
Коматевско от днес. Някой знае ли дали въобще работят? Защото не изглежда да има някакъв особен прогрес.

1 - 20 of 6379 Posts
Top