SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

890818 Views 6369 Replies 187 Participants Last post by  p5yo
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
1 - 20 of 6370 Posts
Честита нова година и от мен.
Рачката К;137479527 said:
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
То проекти има колкото искаш, дано да почнат да ги реализират 1 по 1.
  • Like
Reactions: Dare_Devil
Нова улица, свързаща Коматевско шосе и Прослав, изграждат в "Западен"

Нова улица ще бъде изградена през 2017-та година в „Западен“, съобщи районният кмет Димитър Колев. Трасето ще започва от ул. „Остромила“ и ще стига до ул.“Елена“. То ще е дълго 2 км и ще свързва Коматевско шосе и Прослав.

Общата ширина на улицата ще е почти 12 метра, предвидено е да има велоалея и джобове за спирки. 40 000 лева вече са осигурени целево за проектиране, допълни Колев.

В момента се водят разговори с Голяма Община за изграждането на още една нова отсечка в района. Тя ще свързва Пещерско шосе и Гребната база.

„Става въпрос за ул. „Рая“, която към момента е тупик. За да реализираме идеята, започваме разговори за отчуждаване на имотите, които ще попадат в пътното трасе“, уточни той.

До средата на февруари се очаква да започне строителството на парка в Розариума. Проекът е мащабен и е на стойност 350 000 лева, като включва цялостно обновяване на близо 8 дка от площта на парка до Гребната база. Ще бъдат изградени нови детски площадки, атрактивни съоръжения за игра, въжени пирамиди, осветление, чешма и фонтанка, беседки, пейки, барбекюта, спортна площадка с волейболна мрежа“

През 2017-та година в „Западен“ ще бъде довършен и парка в района на Акациевата горичка. Предвижда се още изграждането на два многоетажни паркинга в района. Целево са поискани и 350 000 лева за събарянето на Гарнизонна фурна.
http://www.glas.bg/435356/nova-ulica-svrzasha-komatevsko-shose-i-proslav-izgrazhdat-v
Чисто нов път с тротоари и велоалея ще свързва "Южен" и "Западен"

Чисто нов път ще свързва районите "Южен" и "Западен". 2-километровото трасе ще започва от ул. "Остромила" и ще свършва от западната страна на ул. "Елена", разказа кметът на район "Западен" Димитър Колев. По проект двете платна на пътя ще са широки общо 11,75 метра, с тротоари и велоалея.

"По този начин "Прослав" ще се сдобие реално с трети вход. Нещо, което е изключително нужно", коментира Колев.

Той припомни, че в квартала в момента се влиза от "Пещерско шосе" и от Околовръстното и често на дневен ред стои въпросът - ако първият вход се затвори заради ремонт, то трябва ли жителите на "Прослав" да ползват винетки.

Схемата за новия път е разработена в края на миналата година, минала е одобрението на експертен съвет, сега от районната администрация очакват протоколите и в средата на март ще организират голямо обществено обсъждане, за да се запознаят жителите на квартала с плановете.

Следващите стъпки са избор на екип за идейния проект, както и разработване на технически проект. Едва след това ще може да се говори за остойностяване на реалните строителни дейности и за физическата реализация на проекта.
http://news.plovdiv24.bg/706545.html
  • Like
Reactions: <rudel> and lokes
Затвориха източното платно на булевард „Руски”, стана тапа на „Гладстон”
Ремонтът на участъка ще продължи до 9 юлиВ този период маршрутът на автобусни линии №6, 12, 16, 18 и 116 от основния вътрешноградски транспорт се променя, както следва:

Линия №6 /кв. „Прослав“” – кв. „Изгрев“/: бул. „Пещерско шосе“, спирка №153 – срещу ПГЕЕ, наляво по бул. „Васил Априлов“ – спирки №265, 317, надясно по бул. „Шести септември“ – спирки №116, 117, 118, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема

В обратна посока маршрутът остава непроменен.

Линия №12 /кв. „Христо Смирненски” – ИЗК „Марица/: бул. „Христо Ботев” – спирка №205, наляво по бул. „Васил Априлов” - спирки №327, 169, 265, 317, надясно по бул. „Шести септември” – спирки №116, 117, наляво по бул. „Руски” – спирка №293, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът остава непроменен.

Линия №16 /бул. „Южен” - кв. „Гагарин”/: бул. „Христо Ботев” – спирка №205, наляво по бул. „Васил Априлов” - спирки №327, 169, 265, 317, надясно по бул. „Шести септември” – спирки №116, 117, наляво по бул. „Руски” – спирка №293, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът остава непроменен.

Линия №18 /завод „Устрем” – Хангарите/: бул. „Христо Ботев” - спирка №1016 - Колелото но Централна гара, наляво по бул. „Васил Априлов“ - спирки № 327, 169, 265, 317, надясно по бул.”Шести септември” – спирки №116, 117, наляво по бул. „Руски” – спирка №293, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът остава непроменен.

Линия №116 /Митница - кв. „Изгрев”/: бул. „Христо Ботев” – спирка №205, наляво по бул. „Васил Априлов” - спирки №327, 169, 265, 317, надясно по бул. „Шести септември” – спирки №116, 117, 118, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът остава непроменен.
http://trafficnews.bg/plovdiv/news/69642/

и новото осветление в тунела:

http://trafficnews.bg/plovdiv/news/69594/
А що не вземат да запълват пукнатините с битум преди да станали кратери ?? или струва по-малко отколкото да се кърпи всяка година ?
  • Like
Reactions: Assass1n
3 години ремонт ми се виждат много. Предпочитам 6-месеца пълно прекъсване и интензивна работа
Токова пари едва ли могат да се отделят от бюджета за 1 година, предполагам за това е и такъв срока.
Пълна промяна за още една павирана улица в Пловдив - "Даме Груев"

Пълна промяна очаква ул. "Даме Груев". До края на годината трябва да се извърши цялостно препроектиране на улицата, която - освен премахване на паветата, ще бъде разширена, където това е възможно, ще се обособят и места за паркиране по нея, разказа на район "Южен" Борислав Инчев.

Общинският съвет вече задели 1 000 000 лева от бюджета на Пловдив за улицата, но в момента коментираме, че най-вероятно цената на целия проект ще мине 2 000 000", коментира на свой ред и кметът Иван Тотев.
https://youtu.be/SVNB-a3auxE
"Модър-Царевец" пак на дневен ред, но след изборите

"След формиране на новото правителство отново ще отворим темата за "Модър-Царевец". Това заяви кметът Иван Тотев по повод големия проект, който трябва да свърже район "Южен" с район "Западен".

Припомняме, че отчуждителните процедури по проекта откъм район "Западен" вече са приключили, в "Южен" този процес обаче все още тече.

"Затова ние трябва да си свършим нашата работа, да издирим собствениците, да преминем към отчуждителни процедури", коментира Тотев.

Задачата на Община Пловдив е да изгради самия път, свързващ двата района. Още в края на миналата година пък кметът Тотев обяви, че ще се търси държавно финансиране за проекта, тъй като стойността му излиза около 10 и повече милиона лева и е прекалено голяма, за да бъде финансирана от Общината.
https://youtu.be/j5f4JZai9ww
http://news.plovdiv24.bg/711835.html
http://news.plovdiv24.bg/711825.html
  • Like
Reactions: <rudel>
В Пловдив започва мегапроект, който ще свърже "Прослав" с "Коматево"!

Избрана е фирма-изпълнител, която да проектира новия път, който ще свързва "Прослав" и "Коматево". 2-километровото трасе ще започва от ул. "Остромила" и ще свършва от западната страна на ул. "Елена", разказа преди време за читателите на сайта ни кметът на район "Западен" Димитър Колев. По проект двете платна на пътя ще са широки общо 11,75 метра, с тротоари и велоалея.
"По този начин "Прослав" ще се сдобие реално с трети вход. Нещо, което е изключително нужно", коментира Колев.

Той припомни, че в квартала в момента се влиза от "Пещерско шосе" и от Околовръстното и често на дневен ред стои въпросът - ако първият вход се затвори заради ремонт, то трябва ли жителите на "Прослав" да ползват винетки.
http://news.plovdiv24.bg/730416.html
Целият бул. „България“ става Синя зона
200 лева глоба за паркиране на инвалидно място без да имаш право
Нови 10 улици влизат в списъка за платено паркиране
Ако намериш колата си със скоба след работно време плащаш 50 вместо 30 лева


Един от най-дългите основни булеварди в града влиза в обхвата на Синята зона за платено паркиране. Това е целият бул. „България“, който е пресича града в посока запад-изток. Това е записано в „Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на гр. Пловдив“. Проектът е качен за обсъждане на интернет страницата на Община Пловдив.

Една от предложените промени касае списък на булеварди, улици и площади с разрешено краткотрайно платено паркиране. Той се допълва с още нови 10 броя улици:

ул. „Никола Петков”

ул. „Иван Андонов”

ул. „Захари Стоянов”

ул. „Йоаким Кърчовски”

ул. „Йордан Йовков”

ул. „Леонардо Да Винчи”

ул. „Петър Парчевич”

ул. „Димчо Дебелянов”

ул. „Георги Раковски”

ул. „Щросмаер”

Описаните улици попадат в два квартала в централната градска част. Първата половина обхващат района заключен между новия мол, Гладстон, бул. „Васил Априлов“ и Бунраджика. Иначе казано това са всички пресечки на ул. „Любен Каравелов“ където са институциите като НОИ, и Местни данъци и такси.

Другият квартал с платено паркиране е в карето „ул.Капитан Райчо“, бул.“Цар Борис III Обединител“, бул. „Кн. Мария Луиза“ до Църквата Света Петка и ул.„ Петко Д. Петков“.

В мотивите на вносителя – кмета на Пловдив Иван Тотев е посочено, че изменението се налага с оглед нарасналата необходимост от регулиране на паркирането на МПС в натоварени и оживени зони на град Пловдив. Увеличаването на броя на автомобилите в града и натовареността на пътните мрежи обуславя обществения интерес от окончателно уреждане и систематизиране на обхвата на „Синя зона”.

Наредбата определя и нови санкции за нарушители.
За паркиране на пътно превозно средство в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места извън разрешените за това места извършителят се наказва с глоба от 50 до 200 лв.

При престояване на задържаното със скоба ППС в „Синя зона” повече от 3 (три) часа или след изтичане на работното време на синята зона задържаните ППС задължително се освобождават след налагането на глоба в размер на 50 лева.

За паркиране на ППС в нарушение на изискванията на настоящата наредба, върху специално обозначено място, определено за паркиране на ППС, обслужващо хора с увреждания, на извършителя се налага глоба в размер на 200 (двеста) лева.
http://podtepeto.com/GRADAT/celiyat-bul-blgariya-stava-sinya-zona/
Докъде е стигнал ремонтът на бул. "Руски"?
Повод станаха думите на кмета Иван Тотев от месец май, че 5 юли е датата, до която ремонтираната в момента част от булеварда (източното платно в участъка от ул. "Гладстон" до ул. "Преслав") трябва да бъде издадена.

На 5 юли по обяд се асфалтира, но асфалтът е стигнал едва до пресечката с ул. "Густав Вайганд". Бордюрите са оформени по трасето, останалата му част се подготвя за асфалтиране, тротоарите обаче са тотално разкопани.

По думите на кмета следващият етап от ремонта на бул. "Руски" ще бъде избран внимателно, за да се минимизират неудобствата за пловдивчани, тъй като през втората половина на юли за движение ще се затвори едното платно на бул. "Васил Априлов" (от Войнишка слава до Шести септември), а през есента - и цялата отсечка.


http://news.plovdiv24.bg/733228.html
Сменят философията за поддържане на уличната мрежа в Пловдив

Новината съобщи лично кметът Иван Тотев. Идеята е различни фирми да управляват маркировката и сигнализацията на конкретно определени улици и пътни участъци.

"Около година и половина работим по тези договори, които са нещо ново за България", похвали се Тотев.

Шефът на ОКТ Борислав Кръстев поясни за читателите ни, че тръжната документация за избор на изпълнители все още се подготвя. Договорите с компаниите ще бъдат сключвани за по-продължителен период от време и в тях ще се указват кои за кои участъци става дума.

Плащанията пък ще бъдат месечни и ще са на база качествено изпълнение на поръчката.

"Ако трябва 40 пъти да направят проверка и да отреагират при проблем, но всичко да е наред, защото това ще е техният ангажимент", заяви Кръстев.

"Ще е хубаво да се промени начинът на работа по централната улична мрежа. Надявам се новата философия да се приложи успешно."

Реално изпълнение на замисленото обаче може да се очаква догодина.
https://news.plovdiv24.bg/735187.html
  • Like
Reactions: troppper
Кога се очаква да приключи ремонтът на бул. Руски?
С тези темпове на работа до 2019 трябва да е готов. :bash: :nuts:
С общо около 300 места се увеличава "синя зона" в Пловдив.130 от местата ще са само по бул. "България" в участъка от бул. "Цар Борис Трети Обединител" до ул. "Победа" (и от двете страни на пътя)

С общо около 300 места се увеличава "синя зона" в Пловдив. Решението ще се разгледа на сесия на ОбС в четвъртък, разказа зам.-кметът по транспорт Златин Велев. 130 от местата ще са само по бул. "България" в участъка от бул. "Цар Борис Трети Обединител" до ул. "Победа" (и от двете страни на пътя).

Когато местата не са платени, те непрекъснато са заети от коли на живущи, оставени за по-дълго време и така всички кратковременни спирания за снабдяване на обекти или за оставяне на пътник се извършват в лентата на платното. С въвеждане на "синя зона" трябва да регулираме този проблем, коментира Велев.

Освен бул. "България" в обхвата на зоната влизат още 10 улици, това са: ул. "Никола Петков", ул. "Иван Андонов", ул. "Захари Стоянов", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Йордан Йовков", ул. "Леонардо да Винчи", ул. "Петър Парчевич", ул. "Димчо Дебелянов", ул. "Георги Раковски", ул. "Щросмаер".

Те са основно около ул. "Капитан Райчо" и край бул. "Руски" и бул. "Васил Априлов", поясни Велев.

По думите му това са все зони, граничещи със "синя зона", където в момента, за да не заплащат, водачите масово се насочват към тях и блокират достъпа на живущи.
http://news.plovdiv24.bg/736845.html
Започват пътя Пловдив – Асеновград в понеделник, ще е готов до 2019 година. Над 20 милиона лева ще струва реконструкцията на участъка.

Започват пътя Пловдив – Асеновград в понеделник, ще е готов до 2019 година
В понеделник започва дългоочакваният ремонт на пътя убиец Пловдив – Асеновград! На входовете на двата града е сложена информационна табела за предстоящата реконструкция, която се забави две години заради дела. Ремонтът трябва да приключи до 2019 година, като той ще бъде извършен поетапно и няма да се затваря целият път за движение. Най-малко три кръгови ще бъдат изградени на отсечката.

Припомняме, че софийската фирма „Иса 2000”, собственост на Юлиян Инджов, ще строи пътя Пловдив –Асеновград. Близо 4 месеца решението се обжалваше в КЗК и ВАС. Решението на магистратите дойде след обжалване на другата фирма, която искаше изпълнението на проекта – „Агромах”.

Софийската фирма е дала по-добра оферта и за ремонта ще вземе 19 212 512 лв. без ДДС, което е с близо милион по-малко от прогнозираната стойност. Средствата са от ОП „Региони в растеж”.

Така реконструкцията на пътя със сигурност ще започне най-късно през есента. Тя включва пълна промяна на пътя, на който за последните 5 години станаха над 400 катастрофи, със стотици ранени и десетки убити.

10-километровата отсечка ще се удвои от изхода на Пловдив до табелата на Асеновград. Освен чисто нов път, ремонтът предвижда изграждане на две кръгови кръстовища на разклоните за Крумово и Куклен. Проектът включва и подлез с височина 4,7 м до Долни Воден, през който да минава по-едрогабаритна техника. На разклона за Горни Воден пък трябва да се изгради двуетажно съоръжение.

В момента натоварването е изключително голямо, като по пътя минават над 23 000 коли за денонощие. Трасето се ползва от пътуващите към областите Кърджали, Смолян и Хасково. Свързва Пловдив с Асеновград, но прави и основните връзки с летището, с Бачковския манастир и с курорта Пампорово. От него се пътува и към предприятията в промишлената зона около Куклен.
https://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/news/81471/
Започна разширението на пътя Пловдив-Асеновград

Най-после започна разширяването на пътя от Пловдив до Асеновград след като Агенцията "Пътна инфраструктура" възложи работата на софийска фирма. Удвояването на трасето струва 24.7 милиона лева от които 21 милиона са по оперативна програма, а 3.7 милиона са от национално финансиране.
Асеновград Пловдив

От понеделник тежка техника работи по изграждане на новото платно с което ще се разшири наричаният доскоро "път убиец" от Асеновград към Пловдив. Трасето е изключително натоварено тъй като за едно денонощие преминават над 23 000 коли, а за последните 5 години са станали над 400 тежки катастрофи. Европейските средства трябва да бъдат усвоени до пролетта на 2019 г., но се очаква пътят да е готов по-рано.

Движението не се спира,а се извършва в двете посоки, както досега. По договор строителите имат срок 15 месеца, за да изградят новото трасе от източната страна на съществуващото. След като строежът приключи, трафикът ще бъде прехвърлен на новото платно, а старото ще бъде ремонтирано.

Новото трасе ще е с две ленти и една аварийна. Общата им ширина ще е 9 метра. Между съществуващото шосе и новия път е проектирана разделителна ивица, широка два метра.Така между Пловдив и Асеновград на практика ще бъде изградена магистрала. При отбивките за Крумово и Куклен ще има две кръгови кръстовища.
http://news.bnt.bg/bg/a/zapochna-razshirenieto-na-ptya-plovdiv-asenovgrad
1 - 20 of 6370 Posts
Top