SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

892014 Views 6378 Replies 188 Participants Last post by  nasko
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
1 - 13 of 6379 Posts
Отварят ул. "Леденика" през 2017 г.Отпушват движението по ул. "Леденика". Новината за чиателите на Plovdiv24.bg съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.
"Имаме проект за отваряне на "Леденика". Целият квартал се обслужва само от една улица, а има две детски градини, ясла, училище. Отделно - блоковете са много големи, над 4200 души живеят в този район", поясни Стаменов.

Проектът трябва да се случи догодина, а заедно с него ще се извърши и цялостно облагородяване на зоната, заключена между бул. "Копривщица" и "Пещерско шосе". Там ще бъде премахвани гаражните клетки, ще се изграден паркинг, даващ възможност на пловдивчани да наемат места по новата наредба на Общината, ще се изгради и детска площадка, ново улично осветление, пейки, кътове за отдих, ще се оформят и зелените зони.

https://news.plovdiv24.bg/693182.html
Готвят и ул. "Даме Груев" за ремонтПодготвя се голям ремонт на ул. "Даме Груев", съобщи за читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

"Това е една от важните за нас улици, но е изключително компроментирана. Тя е с паважна настилка, която не подлежи на сериозен ремонт в сегашния си вид. Наясно сме, че в момента може да правим само временни действия, а е нужна истински сериозна реконструкция", коментира той.

По думите му има сравнително голям шанс този ремонт да започне през 2017 година. "Ще е голям успех, ако започнем работа в края на следващата година", поясни Инчев.

http://news.plovdiv24.bg/693266.html
Настъпва часът на бул. "Северен"Изграждането на бул. "Северен" трябва да започне в края на пролетта на 2017 година. Това съобщи за читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Северен" Ральо Ралев.

Изграждането на пътя е по додговора с Европейската банка за възстановяване и развитие, с който се реконструират още "Коматевско шосе", бул. "Руски"и бул. "Шести септември". Стартът на работите по него се отложиха година заради недовършени отчуждителни процедури на имоти в регулацията на пътя.

По проект първият етап включва участъка от моста на Адата до "Брезовско шосе" или общо 1593 метра. Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделитена ивица 2 метра и тротоари с велоалея. Предвижда се изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

"Това е изключително важен булевард. Няма как да се борим със задръстванията, ако не изкараме трафика извън града. Такава е и нашата идея - да изведем трафика, особено товарния", коментира Ралев. По думите му колкото и грижи да се полагат за обезопасяване на пътищата, инцидентите с камиони няма да престанат, докато товарните автомобили не бъдат изведени максимално от града.

https://news.plovdiv24.bg/693142.html
  • Like
Reactions: Dr. P
Ремонтират улици на килограм по Водния проект на Пловдив, когато започне58 юлици в "Северен", сред тях южното платно на бул. "Дунав", както и част от Брезовско шосе ще се отремонтират от бордюр до бордюр по Водния проект на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Цикълът ще се реализрира основно в нашия район. Включва права и обратна вода плюс разширение на причествателна станция. Хубавото за "Северен" е, че по 58 улици ще се работи от бордюр до бордюр, ще се премахнат и паважните настилки", заяви кметът на района Ральо Ралев. Около 50 от тези улици са в квартал "Кършияка", останалите в "Захарна фабрика", включително южното платно на бул. "Дунав" и "Брезовско шосе" до жп прелеза, поясни той.

"Иска ми се да съм оптимист. Ако всичко е наред с изборите и отново имаме единомислие между Община и управелние, може да започне догодина. Ако имаме премиер като Орешарски, например, има опасност все да се намери някой, който напук да провали проекта. Защото няма логична причина този воден цикъл да не се случи. Той се прави за хората, а не за партиите", коментира още Ралев.

https://news.plovdiv24.bg/693095.html
  • Like
Reactions: Dr. P
А велоалеята от коя страна ще бъде?
За булевард Северен трябва да отворим отделна тема, защото е мащабен проект.
Наско, това е северната тангента на Пловдив и трябва да е в отделна тема, защото е много мащабен проект.
Ами софиянци как си имат отделна тема за Северната Тангента, така и ние ще си имаме. Аз съм подреден човек и искам всичко да ми е подредено.
Днеска забелязах, че ЕВН Топлофикация са разкопали кръстовището на ул. Янко Сакъзов и бул. Руски, който беше ремонтиран по времето на Славчо Атанасов. Някои знае ли защо се разкопава новата настилка на кръстовището? Това е чисто пилеене на пари.
  • Like
Reactions: lokes
Някой ще ми отговори ли на въпроса защо ЕВН Топлофикация са разкопали кръстовището на ул. Янко Сакъзов и бул. Руски, който беше ремонтиран по времето на Славчо Атанасов?
Не. Той е ремонтиран по времето на Иван Чомаков
На Сточна гара ще е необходимо кръстовище на 3 нива
1во ниво север юг
2ро ниво изток запад
3то ниво кръгово кръстовище
  • Like
Reactions: Assass1n and Bufu9
1 - 13 of 6379 Posts
Top