SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

892061 Views 6378 Replies 188 Participants Last post by  nasko
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
1 - 20 of 6379 Posts
Запуснат и опасен подлез в Пловдив грейна с малко работа и париПодлезът на бул. "България" срещу гимназия "П. Яворов" в Пловдив, сочен за едно от най-опасните и тъмни съоръжения, вече свети. Това стана след ремонтни дейности, предприети от кметството на район "Северен".

Допреди няколко месеца нощем оттам хора не смееха да минат, рискувайки да не бъдат пребити и ограбени. Всъщност това сполетя през лятото пенсионерки, нападнати посред бял ден.
След предприетия ремонт в подлеза е изградена нова осветителната инсталация, включваща лед осветление, което се управлява от сензорни датчици. Монтирани са и нови предпазни решетки, а цялостно съоръжение - пребоядисано и почистено.
“Работата приключи в срок, както очаквахме, в последните дни на 2016 г. Сега пловдивчани могат да използват спокойно и безопасно подлеза, но и да го пазят", препоръча кметът на "Северен" Ральо Ралев.
А ето какъв беше той преди да бъде пребоядисан, почистен и с ново осветление.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5973435
Подновиха работата по булевард "Руски" в Пловдив

Изграждат се алеята за пешеходци и велоалеята в ивицата между платната, както и тротоарите.

Участъкът от западното платно на бул. "Руски" от Гарата до хотел "Лайпциг" бе асфалтиран в края на ноември, тогава започна работата по тротоарите и разделителната ивица, където по проект пешеходците ще делят пространство с велоалея. Последният слой асфалт на участъка от Гарата до хотел "Лайпциг" и на участъка пред мол "Марково тепе" обаче ще се полага по-късно, съобщи Plovdiv24.bg.http://www.citybuild.bg/news/podnoviha-rabotata-bulevard/33857
В Пловдив правят паркинг на улица без да предупредят живущите

Пристигнали работници с багерГраждани на Пловдив са възмутени, че без никой да ги е уведомил, да е искал тяхното мнение в публична дискусия или да е разгласено чрез медиите, през месец януари са започнали строителни действия на улица „Густав Вайганд“ /до Гроздовия пазар/. Пристигнали работници с багер, които премахнали плочките и изкопали пръстта на половината от широчината на северния тротоар. От тях жителите на квартала разбрали, че щял да се направи платен паркинг, на който автомобилите да паркират напряко.

Хората, които живеят в силно замърсен от трафика район смятат, че заради паркинга ще нарасне количеството вредни газове във въздуха, шума и вибрациите, ще се увеличи рискът от развитие на заболявания, ще имат проблем къде да паркират собствените си автомобили, ще се обезценят имотите им.

Те обсъждат дали, ако се установят по-конкретни нарушения да сезират Националния омбудсман, неправителствени организации, съдебната и държавната власт.

Освен това жители на квартала задават следните въпроси:
1.След като от десетилетия се знае, че липсват достатъчно места за паркиране в центъра, защо Община Пловдив не е решила този проблем радикално? Тъй като се знае, че в центъра е пълно с подземни археологически ценности и не е удачно да се строят големи подземни паркинги, защо общината не е изградила надземни паркинги, на собствени или закупени за целта терени, подобни на този, който е направен в Международния пловдивски панаир? Събраните средства от паркирането в „Синя зона“ могат да послужат за изграждането на такива наземни съоръжения.
2.Кой е изпълнителят на строителните дейности и прозрачно ли е избран той?
3.Колко ще струват тези дейности на данъкоплатците и оправдани ли са те не само от икономическа, но и от социална и екологична гледна точка?
4.Вярно ли е, че в случая има частни икономически интереси и частна фирма, ще стопанисва паркинга?

Недоволните жители на квартала се надяват общината да отмени нежелания от тях проект за паркинг и да се възстанови досегашната линия на тротоара.

Текстът е публикуван дословно, както е пратен в редакцията на 1kam1.com
http://1kam1.com/v-plovdiv-pravyat-parking-na-ulitsa-bez-da-predupredyat-zhivushtite/
Нов път с велоалея ще свързва "Южен" и "Западен" в Пловдив

2-километровото трасе ще започва от ул. "Остромила" и ще свършва от западната страна на ул. "Елена".

По проект двете платна на пътя ще са широки общо 11,75 метра.Схемата за новия път е разработена в края на миналата година, минала е одобрението на експертен съвет, сега от районната администрация очакват протоколите и в средата на март ще организират голямо обществено обсъждане, за да се запознаят жителите на квартала с плановете. Следващите стъпки са избор на екип за идейния проект, както и разработване на технически проект. Едва след това ще може да се говори за остойностяване на реалните строителни дейности и за физическата реализация на проекта.
http://www.citybuild.bg/news/veloaleia-svyrzva-iuzhen-zapaden/33968
Кметът на Пловдив инспектира реконструкцията на улица „Остромила“

При нормални обстоятелства и хубаво време в рамките на 90 дни проектът трябва да бъде завършен.

Днес рано сутринта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев инспектира старта на ремонта на улица „Остромила“. Строително-ремонтите дейности започнаха с фрезоване на асфалта. След като се махне настилката, ще се изравни основата от трошен камък и ще се продължи с изграждане на канализацията.Проектът за реконструкция на улица „Остромила“ включва изцяло нова пътна настилка, канализация, осветление, тротоари, шахти, джобове за контейнерите за смет. Стойността му е 2 милиона лева.
http://www.citybuild.bg/news/kmetyt-plovdiv-inspektira/34037
Одобриха пари за мащабен ремонт на подлеза под Централна поща в Пловдив

С 44 гласа "за" Общинският съвет отпусна 500 000 лева за ремонта.Средствата са необходими, за да стартира процедура по избор на изпълнител за обекта, който се явява пътна връзка на ул. "Гладстон" и бул. "Княгиня Мария Луиза", съобщи Plovdiv24.bg. Ремонтът ще продължи три бюджетни години - за 2018-а се планират още 5 000 000 лева, а за 2019-а - 1 500 000 лева.

Мащабният ремонт се налага, защото съоръжението е в окаяно състояние. За него има изготвен и одобрен технически проект, необходимо е само финансиране. Припомняме, че след трагедията в тунела "Ечемишка" бе извършен оглед на състоянието на подлеза и експерти констатираха, че положението там е изключително сериозно. Община Пловдив ще опита да получи част от средствата от Междуведомствената комисия за възстановяване при бедствия и аварии. Реконструкцията на подлеза е пряко свързана и с проекта за площад "Централен".
http://www.citybuild.bg/news/odobriha-mashtaben-remont/34066
Започна ремонтът на улица „Д-р Александър Пеев“ в Пловдив

Пътната отсечка ще бъде изцяло преасфалтирана.

Ремонтните дейности включват още фрезоване, коригиране нивото на съществуващите дъждоприемни и ревизионни шахти, работа по подосновния асфалтов пласт, полагане на битум и др. Улица „Д-р Александър Пеев“ e единственият проект от изминалата 2016 г., който не бе реализиран. Именно затова уличните ремонти в „Централен“ тази година започват с него, уточниха от администрацията.

http://www.citybuild.bg/news/zapochna-remontyt-ulitza-aleksandyr/34100
  • Like
Reactions: <rudel>
Проектират улица в район „Източен“ в Пловдив

Тя ще е 1800 метра – от началото на колелото на Скобелева майка до бъдещия обход от булевард „Цар Симеон“ в „Тракия“.

В четвъртък кметът на Пловдив се срещна с представители на фирми, които са собственици на два съседни имота в индустриалната зона на район Източен. Разговорите бяха във връзка с разрешаване на казуса по ограждане на частен терен, след влязъл в сила ПУП, с което ще се ограничи достъпът на стотици служители до работните им места в производствените бази. През въпросните два имота трябва да премине бъдещият път, който Община Пловдив ще изгради.

На срещата бяха обсъдени варианти, при които Община Пловдив най-бързо може да изгради временен път и да стартира процедура за придобиване на необходими части от имоти за изграждане на нов път в зоната. На сесията си Общинският съвет реши да даде 35 000 лева на администрацията на район „Източен“ за проектиране на пътя.
http://www.citybuild.bg/news/proektirat-ulitza-rajon-iztochen/34088
  • Like
Reactions: <rudel>
Започна изпълнението на капиталовата програма в р. „Тракия“ в Пловдив

Ул. „Св.Тертер“ ще бъде обновена в близките дни.

Тази година район „Тракия“ разполага със 750 000 лева за ремонти за инфраструктура, което е с 350 000 лева повече от миналата. Част от тези средства – 130 000 лева, ще бъдат за построяване на две детски площадки. Едната – в парка до училище „СОУ Свети Седмочисленици“, а другата ще се намира до блок 106.

Ремонтирани ще бъдат улици „Българка“ и „Йоан Кукузел“, пред блокове 11 и 12. Заделени са и средства за изграждане на паркинг с 15-20 места в близост до улица „Цветан Лазаров“. Ще бъде довършено и асфалтирането й до булевард „Освобождение“.

Улицата, която свързва район „Тракия“ с „Източен“ до Ботаническата градина, също ще бъде ремонтирана, ще бъде подменено осветлението й. Ще бъде павирана и пешеходната алея между микрорайоните А10 и А12.Една от задачите на районната администрация за тази година е да изготви проект за многоетажен паркинг в микрорайон А8 срещу блок 14, който ще обслужва близките жилищни блокове и комплекси. Подобни паркинги ще бъдат направени в районите „Западен“ и „Централен“.

Инвестиционните намерения в „Тракия“ растат, но те са в частни парцели, които са продадени преди повече от 10 години – такива имоти са до хотел SPS, до Акваленд. В момента администрацията работи и по проекта за 100-метровата сграда.В района спираме да продаваме имоти, с изключение на такива в индустриалната зона, съобщи кметът Иван Тотев. „Тези терени ще оставим за бъдещи инвестиционни намерения, които сигурно ще се увеличават, което се вижда и от факта, че от началото на годината имаме 350 000 лева повече приходи от сделки в сравнение със същия период на миналата година“, сподели още той. За да се компенсира бумът на строителство, скоро се предвижда ново залесяване в парк Лаута.
http://www.citybuild.bg/news/zapochna-izpylnenieto-kapitalovata/34089
Стартира ремонтът на улица „Борис Шивачев“ в район „Южен“ в Пловдив
Стойността е 60 000 лева. Ще бъдат изградени тротоари, ще бъдат поставени осветление и дъждоприемни шахти.

Близо 700 000 лева е капиталовата програма на район „Южен“ за 2017 година. „Очакваме тази година администрацията да работи и по свръзката на кръговото на улица „Остромила“ с булевард „Александър Стамболийски“, така че следващата година да осигурим средства по изграждането на новата отсечка. С построяването на жилищните комплекси трябва да осигурим и алтернативни маршрути на гражданите, така че да не стават задръствания,“ посочи кметът Иван Тотев. По думите му улица „Даме Груев“ ще бъде ремонтирана, след като бъде направен проект, за да се види къде може да бъде разширена за нови паркоместа, като максимално ще бъдат запазят зелените площи. С решение на Общинския съвет са заделени 1 милион лева за ремонт на „Даме Груев.

В района продължава работата по изграждането на новото крило на ЦДГ „Ралица“. Предстои асфалтиране на улица „Етна“ и изграждане на паркинг на улица „Одеса“. До края на годината ще се изградят нови три детски площадки – в кв. Коматево, ж.к. „Южен“ и на улица „Стефан Стамболов“, както и новият паркинг на улица „Димитър Талев“ (срещу „Хаджията Груев“) за 63 автомобила на стойност 130-140 000 лева.

Продължава и поддържане на уличната мрежа и запълване на дупките по улиците „Александър Стамболийски“, по „Никола Вапцаров“, изграждане на тротоари, поставяне на пейки, ремонт на детски площадки, поставяне и на два нови заслона.
http://www.citybuild.bg/news/startira-remontyt-ulitza-boris/34158
  • Like
Reactions: Dr. P
Приключи ремонтът на асфалтовата настилка по пътя Пловдив-Куклен

Приключи ремонтът на асфалтовата настилка по пътя Пловдив-Куклен. Движението вече се осъществява нормално и в две ленти. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен служител в Областно пътно управление-Пловдив. Трафикът по основните направления в Пловдивска област се извършва с нормална интензивност към този час на деня. По-натоварено движение се регистрира по участъка на автомагистрала „Тракия“ в областта. Дежурният предупреди, че има опасност от образуването на свлачища по пътищата в планинските райони от областта, поради последните валежи от дъжд и прогнозите за такива.
Все още е затворен за движение на камиони над 10 тона проходът Троян-Кърнаре, като причината е ремонт на мост. Затворен за движение на всички моторни превозни средства е пътя Тополово-Леново-Поройна, в района на км 19. Забранено е преминаването на МПС с височина над 4 метра през тунелите по път II-86 Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за високите превозни средства е по пътя Кричим-Девин. До 30 април е забранено движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Причината е лошо състояние на мост в село Поповица. Опасност от падащи камъни има по направленията София-Карлово-Бургас, Смолян-Кричим-Стамболийски и Кричим-Михалково, както и при проходите „Козница” и „Стражата”.
На територията на град Пловдив трафикът се осъществява с нормално и без затруднения. Не се отчита струпване на автомонили по главните градски булеварди. Преминаването през светофарните уредби се извършва средно за около 2-3 минути.
http://vestnikstroitel.bg/news/1535...-asfaltovata-nastilka-po-ptya-plovdiv-kuklen/
Подлезът под Централната поща в Пловдив ще бъде основно ремонтиран с близо 7 млн. лв.Община Пловдив обяви обществена поръчка за основен ремонт на подлеза при Централна поща. Транспортният възел на две нива в центъра на града е в окаяно състояние и се нуждае от цялостно укрепване и саниране на съоръженията. Предвидените 6 996 402 лв. с ДДС ще бъдат осигурени от местния бюджет.Съгласно изготвения и одобрен технически проект на "Трафик Консулт" ще се ремонтират и трите съставни съоръжения на възела:
• Съоръжение на бул. "Цар Борис III Обединител" над бул. "Кн. Мария Луиза" – двуотворно с дължина 45,6 м и ширина 54.7 м, с връхна сглобяемо-монолитна, гредова конструкция;

• Съоръжение пред Централна поща – пешеходна зона на ниво площад "Централен";

• Съоръжение над ул. "Гладстон" - тип "тунел", осигурява пешеходната зона на ниво пл. "Централен" и свързва автомобилното движение по ул. "Гладстон" и бул. "Кн. Мария Луиза" (продължение на съоръжението пред пощата), с дължина 222 м.

Предвидените строително-възстановителни дейности включват изпълнение на нов бетон за оформяне на наклона над носещата конструкция, нова хидроизолация, годна за директно полагане на асфалтобетон от полимер модифициран битум, полагане на нова асфалтобетонова настилка от 10 см асфалтобетон от полимер модифициран битум, монтиране на нови дилатационни фуги "открит" тип, ремонт на съществуващите парапети, поставяне на отводнители с тръби за отвеждане на дъждовната вода в канализацията, отстраняване на повредените повърхности и нестабилни части чрез водно бластиране, почистване на корозиралата армировка до блясък и възстановяване на бетонното покритие, обмазване на цялата видима повърхност на съоръжението с подходящ разтвор за спиране на процеса на карбонизация в бетона, запълване на пукнатините чрез инжектиране под налягане на хидроструктурна смола, отводняване на съоръжението, подмяна на съществуващото осветление и кабелна мрежа и др.Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 25 месеца, поради осигурено финансиране в три календарни години.


Прокарването на ул.“Гладстон“ е един от най-трудните задачи в историята на Площад „Централен“. Конфликтът между пешеходна улица и нужда от голяма транспортна артерия, перпендикулярна на нея, е решен като е построен тунел под Главната улица и сградата на Пощата. Тунелът е на нивото на Античния град. По време на строителството е открита и разрушена част от Форума. Ул.“Гладстон“ е голяма, натоварена, намира се на нивото на археологията и затруднява свързването на археологическите останки на Източния форум с тези на северната му част.
http://infrastructure.bg/news/2017/...t_pod_centralnata_poshta_v_plovdiv_shte_bude/
Три паркинга са изградени на бул. „Марица” в Пловдив

Капацитетът им е 103 автомобила, а инвестицията е за 110 000 лева.

Гражданите, които живеят на булевард „Марица“-Юг 10-22, вече се възползват от новите три паркинга, които бяха проектирани и изградени в зоната. На обновеното пространство наесен предстои озеленяване и засаждане на цветя. Обособени са и места за паркиране на автомобили, собственост на хора с увреждания. Подменено е уличното осветление.

От едната страна на булеварда е новият паркинг, а от другата – велоалеите покрай река Марица. Продължава програмата на район „Централен” по премахване на гаражните клетки и последващо изграждане на паркинги. Предстои в рамките на един месец да бъде открит още един за общо 80 автомобила на улица „Гео Милев“.
http://www.citybuild.bg/news/parkinga-izgradeni-maritza/34972
  • Like
Reactions: 0673073 and <rudel>
Изграждат голям общински паркинг в район „Източен” в Пловдив

Предстои зоната да бъде облагородена, обособена и разграфена.

Новият паркинг ще е за 132 автомобила в непосредствена близост до булевард „Източен“. 10 от местата ще бъдат предназначени за хора с увреждания, а 46 – за платено паркиране, при положение, че има желаещи за това. Стойността на ремонта е 130 000 лева и обхваща общо три големи междублокови пространства и прилежащи отсечки.

В зоната между улиците „Братя Свещарови“, „Марин Дринов“ и булевард „Източен“ имаше 70 гаража, които бяха премахнати. След като бъде изграден паркингът и бъдат обособени местата, живущите ще имат възможност да подават заявления за платено паркиране съгласно общинската наредба.

В район „Източен” са проектирани още 4 подобни паркинга, а 1400 са гаражите, които предстои да бъдат премахнати. Преди няколко дни приключи отстраняването на 700 гаража в кв. „Гладно поле”, където текат огледи за нови паркинги в междублоковите пространства. До момента в районната администрация има подадени 150 заявления от живущите наблизо, които искат да се възползват от възможностите за платено паркиране.
http://www.citybuild.bg/news/izgrazhdat-goliam-obshtinski/36192
Те са тук! Още два "паяка" тръгват по пловдивските улици!

Два нови общински "паяка" влизат в борбата с неправилното паркиране в по улици и булеварди Пловдив. Новината съобщи зам.-кметът по транспорт Златин Велев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. С тях общата бройка на машините става 5.

Официалното им представяне е планирано за тази седмица, но - дори и да се провал заради лошото време, те са тук и обучаваме служителите, разказа Велев.

Работното време на "паяците" ще е различно с идеята да обхваща максимално дълъг период от денонощието. Когато стане достатчно тъмно и те вече не могат да действат, тогава работата им ще бъде подпомагана от Общинска полиция.

"От миналия петък екипите на Общинска полиция вече работят до 22 часа, през лятото ще патрулират до 24 часа", разказа още Велев.

Мярката е основно заради паркирането в квартал "Капана", което се превърна в тенденция, коментира на свой ред и кметът Иван Тотев. Този петък и събота бяха първите дежурства, другата седмица продължават, през лятото ще са всяка вечер, увери той.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plo...a-payaka-trugvat-po-plovdivskite-ulici-777326
  • Like
Reactions: p5yo
110 нови паркоместа в Пловдив

Хората там искат да плащат 20 лева, но да знаят, че имат място пред блока си

110 новоизградени паркоместа в пловдивския район "Тракия" предстои да бъдат отдадени за ползване под наем. Други 152 вече се използват срещу заплащане. По-голямата част от жителите на квартала искат срещу 20 лева на месец да имат гарантирано място пред блока за автомобила си съобщиха от районната администрация, съобщава БНТ-2.

През тази седмица ще се проведе тегленето на първия жребий, тъй като за едни и същи места има по няколко кандидати с еднакъв брой максимални точки. Вече са подадени над 800 молби. Изискването е да си собственик на жилището и на автомобила, както и да имаш постоянен адрес за зоната, където е изграден паркингът.

Тази година ще бъдат инвестирани 250 хиляди лева в изграждането на 250 места за автомобили до парк "Лаута". Старите гаражи там, които са 150, ще се премахнат. Даден е срок на собствениците до 30 май да ги разчистят. От раздадените до момента паркоместа за първите два месеца на годината приходите са 6000 лева, отчитат от администрацията на района. Договорите за наем са за срок от 3 години.
http://inews.bg/България/110-нови-паркоместа-в-Пловдив_l.a_c.327_i.587056.html
Изграждат кръгово при входа на Пловдив откъм Асеновград за 2.6 млн. лв.Агенция Пътна инфраструктура обяви търг за определяне на изпълнител за изграждане на кръгово кръстовище при км 14+750 на изграждащия се скоростен път Пловдив - Асеновград (път II-86, км 102+949,95 по направлението на път II-56). На посоченото километрично положение по път II-86 съществува триклонно кръстовище с главно направление "Пловдив – Асеновград" (вход на Пловдив), като посокaтa "София – Асеновград" (продължението на път II-86) е без предимство.

Към момента е в ход реконструкцията и разширението на скоростния път Пловдив - Асеновград, от км 14+860 до км 25+150 с обща дължина 10,29 км, с изпълнител "ИСА 2000". Трасето става с габарити 24.50 метра, с две платна по две ленти с обща ширина 3 метра, еластична ограда и две аварийни платна от по 2 метра. Финансирането на този лот 6 е по ОП "Региони в растеж" и е на стойност 24 792 217 лв. с ДДС. Вече е изградено новото ляво платно и в момента тече рехабилитация на на старото трасе от пътя Пловдив-Асеновград, като се извършва фрезоване и запълване на фуги на части от старата настилка, след което ще бъде поставен биндер и два слоя асфалт. Започна рехабилитацията на двукилометровата отсечка от кръговото кръстовище на с. Крумово до КЦМ и изграждането на отводнителен канал. В довършителна фаза е и проектирането на локалните платна, които ще осигурят достъпа до имотите около локалните платна и кръговите кръстовища.
Съществуващото триклонно кръстовище няма да е адекватно на променените пътни условия за движение след приключване на строителството на участъка и не може да осигури необходимото ниво на пътна безопасност. То дори и към момента е конфликтно и създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия, е записано в тръжната документация на АПИ.
Индикативната стойност е 2 600 000 лв. без ДДС., срокът за изпълнението му е 6 месеца. Оферти се приемат до 14 май 2018, ще бъдат отворени в 15:00 часа на 15 май 2018 г.
https://infrastructure.bg/news/2018/04/02/3156761_izgrajdat_krugovo_pri_vhoda_na_plovdiv_otkum/
В пловдивския район Източен откриха три нови паркингаВ пловдивския район "Източен" кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет Николай Чунчуков откриха три новообособени малки паркинга.
На мястото преди имаше 70 метални гаража и с премахването им облагородихме трите междублокови пространства, като изградихме три зони за паркиране, с общ капацитет за 150 автомобила. След разчертаването на местата, 46 от тях ще бъдат отдадени под наем по новата наредба на община Пловдив, каза Николай Чунчуков, кмет на район "Източен". Той добави, че има подадени 20 молби за паркомясто под наем пред блока. За тези дейности общината е инвестирала 200 000 лева.
Продължава премахването на гаражи в района, като до момента са премахнати 1100 гаражни клетки остават още 1200, основно в квартал "Изгрев" и "Столипиново", поясни Чунчуков.
Предстои подобни зони за паркиране да бъдат обособени на бул. "Източен" за 50 паркоместа и на ул "Лотос" в кв. "Изгрев" за 60 автомобила.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1790584
Многоетажен паркинг и парк ще бъдат изградени в пловдивските райони "Северен" и "Централен"

Многоетажен паркинг и парк ще бъдат изградени в пловдивските райони "Северен" и "Централен". Това съобщиха пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев и кметовете на "Северен" Ральо Ралев и на "Централен" Георги Стаменов.
Пететажен паркинг с капацитет за 120 автомобила ще бъде построен в район "Северен", на мястото на бившия ресторант Веселото село, на второто кръгово кръстовище на Панаира. Теренът от площ 800 квадратни метра е общински и в момента се ползва за паркиране на коли, каза Ралев. Идеята е на мястото освен многоетажен паркинг да бъде изградена и пасарелка над кръговото кръстовище, която ще осигури директна връзка на паркинга с бъдещата сграда на районната администрация на "Северен". Това ще наложи и ново проектиране на сградата, предвидена за кметство на Северен, поясни кметът Иван Тотев.
Пред журналистите кметът на "Централен" Георги Стаменов представи и проект за изграждането на нов парк, фитнес на открито и зона за паркиране, в близост на кръстовището на булевардите "Източен" и "Княгиня Мария Луиза", на стойност 200 000 лева.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1790657
Асфалтират "Васил Априлов" до моста на УХТ

Предстои да се преасфалтира участъкът на бул. "Васил Априлов" от бул. "Шести септември" до моста на Марица при УХТ, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След като тази година бе отворен за движение обновения бул. "Васил Арилов" между "Пещерско шосе" и "Шести септември" и се завърши последният участък, булевардът ще е изцяло асфалтиран от Централна гара до изхода на Пловдив.

Текат отчуждителни процедури на имоти по булеварда. Приключат ли, ще започне изпълнението и на разширенито на булеварда между "Пещерско шосе" и "Шести септември".
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Asfaltirat-Vasil-Aprilov-do-mosta-na-UHT-788534
1 - 20 of 6379 Posts
Top