SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

892014 Views 6378 Replies 188 Participants Last post by  nasko
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
1 - 20 of 6379 Posts
По-скоро, алеята ще е от комбиниран тип - за колоездачи и пешеходци. Виждат се малки площадки за пейките отляво.
  • Like
Reactions: VMarkov
Няма да е зле да започнат да мислят и за отчуждаване на имотите и на "Пещерско шосе".
Ул.Никола Петков е преасфалтирана.
Преасфалтирани (износващият пласт) са също и ул. "Радецки", ул. "Иван Андонов" и входът към парка между "Дървото" и "Търг. гимназия".
Виждам, че бордюрите са като тези на ул. "Перущица" - с отвори през които да изтича водата в канализацията. Интересно би било да се знае доколко е надеждно това решение? Тези отвори все пак отслабват бордюра.
Вчера цял ден следях да се появи информация от отварянето на офертите за Васил Априлов, но в никоя медия - нищо
Истината е следната: EVN си прави тръбите за парното, а общината го прикрива и се мъчи да създаде впечатление, че по "В. Априлов" вече се работи. То отчуждаването още е на никъде, камо ли да се отварят оферти. То и пари няма предвидени за тази година. Нещо подобно на подлеза под ЖП линията на "Царевец" - "Модър".:cheers:
  • Like
Reactions: Assass1n
Тротоара от източната страна в по-завършен вид.

[/IMG]
Нали от западната страна ще има още едно платно, а между тях - ивица с чинари. Ще се използват временно старите тротоари където са запазени, а където няма, ще се направи нещо със стари плочки.

Колкото до тротоарите от източната страна, вижда се, че общината и строителите са си извадили поука от историята с източното платно на бул. "Руски" (пред Търг. гимназия). Там КАТ не позволи да се пусне движението докато тротоарите не бяха напълно готови (с павенцата, шахтите и осветлението). Преди това, обичайната практика беше: полагат асфалта, пускат движението, вдигат си техниката, и изчезват по други обекти, а за довършването на тротоарите се оставят да работят, в най-добрия случай, няколко човека! Браво на КАТ!:bash:
Започнаха полагането на износващия слой асфалт на бул. "В. Априлов" с асфалтиране на отклонението към бул. "Свобода".На снимките може да си види и новостроящата се сграда на ъгъла.
Бул. "В. Априлов" асфалтиран с износващия слой от край до край (остават няколко отклонения към пресечките). Тротоарите също са почти готови. Според мен, другата седмица могат да донесат масичката за тържествено откриване на булеварди (тази с бялата покривка).От 2 РУ до войнишка слава от другата страна все още не е премахнато старото осветление.. Няма и монтирано ново ще го сменят ли изобщо ???
Нали ще има още едно платно. Между тях ще има разделителна ивица без осветление. Там сега всичко е временно.:cheers:

Тържественото откриване на булеварда ще бъде на 3-ти март.:banana:
Започнали са да монтират колчета по бул. Васил Априлов.
В момента една софийска фирма прави маркировката по съвсем нова за Пловдив технология. Линиите се състоят от релефни капки и не са плътни. Така, при движение на кола върху, тях се чувало свирене като от разбити лагери. Пешеходните пътеки ще са по старата технология. За съжаление, забравих да си взема фотоапарата.:cheers:
Само за къщурките на бул. "Пещерско шосе" не се чува нищо. Крайно съмнителни са и "Модър - Царевец" и новият мост на р. Марица.
Забелязах, че се втвърдява почти моментално. Това е много удобно ако има и движение.
Щрабаг ги видяхме колко струват в Пловдив.
Тази фирма я избира без търг този който дава заема за направа на инфраструктурата. После тя използва пловдивските фирми като подизпълнители. Целта е парите от пловдивските ремонти да отидат в София. Даже асфалт си карат отдалече, от тяхна си асф. база. Съвременен колониализъм!:bash:
Трейс единствени са подали оферта (не че ме учудва) за пробива под гарата, и ако документите им са изрядни, те ще го строят. Честито на печелившите.
По радио "Пловдив" казаха, че те искали 110 или 120 милиона (не помня точно), а държавата давала 80 милиона. Поръчката май ще се прекрати.
Преместването на линията извън града е съвсем нереалистично и няма на практика смисъл да го коментираме. Новият ЖП мост, ако бъде построен, ще бъде задължение на НКЖИ, поне така е в проекта на естакадата.
Не знам само колко да е оборотна тази линия.
Бях на срещата с НКЖИ в общината, коефициентът на натоварване на линията е достигнал стойност, която изисква удвояване на линията по техните нормативи - самите те го казаха. Перспективата е за увеличаване на превозваните товари по този участък. По принцип, може да се направи това, за което Европа даде пари. Засега не дава нищо. Предполагам, че линията ще си остане така още дълго време. Това е голата истина! Иначе и аз като itira харесвам влаковете. ЖП транспортът има стратегическо значение за националната сигурност - с какво ще се превозват танкове, оръдия, хора, амуниции и т. н. при евентуална война? Затова за Пловдив се дават толкова пари от Европа - идете и вижте линиите край Варна за да видите какво е българска сиромашия. Там не са и сънували, например, за противошумни огради, каквито тук има в Скутаре, Маноле и Белозем. Защото от военна гледна точка, бургаското пристанище има по-голямо значение от варненското. За НКЖИ не е изгодно да се захваща с преместване на линията след като, както нашият топ-критик itira го е написал - земята под линията е нейна собственост. Кой ще се главоболи с години с разправии за земя за нова линия само защото няколко човека, от които нищо не зависи, искаме това?:cheers:
"Модър-Царевец" и стадион "Хр. Ботев" - братя по нещастие... Все аха-аха да тръгнат, и все нещо работата не става.
Последният вариант който съм гледал беше, с локали от двете страни към/от кръговото.
Под едната лента ще прекарат канализацията, като ще заобикаля Христо Ботев -> Кавала -> Тракия -> Васил Априлов /източно локално/ -> бул. Христо Ботев
Новият хотел "Антик" на ъгъла май ще трябва да го съборят?
Звучи ми като спасителна акция / давайте пари за проекти, че да видят колко сме добри/ поради създалото се напрежение в цялата страна! Дано да греша и наистина да се започне работа!
Не забравяй и за комисионните към всяка обществена поръчка - не се знае колко време още ще ги взимат.
1 - 20 of 6379 Posts
Top