По-скоро, алеята ще е от комбиниран тип - за колоездачи и пешеходци. Виждат се малки площадки за пейките отляво.
Преасфалтирани (износващият пласт) са също и ул. "Радецки", ул. "Иван Андонов" и входът към парка между "Дървото" и "Търг. гимназия".Ул.Никола Петков е преасфалтирана.
Истината е следната: EVN си прави тръбите за парното, а общината го прикрива и се мъчи да създаде впечатление, че по "В. Априлов" вече се работи. То отчуждаването още е на никъде, камо ли да се отварят оферти. То и пари няма предвидени за тази година. Нещо подобно на подлеза под ЖП линията на "Царевец" - "Модър".:cheers:Вчера цял ден следях да се появи информация от отварянето на офертите за Васил Априлов, но в никоя медия - нищо
Нали от западната страна ще има още едно платно, а между тях - ивица с чинари. Ще се използват временно старите тротоари където са запазени, а където няма, ще се направи нещо със стари плочки.Тротоара от източната страна в по-завършен вид.
[/IMG]![]()
Нали ще има още едно платно. Между тях ще има разделителна ивица без осветление. Там сега всичко е временно.:cheers:От 2 РУ до войнишка слава от другата страна все още не е премахнато старото осветление.. Няма и монтирано ново ще го сменят ли изобщо ???
В момента една софийска фирма прави маркировката по съвсем нова за Пловдив технология. Линиите се състоят от релефни капки и не са плътни. Така, при движение на кола върху, тях се чувало свирене като от разбити лагери. Пешеходните пътеки ще са по старата технология. За съжаление, забравих да си взема фотоапарата.:cheers:Започнали са да монтират колчета по бул. Васил Априлов.
Тази фирма я избира без търг този който дава заема за направа на инфраструктурата. После тя използва пловдивските фирми като подизпълнители. Целта е парите от пловдивските ремонти да отидат в София. Даже асфалт си карат отдалече, от тяхна си асф. база. Съвременен колониализъм!:bash:Щрабаг ги видяхме колко струват в Пловдив.
По радио "Пловдив" казаха, че те искали 110 или 120 милиона (не помня точно), а държавата давала 80 милиона. Поръчката май ще се прекрати.Трейс единствени са подали оферта (не че ме учудва) за пробива под гарата, и ако документите им са изрядни, те ще го строят. Честито на печелившите.
Бях на срещата с НКЖИ в общината, коефициентът на натоварване на линията е достигнал стойност, която изисква удвояване на линията по техните нормативи - самите те го казаха. Перспективата е за увеличаване на превозваните товари по този участък. По принцип, може да се направи това, за което Европа даде пари. Засега не дава нищо. Предполагам, че линията ще си остане така още дълго време. Това е голата истина! Иначе и аз като itira харесвам влаковете. ЖП транспортът има стратегическо значение за националната сигурност - с какво ще се превозват танкове, оръдия, хора, амуниции и т. н. при евентуална война? Затова за Пловдив се дават толкова пари от Европа - идете и вижте линиите край Варна за да видите какво е българска сиромашия. Там не са и сънували, например, за противошумни огради, каквито тук има в Скутаре, Маноле и Белозем. Защото от военна гледна точка, бургаското пристанище има по-голямо значение от варненското. За НКЖИ не е изгодно да се захваща с преместване на линията след като, както нашият топ-критик itira го е написал - земята под линията е нейна собственост. Кой ще се главоболи с години с разправии за земя за нова линия само защото няколко човека, от които нищо не зависи, искаме това?:cheers:Не знам само колко да е оборотна тази линия.
Новият хотел "Антик" на ъгъла май ще трябва да го съборят?Последният вариант който съм гледал беше, с локали от двете страни към/от кръговото.
Под едната лента ще прекарат канализацията, като ще заобикаля Христо Ботев -> Кавала -> Тракия -> Васил Априлов /източно локално/ -> бул. Христо Ботев
Не забравяй и за комисионните към всяка обществена поръчка - не се знае колко време още ще ги взимат.Звучи ми като спасителна акция / давайте пари за проекти, че да видят колко сме добри/ поради създалото се напрежение в цялата страна! Дано да греша и наистина да се започне работа!