SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

892819 Views 6380 Replies 188 Participants Last post by  GeorgiCSKA
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
See less See more
  • Like
Reactions: 5
41 - 60 of 6381 Posts
^^Декември купувах кола от Виена. С продавача коментирахме че хвърлянето на химикали разкатава майката на всичко наоколо пътя, реките и най-вече автомобилите, а той ми отговори че от миналата(2015г) използването на химикали във Виена било ограничено/забранено. Пясък естествено никъде не се ползва. Има зимни гуми, има вериги за по-голям сняг, има обществен транспорт(релсов включително!!), службите само трябва да минават и да изриват дълбокия сняг. Дори и при голям сняг и навявания, не съм чул там драми да има като при нас. Хората си седят и чакат да се изчисти.
Не знам доколко е вярно, ако има някой дето живее там да потвърди или да отхвърли.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
^^Декември купувах кола от Виена. С продавача коментирахме че хвърлянето на химикали разкатава майката на всичко наоколо пътя, реките и най-вече автомобилите, а той ми отговори че от миналата(2015г) използването на химикали във Виена било ограничено/забранено. Пясък естествено никъде не се ползва. Има зимни гуми, има вериги за по-голям сняг, има обществен транспорт(релсов включително!!), службите само трябва да минават и да изриват дълбокия сняг. Дори и при голям сняг и навявания, не съм чул там драми да има като при нас. Хората си седят и чакат да се изчисти.
Не знам доколко е вярно, ако има някой дето живее там да потвърди или да отхвърли.
От скромния си опит в странство мога да кажа, че драми се правят навсякъде и навсякъде "властта е виновна", но в БГ мрънкането е национален спорт. Химикали се хвърлят навсякъде, няма как да е иначе защото и на Балканите, и в Централна Европа и в Америка водата замръзва под нулата, а в много редки случаи съм виждал поледици по магистрали и улици. Въпросът обаче е в различните стандарти за приложението им.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
За Виена не мога да кажа, но в Кьолн тротоарите се опесъчават. Интересното е, че повечето тротоари не се мият. Явно общината разчита на дъжда и вятъра.
See less See more
http://www.marica.bg/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BB-/%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%B5%D0%B2/-%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE-news693855.html

Браво за решението Общината да пренасочи за 2017 година 1 000 000 лева за улица Даме Груев вместо за ремонт на почивна станция.
Дано най-после я асфалтират тази улица.
See less See more
  • Like
Правят нова улица от Тракия за Изгрев

Проект за разширение и изграждане на улица, която свързва Тракия и Изгрев ще стартира тази година районната администрация, съобщи за Plovdiv-online кметът на Тракия Костадин Димитров.

В момента тя е пешеходна, проходима е донякъде с кола, и стига от бул. Княгиня Мария Луиза до блок 5 в района. Заради разширението на улицата трябва да се отчужди и имот от 118 кв. м., собственост на Аграрния университет. Ще бъдат изградени и тротоари и поставено осветление. Идеята за новата улица е на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев. Това е един от проектите, където ще бъдат иннвестирани част от допълнителните средства от 400 000 лева, които общината отпуска на Тракия за 2017 г.

Районната администрация има сключени договори за преасфалтиране, изграждане на тротоари и паркинги на стойност 518 000 лева от миналата година, като част от тях ще бъдат изпълнени тази година.
Ще бъде довършена паважната алея в парк Лаута, която свързва микрорайоните А10 и А12.

Предстои ремонт на улици и тротоари в микрорайон А8.

Ще се преасфалтират и улиците в микрорайон А9.

Започва проектиране и на многоетажния паркинг в микрорайон А8 срещу блок 14. В момента върви смяна на ПУП на терена там.

До дни ще бъде открит и новия фитнес в Лаута.

През 2017 г. щ бъде довършен и парк Майка и дете. Там миналата година е направена детската площадка, предстои да се реновират алеите, да се постави поливна система. Открито голямо пространство в парка ще бъде преасфалтирано, така че на него да може да се карат ролери. Там предстои да се открие и нова кучешка площадка, а старите басейни ще се превърнат в цветарници и пясъчници.
See less See more
  • Like
Става въпрос за тази "улица":

До 5-ти блок
https://www.google.bg/maps/@42.1439...4!1sUXwulBlHqF9PnqVPoiDXnw!2e0!7i13312!8i6656

И от страната на бул. Цариградско шосе в посока Тракия

https://www.google.bg/maps/@42.1459...4!1ssfksfe6ipb0USOz5fGaUvg!2e0!7i13312!8i6656

Честно казано някои хора и сега я ползват с колите си, минава се, но на първа предавка.

В червено е бъдещата нова улица, а в зелено е уж предвиденото удължение на бул. Санкт Петербург до колелото на Скобата:

Aко не бъркам, то излиза, че нямат намерение скоро да правят удължението на бул. Санкт Петербург. Тая пресечна точка там какво ще стане с нея? Улицата ще слезне под бъдещия булевард, ще има кръстовище или самата улица ще изчезне?
See less See more
  • Like
Reactions: 4
Става въпрос за тази "улица":

До 5-ти блок
https://www.google.bg/maps/@42.1439...4!1sUXwulBlHqF9PnqVPoiDXnw!2e0!7i13312!8i6656

И от страната на бул. Цариградско шосе в посока Тракия

https://www.google.bg/maps/@42.1459...4!1ssfksfe6ipb0USOz5fGaUvg!2e0!7i13312!8i6656

Честно казано някои хора и сега я ползват с колите си, минава се, но на първа предавка.

В червено е бъдещата нова улица, а в зелено е уж предвиденото удължение на бул. Санкт Петербург до колелото на Скобата:

Aко не бъркам, то излиза, че нямат намерение скоро да правят удължението на бул. Санкт Петербург. Тая пресечна точка там какво ще стане с нея? Улицата ще слезне под бъдещия булевард, ще има кръстовище или самата улица ще изчезне?
Зеленото на картата е спряно заради Ботаническата градина и според мен няма никога да бъде направено, въпреки че Ботаническата отдавна не съществува (на тази карта се пада вдясно на "червената" част). Не знам дали е към ВСИ или БАН тази земя, или е вече частна, но оттам шансът да мине 4-лентов булевард, според мен, е нулева.

"Червената" улица е далеч по-вероятна, лошото е, е подходите към нея са реално междублокови улици, така че няма да "отпуши" твърде много, според мен. Тя по-скоро ще обслужва хората от блоковете около нея (което никак не е малко), които оттам могат да излязат на Мария Луиза. На картата долу с червено е сегашния маршрут, със зелено - вероятния бъдещ. Най-голямата "печалба" ще е от групата блокове там (около пети) за излизане към магистралата - ще се спести много път.

See less See more
2
  • Like
Reactions: 2
Според мен за да има смисъл за трафика от и към бул Санкт Петербург трябва да е така:

See less See more
  • Like
^^ Това изглежда като добър вариант, но там има едни далекопроводи за подстанцията, за които ми е интересно дали има някакви изисквания относно голям трафик и подобни. Опасения относно сигурността на подстанцията.

Иначе по ОУП такава улица не е предвидена, а също и булевардът трябва да излиза на колелото. Разбира се винаги може да се промени.

http://www.plovdiv.bg/wp-content/uploads/2013/08/OUP_2.jpg
See less See more
  • Like
Reactions: 3
На мен тази улица ще ми е доста удобна, като ще ми скъси времето за придвижване до Ягерхоф :D От друга страна, от двете страни на сегашната...пътека има доста дървета, които най-вероятно ще бъдат отсечени в полза на бъдещ тротоар. А дали има някаква възможност по евентуалната улица да минава и градски транспорт?
See less See more
Пълна простотия е тази улица.

Ако имат пари за харчене, да вземат да ремонтират бул. Ягодовско шосе от кръговото на Скобелева майка до бул. Цар Симеон, там със затварянето на прелеза нищо не са пипнали.
По ОУП трябва даже да удвоят булеварда.
Да му сменят и името, защото вече не води към Ягодово.

Алтернатива - повече тротоари и велоалеи да се направят.
See less See more
  • Like
В Тракия трябва масово да се преасфалтира, хубавото е че май не се налага смяна на тръбите и може да стане евтино и бързо. Също и ново LED осветление няма да е зле, защото квартала сега ми се струва доста мрачен.
See less See more
  • Like
И все пак има нужда от тази и всяка улица която да раздвижи района около СПС
  • Like
Хубаво е че ще разтовари трафика от кв. Скобелева майка, който минава основно край училище Черноризец Храбър. И няма да зесегне ботаническата градина. В нея има още дървета които не се срещат другаде в града.
See less See more
На мен тази улица ще ми е доста удобна, като ще ми скъси времето за придвижване до Ягерхоф :D От друга страна, от двете страни на сегашната...пътека има доста дървета, които най-вероятно ще бъдат отсечени в полза на бъдещ тротоар. А дали има някаква възможност по евентуалната улица да минава и градски транспорт?
Вероятно да - 66 или 21, ако го пуснат да върти из предната част на Изгрев.
See less See more
Подновиха работата по булевард "Руски" в Пловдив

Изграждат се алеята за пешеходци и велоалеята в ивицата между платната, както и тротоарите.

Участъкът от западното платно на бул. "Руски" от Гарата до хотел "Лайпциг" бе асфалтиран в края на ноември, тогава започна работата по тротоарите и разделителната ивица, където по проект пешеходците ще делят пространство с велоалея. Последният слой асфалт на участъка от Гарата до хотел "Лайпциг" и на участъка пред мол "Марково тепе" обаче ще се полага по-късно, съобщи Plovdiv24.bg.

http://www.citybuild.bg/news/podnoviha-rabotata-bulevard/33857
See less See more
4
  • Like
^^ Това изглежда като добър вариант, но там има едни далекопроводи за подстанцията, за които ми е интересно дали има някакви изисквания относно голям трафик и подобни. Опасения относно сигурността на подстанцията.
Виж тази спирка и си направи сметка за изискванията за безопасност :nuts:
(цък за Гугъл карта)
See less See more
  • Like
Да, именно за тази линия далекопроводи говоря. Не ми се струва удачно минаването им по този начин, но специално на това място поне минават над улица, която няма натовареността на цял булевард. Все пак една от идеите ми за безопасността е именно отдалечен приток на хора и автомобилен трафик от самата подстанция, като изглежда според ОУП-а ще е именно така.
See less See more
В Пловдив правят паркинг на улица без да предупредят живущите

Пристигнали работници с багер

Граждани на Пловдив са възмутени, че без никой да ги е уведомил, да е искал тяхното мнение в публична дискусия или да е разгласено чрез медиите, през месец януари са започнали строителни действия на улица „Густав Вайганд“ /до Гроздовия пазар/. Пристигнали работници с багер, които премахнали плочките и изкопали пръстта на половината от широчината на северния тротоар. От тях жителите на квартала разбрали, че щял да се направи платен паркинг, на който автомобилите да паркират напряко.

Хората, които живеят в силно замърсен от трафика район смятат, че заради паркинга ще нарасне количеството вредни газове във въздуха, шума и вибрациите, ще се увеличи рискът от развитие на заболявания, ще имат проблем къде да паркират собствените си автомобили, ще се обезценят имотите им.

Те обсъждат дали, ако се установят по-конкретни нарушения да сезират Националния омбудсман, неправителствени организации, съдебната и държавната власт.

Освен това жители на квартала задават следните въпроси:
1.След като от десетилетия се знае, че липсват достатъчно места за паркиране в центъра, защо Община Пловдив не е решила този проблем радикално? Тъй като се знае, че в центъра е пълно с подземни археологически ценности и не е удачно да се строят големи подземни паркинги, защо общината не е изградила надземни паркинги, на собствени или закупени за целта терени, подобни на този, който е направен в Международния пловдивски панаир? Събраните средства от паркирането в „Синя зона“ могат да послужат за изграждането на такива наземни съоръжения.
2.Кой е изпълнителят на строителните дейности и прозрачно ли е избран той?
3.Колко ще струват тези дейности на данъкоплатците и оправдани ли са те не само от икономическа, но и от социална и екологична гледна точка?
4.Вярно ли е, че в случая има частни икономически интереси и частна фирма, ще стопанисва паркинга?

Недоволните жители на квартала се надяват общината да отмени нежелания от тях проект за паркинг и да се възстанови досегашната линия на тротоара.

Текстът е публикуван дословно, както е пратен в редакцията на 1kam1.com
http://1kam1.com/v-plovdiv-pravyat-parking-na-ulitsa-bez-da-predupredyat-zhivushtite/
See less See more
^^
Много шум за нищо. От 3 метра тротоар са взели 1 метър за паркинг?
  • Like
Reactions: 2
41 - 60 of 6381 Posts