SkyscraperCity Forum banner

Transport and Infrastructure | Транспорт и инфраструктура [2017-2023]

892803 Views 6380 Replies 188 Participants Last post by  GeorgiCSKA
Честита нова година! Дано през 2017 има доста пътни проекти
See less See more
  • Like
Reactions: 5
6161 - 6180 of 6381 Posts
в. Марица: „Парсек Груп“ иска още 2,2 млн. лева, за да завърши ул. „Даме Груев“
То и аз ще поискам утре някой друг лев от здравко , видяло се е , че на всеки дава човека , ако изчака още малко за дамето и 10 миилиона ще му поискат !
See less See more
  • Like
Ето ти тротоар в Западен, месец след като го направиха вече беше помлян
На следващата пресечка е същото. Погледни и този в близост -
Правени са преди има няма 5-6 години.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Ако слагат по качествени плочи или унипаваж няма да се разбиват толкова лесно.
  • Like
Reactions: 4
в. Марица: „Парсек Груп“ иска още 2,2 млн. лева, за да завърши ул. „Даме Груев“
Тази фирма трябва да бъде аут от Пловдив. Пълно симулиране на работа. Живея наблизо и ги гледам всеки ден, местят една купчина с пръст от единия край до другия и на другия ден обратното. За работниците им просто няма да коментирам.
See less See more
  • Like
Пускал съм няколко пъти сигнали чрез Гражданите за тротоари в лошо състояние (обикновено без никаква настилка) и улици с дупки в Южен. За съжаление никой не обръща внимание на първите сигнали, а за втората категория -- след месец-два пращат екип да запълнят дупките. Явно се вижда кое е с приоритет за общинари!
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Драгиев с 60 годишните чичаци дето си почиват на всеки 30мин да стои най-качествено и в срок е поредното доказателство ,че в България много се краде.
  • Like
  • Angry
Ето ти тротоар в Западен, месец след като го направиха вече беше помлян
На следващата пресечка е същото. Погледни и този в близост -
Правени са преди има няма 5-6 години.
Аз за такова състояние си мечтая в Кичука. Това направо ми се струва перфектно, сравнено с това, което имаме сега. А това скосяване на първия тротоар е направо мечта, на повечето места ръба е 5-10 санта.

За некадърно засадените дървета. Има наредба за засаждане и има определени видове, които трябва да се засаждат. Често в малките улички, когато се премахнат сега намиращите се дървета, няма да се поставят нови, защото не отговарят на изискванията. Това кога ще се случи не е ясно, но ще се случи. На местата, където няма отстояние, може да се засаждат по-малки дървета или храстовидни. Проблем е, че нищо не се засажда, общината малко е капитулирала от това.
До нас има една дупка от дърво. Преди две години исках да засадя нещо. Обаче реших, че няма да ходя просто така, а ще видя дали трябва някакво разрешение. Намерих координатите на екологията в южен, защото те отговарят за това. Писах им, отговориха ми да им се обадя. След това им звънях, ама никой не отговори и аз се отказах. Оказа се и, че имат някакво работно време от рода на два часа на седмица. Та не стана, а и въпреки сигнала ми, не са се активирали те да поемат инициатива да засадят.
Но аз какво говоря при положение, че може да видите новия булевард Северен.
See less See more
  • Like
Обрат! Едно от най-конфликтните кръстовища остава!
Интересно какво са измислили, за да се "изтъни" конструкцията на моста и да се увеличи светлия отвор долу без да повдигат самото пътно платно горе
Съоръжението ще бъде ремонтирано, като се намали габаритът отдолу на самата конструкция над жп линията"

Иначе ако наистина оставят бетонния мост (в сегашния вид) трябва сериозно да помислят за преплитането на трафика след него - слизащите от моста продължават основно в лява и средна лента, докато идващите под моста - в средна и дясна.
See less See more
  • Like
  • Helpful
Интересно какво са измислили, за да се "изтъни" конструкцията на моста и да се увеличи светлия отвор долу без да повдигат самото пътно платно горе

Иначе ако наистина оставят бетонния мост (в сегашния вид) трябва сериозно да помислят за преплитането на трафика след него - слизащите от моста продължават основно в лява и средна лента, докато идващите под моста - в средна и дясна.
Кръгово на самия мост е решението и проекти уж имаше пък сега ново 20 ….
See less See more
  • Like
Нема пари за ново, закърпват старото и готово.
  • Like
  • Helpful

Според Генералния план за организация на движението, трябва да се постави светофар.
See less See more
  • Like
  • Sad
  • Angry
Кръгово на самия мост е решението и проекти уж имаше пък сега ново 20 ….
Решението е южната тангента да я направят и на премахнат моста.

Правят обратен завой на светофара, какъвто няма да им бъде нужен след пускането на пробива.

Кметът пак да не е разбрал какво ще се прави.
Не може да се изкъртят гредите едва ли не и да си е всичко нормално. То ако ставаше така, досега да беше направено.
See less See more
  • Like
Имаше решение премостването на ЖП линиите да се замени с метална конструкция, която ще е по тънка и ще добави височина за контактната мрежа. Сегашните подходи ще останат. Според мен, като пуснат пробива движението по Бетонния мост ще се разтовари значително. Южната тангента ще си остане един блян поне още 20 години.
See less See more
Южната тангента ще си остане един блян поне още 20 години.
Не и ако Тотев дърпа конците. :sneaky:
  • Haha
Reactions: 1
"Розовата къща" на Източен беше подобно ситуацията. Онзи дори си боядиса къщата и сложи 2 климатика точно преди ремонта.
See less See more
  • Like
  • Haha
А пък може ли някой да забрави къщата срещу търговската гимназия.
Тази къща на Даме не е ли отчуждена? Имам предвид, да са минали всички процедури и човека да трябва да се изнесе.
See less See more
А пък може ли някой да забрави къщата срещу търговската гимназия.
Тази къща на Даме не е ли отчуждена? Имам предвид, да са минали всички процедури и човека да трябва да се изнесе.
Отчуждена е отдавна, но собственика се жалва, че бизнеса ще му загине. Много странно, защото повече от 10г. се знаеше, че ще ги бутат.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Къщата е отчуждена - сменена е собствеността на къщата, но този е наемател и си има валиден договор за наем. Той не отпада при смяна на собствеността на сградата.

Зико се пробва втори път да прекара през общинския съвет да дадат парцела пред Пълмед за паркинг.
Началната цена на наема, от която ще стартира търгът, е 2207 лева с ДДС.
See less See more
  • Like
6161 - 6180 of 6381 Posts