SkyscraperCity Forum banner

Transport Infrastructure: Roads, Motorways, Railways & Bridges

909878 Views 6572 Replies 213 Participants Last post by  FEAR CITY
EDIT: Voi edita postul asta in timp !

Constanta is situated at the end of three Pan-European transport corridors:

• Corridor IV

• Corridor VII

• Corridor VIII

^^
Transport Corridor VIII to be extended all the way to Constanta and Tulcea

Chairman of the Black Sea Euro-region Nicusor Daniel Constantinescu, Chairman of the Constanta County Council, has won the agreement for the expansion of pan-European transport corridor VIII all the way to Constanta and Tulcea.

Constantinescu, the chairman in office of the Black Sea Euro-region, told Agerpres on Friday that he won the agreement for the inclusion of the Black Sea ports of Constanta and Tulcea in the pan- European transport corridor VIII based on the arguments and documentation presented to an international conference on the Adriatic Sea and Black Sea as two protagonist Euro-regions early this week in Rome.

‘The main aim of the conference was territorial cooperation between the two Euro-regions and identifying joint projects for supporting and harmonising the economic and social development of the communities included in the two regions.

Because we pointed to real interest on the part of the delegations of both regions in pan-European transport corridor VIII, which links together the Adriatic and Ionian regions with Balkan regions as well as the Black Sea countries, we provided arguments backing up the request for the expansion of this multi-modal transport way all the way to Constanta and Tulcea.

The initial route of this corridor travelled the Bari-Brindisi-Durres-Tirana-Skopje-Burgas¬Varna axis,’ said Constantinescu.

Corridor VIII is a multi-nodal transport system that follows an east-west axis of sea and river ports, airports, railways, providing substantial increase in the mobility of people and goods as a primary connection between the eastern and the western parts of the continent.

‘In its extended version, Corridor VIII will lead to improved relations between the Adriatic and the Black seas, as officials of both Euro-regions believe this action could translate into a first joint project that could be considered a development priority, as the declaration for the initiation of the expansion agreement to include Constanta and Tulcea has been signed,’ said Constantinescu.
... http://www.financiarul.ro/2009/05/1...extended-all-the-way-to-constanta-and-tulcea/
See less See more
3
1801 - 1820 of 6573 Posts
Punem pariu ca semnul de statie va ramane asa stramb cel putin 10 ani? Asta daca nu cumva statia va fi mutata intre timp...
See less See more
:lol::lol::lol: corect!
Nu ma pot abtine,iar vad borduri....statia se va muta si semnul va fi tot acolo
Nu ma pot abtine,iar vad borduri...
Stai ca aici e un pic diferit cu bordurile! :lol: Daca Bucurestiul s-a huzurit in borduri, in Constanta noi suntem abia la inceput! S-au pus extrem de putine borduri si, pe bune, chiar este nevoie de ele! 80% din bordurile din Constanta sunt sparte in ultimul hal, chiar da nasol la privit, zgarie retina...
See less See more
in cta ar trebui sa se buna borduri,, dar doar dupa ce se schimba primarul, ca mazarica are prostul obicei sa "doteze" orasul cu cele mai proaste materiale, de la borduri pana la mobilier urban (mai ales ceasurile si termometrele alea care arata ba 85 de grade ba minus 40)
Modernizare a drumului Constanţa-Năvodari

La finalul sezonului estival 2011, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, speră să demareze lucrările de lărgire a drumului dintre Constanţa şi Năvodari, proiect care se va derula prin Zona Metropolitană Constanţa (ZMC). Pentru că în ultima şedinţă de Consiliu Local municipal Constanţa aleşii locali şi-au dat acceptul pentru înfiinţarea unui parteneriat între Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Constanţa şi UAT Năvodari, acelaşi lucru l-au făcut, ieri, în cadrul unei şedinţe de CL şi aleşii locali năvodăreni. Totodată, consilierii din Năvodari s-au pus de acord şi în privinţa cheltuielilor legate de proiect, cheltuieli care vor fi suportate de administraţia locală. „Am supus aprobării un proiect prin care sunt mandatat să contractez un împrumut de 10 milioane de euro pentru a putea asigura cofinanţarea proiectului privind lărgirea drumului dintre Constanţa şi Năvodari, dar şi pentru celelalte proiecte pe care le avem în derulare sau care sunt în curs de aprobare. Avem multe proiecte pentru care avem nevoie de bani. Bugetul local este mult prea mic pentru a putea asigura cofinanţările“, a declarat Matei. Prin implementarea acestui proiect, Primăria Năvodari va atrage prin ZMC fonduri europene în valoare de 14 milioane de euro, din care aprox. 8% vor trebui să fie asigurate de bugetul local. În aceeaşi şedinţă de CL, aleşii locali au fost de acord şi cu suportarea din bugetul local a sumei de 27.000 lei reprezentând contravaloarea cazării poliţiştilor detaşaţi pentru sezonul estival la Năvodari.

Sursa: telegrafonline.ro
See less See more
nu da nimeni o fuga pana la podul peste Canal la Basarabi al autostrazii? Am intelesc ca, intradevar e gata pe un sens si sa inchis deschiderea de vreo 2-3 saptamani.
nu da nimeni o fuga pana la podul peste Canal la Basarabi al autostrazii? Am intelesc ca, intradevar e gata pe un sens si sa inchis deschiderea de vreo 2-3 saptamani.
Daca imi dai o indicatie unde este... voi posta eu poze! Sambata si duminica sunt acolo. :cheers:
trebuie sa o cam iei pe camp....in fine....exista drumuri de santier. Caut acum ceva pe vreo harta sa vad daca te pot ghida asa.

http://maps.google.ro/?ie=UTF8&ll=44.140457,28.450298&spn=0.064921,0.153637&t=h&z=13

cam pe aici e traversarea.

Poti sa mergi pe DN 3, prin Basarabi, si cand ajungi la organizarea de santier sa o iei stanga.

acum vad pe harta ca s-ar mai putea ajunge in zona si din Valu Lui Traian.
See less See more
Done! Update pod A2 Basarabi:

Trebuie sa recunosc ca-s impresionat,la ora 8PM se lucra cu spor:

Intr-adevar,este gata tablierul pe un sens de mers :

Se lucreaza la celalalt:

Bonus:
Viaductul dinspre Cobadin-Ciocarlia,deasemenea in stadiu evoluat...de fapt e aproape gata de asfaltare,zic si eu dintr-o privire de profan:

Am observat aceeasi treaba ca la Dedeman:au preferat sa mute efectiv un deal pentru autostrada,oare a fost mai rentabil asa decat inaltarea pilonilor?

Dar dupa cum am zis,sunt doar un profan...
See less See more
8
Multumim pentru poze, si eu sunt impresionat.
Scriam pe 1 mai ca sunt impresionat ca se muncea la viaductul pe care l-ai pozat tu, chiar in acea zi. La vremea aceea se musuroiau capetele.

Cat despre mutarea dealului vs/ inaltarea pilonilor, da, cred ca e mai rentabil. De fapt si mai rapid...

P.S. Pune te rog pozele si pe sectiunea dedicata A2+Cta bypass:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1081947&page=73
See less See more
In realitate,pe teren, arata mult mai bine lucrurile. Deci se poate ,tovarasi!
Eu unul am facut ceva mii de km prin EU si am vazut destul de rar asemenea "arogantze" ca mutarea unui deal deloc mic pentru autobanda,de obicei se folosesc de avanatjul terenului pentru viaducte sau poduri ...dar adevarul ca relieful nu era atat de provocator.
Ar fi curios de aflat cam ce economii s-au facut prin proiectarea si constructia unui viaduct mai 'firav' versus spargerea acelui teren,ma gandesc numai la cata motorina a fost nevoie pentru a cara pamantul ala de acolo...in fine, autostrada respecta niste standarde de inclinare si lungime a curbelor,trebuie sa fi fost cea mai buna solutie.
Am uitat sa zic ca accesul spre obiective este mai facil dinspre Basarabi,max 15 min de la iesirea din DN...
See less See more
tot timpul e mai ieftin sa faci terasamente decat structuri.

Acestea sunt mici copii, fata de ce a facut Bechtel pe A3. Cel mai impresionant e sapatura dinaintea nodului Gilau.

Ma uitam pe google earth si am vazut ca avea vreo 240 metri latime....aici

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=46.742302,23.419118&spn=0.015587,0.05476&t=h&z=15

aici e mai clara intrebarea ta....o ridicare poate cu 1 metru a autostrazii (sa scada dealul mutat) ar fi insemnat o lungire a viaducteleor cu cativa zeci de metri fiecare, si fiecare din acei zeci de piloni inaltati cu 1 metru.

In general, la o sapatura de 40 de metri se merita deja tunel (sau macar cut&cover).
See less See more
vreun update de la Constanteni de la podul de la Agigea peste Canala se poate? Sper ca dupa peste 1 an de lucrari au iesit din pamant cei de la Apolodor. (termenul de 10 luni de executie oricum era ridicol de la inceput).
Imi permit sa fac jumatate de off topic :) si va spun ca ieri am fost la aeroportul Burgas Sarafovo Airport si am gasit o aerogara cu "parfum" de banala gara feroviara... Sala de asteptare, mult sub cea de la Kogalniceanu, avea niste "scaune" din tabla cu gaurele, culoarea CFR-ului de la noi, legate cu sfoara de canepa pentru a pastra o aparenta linie...

Curse la greu, turisti multi, evrei, rusi, scandinavi, germani, englezi, etc, autocare multe in asteptare, cam asa cum era aeroportul Kogalniceanu in anii '70...

Sala de asteptare

Zona cu scaunele cu pricina. Nu se vad bine, dar se vad gaurelele...

Caloriferele sunt mascate cu acelasi material din care sunt confectionate scaunele...

O parte mica din autocarele din fata aerogarii

O norvegianca beata "muci" cu care ma imprietenisem si care si-a luat ramas bun de la mine pupandu-ma "din cap si pana la picoare" :bash:. Tipa bause in rabla de avion bulgaresc vin rosu la greu... In poza este mai dezagreabila ca in realitate, cert e ca abia se tinea pe picioare...

Imaginile au fost luate "pe blat" cu un telefon BlackBerry...
See less See more
7
nu arata cine stie ce aerogara, dar vad ca e destul de animata.
bv lor...?!?
intotdeauna, nu stiu de ce, femeile arata mult mai dezagreabil decat barbatii bete.
1801 - 1820 of 6573 Posts