SkyscraperCity banner

821 - 840 of 1109 Posts

·
Registered
Joined
·
51 Posts
VIDEO: Konačno su vidljivi prvi pomaci...

Jutarnji.hr


Na gradilištu mosta Čiovo u ponedjeljak je započelo postavljenje prvih čeličnih rasponskih sklopova na stupove mosta. Sklopovi se postavljaju uz pomoć brodskih dizalica s morske strane. Ovo su prvi vidljivi pomaci u izgradnji ovog mosta nakon što su u studenom mjesecu prošle godine radove preuzeli tvrtke Strabag i Poduzeće za ceste Split, te će dovršiti most za 119,8 milijuna kuna bez PDV-a. Jutarnji list je u posjedu video snimke postavljanja jednog sklopova na stupove mosta iz kojeg se jasno može vidjeti kako je riječ o vrlo zahtjevnom procesu.

Kada su novi izvođači preuzeli posao na gradilištu su zatekli nedovršene čelične rasponske sklopove koji su odvezeni u 'Brodosplit' gdje su okrupnjeni u 40-metarske čelične elemente čija je montaža sada započela. No, do samog završetka posla I otvaranja mosta za promet je još puno posla i vremena. Prema neslužbenim informacijama u Strabagu smatraju kako bi most mogao biti završen 15. srpnja. To znači da je rok završetak radova pomaknut s prvotno planiranog 1. srpnja. No, nakon preuzimanja gradilišta dio dragocjenog vremena je potrošen oko reguliranja vlasništva nad baržom I dizalicom koje su novi izvođači zatekli na gradilištu. Tako da je i iz tih razloga došlo do zastoja u radovima. Osim samog mosta obavljaju se i radovi na spojnim I prilaznim cestama mostu, a kopnene I otočne strane koji su daleko napredovali.
Most i pristupne ceste trebali su biti završeni početkom 2017., ali je zbog loših poslovnih poteza i u konačnici propasti glavnog izvođača, tvrtke Viadukt, završetak radova prolongiran za godinu i pol dana.

Riječ je pokretnom grednom mostu s čeličnom konstrukcijom. Ukupna dužina mosta je 546,34 metra, a pristupnih cesta 1271 metar. Širina plovnog puta je 25 metara. Cijena izgradnje mosta doseže 207 milijuna kuna, od čega je 176,7 milijuna kuna ili 85 posto iz EU fondova.

Za gradnju mosta potrebno je 3000 tona čelika, a naručen je od makedonske tvrtke Iskra koja je kasnila s isporukom i na kraju propala pa je već tu počeo propadati i projekt. Danas je čelik u splitskom Brodosplitu, gdje se priprema za montažu na most.
 

·
Registered
Joined
·
717 Posts
NOVI ČIOVSKI MOST Hoće li most uspjeti dovršiti i otvoriti za promet ovog srpnja, ovisi o – vjetru!

Bliži se još jedno ljeto, još jedna turistička sezona za koju se najavljuje da bi mogla biti rekordna, a oči Trogirana uprte su u novi Čiovski most u izgradnji. Trogirani i mnogi drugi s dozom skepticizma primili su vijest da će se izgradnja mosta dovršiti ovog ljeta. Njihova nevjerica ne čudi jer su se posljednjih godina naslušali raznih obećanja koja se nisu obistinila, a upravo Trogir i Čiovo najviše pate zbog nesnosnih gužvi u prometu, koje doživljavaju svoj vrhunac tijekom ljetnih mjeseci.

Iz Hrvatskih cesta krajem ožujak izvijestili su da se radovi na mostu kopno – Čiovo odvijaju prema dinamičkom planu izvođenja te da se očekuje da bi most trebao biti otvoren za promet sredinom srpnja.

Počela montaža rasponske konstrukcije
Nakon nekoliko dana pauze zbog uskršnjih blagdana, radovi su se danas nastavili, a za komentar najnovijeg stanje na gradilištu upitali smo Tamaru Pajić, glasnogovornicu Hrvatskih cesta.

– U ovom trenutku radovi se izvode na svim segmentima projekta i to na spojnim cestama 1 i 2, te na donjem i gornjem ustroju mosta. Montaža rasponske konstrukcije na samome mostu započela je početkom prošlog tjedna, kada su se za to stvorili vremenski uvjeti. Bitno je napomenuti kako se rad u pogonima, u smislu poštivanja dinamike proizvodnje, produžio u dvije smjene.

Isto tako, po početku montaže i stvaranju povoljnih vremenskih uvjeta za rad, pojačale su se aktivnosti na samom gradilištu u smislu produženja radnog vremena.

Vremenski uvjeti iznimno određuju rad gradilištu, što se očituje i u samoj montaži s kojom se moglo započeti tek početkom prošlog tjedna, odnosno po stvaranju uvjeta za mogućnost montaže. Očekujemo dovršenje radova na predmetnom projektu tijekom srpnja ove godine. – kazala nam je Paić.

Da se radovi s obje strane mosta odvijaju “punom parom” uvjerili smo se na terenu. U neformalnom razgovoru s jednim od djelatnika kojega smo zatekli na gradilištu doznali smo da se radi sve da bi se “uhvatio” zacrtani srpanjski rok. Ipak, otkrio nam je da puno toga ovisi o vremenskim prilikama. Na naše pitanje kako vremenske prilike ikoga smiju iznenaditi u proljeće, koje je uvijek promjenjivo godišnje doba, odgovorio nam je da nije problem kiša, nego vjetar, koji već pri umjerenoj jakosti smeta radu dizalica. Na naš upit postoje li anemometri koji mjere točnu brzinu vjetra na novom Čiovskom mostu odgovorio nam je da brzinu vjetra gledaju na – internetu!

Anemometar na dizalici
Kako ovako ozbiljan građevinski projekt nikako ne bi smio ovisiti o vrlo nepreciznom izvlačenju podataka o brzini vjetra s interneta, jer to bi značilo da se vjetar procjenjuje, a ne mjeri, ponovno smo se obratili Hrvatskim cestama s upitom mjerili li se vjetar na gradilištu budućeg Čiovskog mosta.

– Rad dizalice regulira se s ugrađenim anemometrom koji mjeri jačinu vjetra i brzinu strujanja zraka kao i određenih komponenti vektora vjetra, s time da se isti podaci usklađuju sa službenim podacima dobivenim iz Zračne luke Split a sve sukladno zadanim uvjetima Hrvatskog registra brodova koji propisuju rad dizalice – kazala nam je Pajić.

A mi se nadamo da će prvi automobili preko novog Čiovskog mosta zaista prijeći već ovoga srpnja.


FOTOGALERIJA
 

·
Registered
Joined
·
581 Posts
Samo neka propisno saniraju nasipe s obe strane mosta, odnosno vrate u prvobitno stanje obalnu crtu, a i mogli bi s čiovske strane bagerom skinuti asfalti sloj sa stare strase ceste uz sami most koja više nije u funkciji, bode oko.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Najnovije obećanje - most Čiovo će biti gotov tijekom srpnja
Gradnja mosta koji bi omogućio bolje povezivanje Trogira i Čiova u punom je zamahu, a prema najnovijim obećanjima, prvi automobili mostom bi trebali prijeći ovoga ljeta.

Na novi most, koji bi trebao riješiti problem, mještani Trogira i Čiova čekaju već godinama. Radovi se, kažu u Hrvatskim cestama, odvijaju prema dinamičkom planu izvođenja.

"Ono što je bitno je da se radovi odvijaju i na spojnoj cesti 1 i 2 kao i na samom mostu. Znači, radi se i na gornjem i na donjem ustroju mosta. Točnije, početkom prošlog tjedna započela je montaža rasponske konstrukcije", rekla je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Radovi na gradilištu odvijaju se punom parom, no na njih utječu i vremenski uvjeti. Kako bi most ipak bio gotov na vrijeme rad u pogonima produžio se na dvije smjene.

Najnovije je obećanje – most će biti gotov tijekom srpnja.

Na pitanje hoće li most biti gotov u rokovima kako je i predviđeno ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kratko odgovara "Mora biti", te da će "onaj tko je odgovoran biti odgovoran da nije gotovo, ali koliko ima informaciju bit će sve ok".

Tu vijest u Trogiru dočekuju s oprezom.

"Više mi se nekako čini krajem ljeta da bi moglo biti most u funkciji i evo, kažem, mi se pripremamo za sezonu i prometna rješenja koja ćemo uspostavit kao da mosta za ovu sezonu ipak neće biti", kaže Ante Bilić, gradonačelnik Trogira.

Skeptični su i građani jer se rok za dovršetak mosta bliži, a obećanja im je preko glave.
http://hr.n1info.com/a292328/Vijesti/Najnovije-obecanje-most-Ciovo-ce-biti-gotov-tijekom-srpnja.html
 
821 - 840 of 1109 Posts
Top