SkyscraperCity banner

1081 - 1100 of 1109 Posts

·
Vegas, baby!
King of Vegas And Other Great Lands
Joined
·
1,692 Posts
Koji je sad plan za stari most? Kratkoročni i dugoročni?

Mislim, nekako mi baš i ne klapa da ga skroz zatvore za promet, to bi značilo da bi lokalcima trebalo proći 4 km da dođu s Rive u ACI...

S druge strane, ako ostane otvoren za sav promet onda će pola debila koji idu slonovim stazama opet ići tim stazama i na sezonu.
 

·
moderaptor
Joined
·
4,265 Posts
^^
Dobro uoceno .... znaci lijevi skretaci (ako ne zele da cine prekrsaj) mogu da primjenjuju "engleski sustav" .. nekaznjeno :lol:

PS. pomislio sam da je mozda do kuta snimanja (da su stavili 2-3 kratke crtice, koje su se vizualno stopile u punu) ... medjutim na originalnom snimku (bez resize) se vidi da si u pravu: :bash:... jos par fotki (bonus :)) 

·
Registered
Joined
·
1,362 Posts
Sad čekamo Stipu i priču o dronovima na prilazu aerodromu :popcorn:
Sad radim na tornju Dublin, ali čuo sam baš nekidan da je aerodrom Split bio zatvoren radi primjećenog drona u finalu i Policija je poslana da pronađe odgovornog; ne znam što je dalje bilo, ali u svakom slučaju tko god je taj dan tu letio dobio je loš rezultat iz testa inteligencije, a vrlo vjerojatno ni test duge ruke zakona neće biti puno bolji ;D
 

·
Moderator
Joined
·
5,910 Posts
Sad čekamo Stipu i priču o dronovima na prilazu aerodromu :popcorn:
:picard:

Da zlocesti Stipe kako samo moze pozivati na red i ometat nase sugrađane u njihovom hobiju/poslu/zabavi.

#pustiteljudedarade
 

·
Registered
Joined
·
720 Posts
Masno plaćena lakrdija: mehanizam za podizanje novoga čiovskog mosta stajao nas je sedam milijuna kuna!; I što mislite, koliko je puta ove godine podignut?


Mehanizam za podizanje novoga čiovskog mosta platili smo skoro sedam milijuna kuna.

Da je ova pozamašna investicija zaista bila neophodna, dokazuje podatak kako je most ove godine pokretan dva puta. Teško je očekivati da će srušiti lanjski rekord. Kada je korišten nevjerojatnih šest puta.

U ovu zavidnu statistiku "Hrvatske ceste" pribrojile su i pokretanja mosta radi popravka mehanizma za pokretanje mosta. Tako je, uspio se i pokvariti.

A ostala podizanja mosta zapisana u bilježnicu upravitelja provedena su bila isključivo na uporno traženje jedriličara. "Hrvatske ceste" bi im u ranim jutarnjim satima otvorile put, a kad bi se htjeli vratiti na vezove, zvali bi ih da "bace ključ".
Možemo samo nagađati kako je proces propuštanja plovila izgledao ako ste, kojim slučajem, turist jedriličar i ne znate čovjeka koji zna čovjeka.

Dugačak proces

Zašto je to tako? Zato što raspored podizanja mosta čiji je mehanizam za podizanje mosta plaćen tih sedam milijuna kuna uopće ne postoji.

A budući da se rijetko pomiče, jedrilice privezane između starog i novog čiovskog mosta doslovce su zatočene investicijom plaćenom iz EU fondova. Most hrvatskih branitelja s pratećim sadržajima koštao je 163.854.452 kune i 39 lipa.
Usporedbe radi, postoje mostovi na Jadranu koji se pokreću dva puta dnevno, čime u 24 sata odrade godišnju kvotu ganc novoga čiovskog ponosa.

Iz odgovora "Hrvatskih cesta" između redaka da se iščitati kako smatraju da za podizačem plaćenim, da budemo precizni, 6.722.573,93 kune nema ni potrebe.

Naravno, zatočeni jedriličari, čija su plovila postala nekretnine, ne bi se složili.

"Hrvatske ceste" poručuju da su organizirale sastanak s njima te da se razgovaralo o izradi protokola podizanja mosta. No, ni to nije dalo rezultate:

- Na sastanku su sudjelovala četiri vlasnika jedrilica s kojima smo cijelo vrijeme komunicirali i izlazili im u susret te na njihovo traženje omogućili podizanje mosta. Nažalost, i unatoč dobroj volji dolazilo je do određenog nesuglasja između tražitelja zahtjeva za otvaranje i naših mogućnosti da im se udovolji u kratkom roku - poručuju iz HC-a, dodajući da je most građen kako bi se smanjile gužve "u cestovnom prometu", s naglaskom na riječ "cestovnom".

Ono što su uspjeli dogovoriti jest da se od sada postupak podizanja/spuštanja mosta pokreće temeljem zahtjeva Lučke kapetanije Split. To bi moglo značiti da jedriličare sad čeka još gora situacija jer im se prolongira procedura za podizanje mosta.
"Hrvatske ceste" poručuju i da proces u kojem se most podiže i spušta traje 45 minuta, te da uključuje blokiranje prometnica, zbog čega nastaju ogromne gužve.

Izdvojeni slučaj

Odgovorili su nam i na pitanje o kvaru na podizaču:

- Ne skrivamo, niti smo skrivali, da se 31. srpnja dogodio kvar, baš kada je jedrilica trebala proći, i o tome su kolege i obavijestili sve uključene, međutim, riječ je o izdvojenom slučaju te kvaru koji je uklonjen u roku jednog dana, a jedrilica je s time i prošla 1. kolovoza. Nedostaci koji su se pojavili u eksploataciji otklonjeni su na trošak izvođača u okviru njegovih obveza za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Mehanizam za podizanje je u funkciji, a uočeni kvarovi otklonjeni su na trošak izvođača radova - kažu iz HC-a.

Na pitanje tko su bili izvođači radova, odgovaraju:

- Izvođač prve faze bio je "Viadukt", a druge Zajednica gospodarskih subjekata "PZC Split" i "Strabag AG". Izvođači su odabrani na temelju javnog natječaja. U komisiji su bili zaposlenici "Hrvatskih cesta" koji u sklopu svojih poslova provode postupke javne nabave.

Ukupna vrijednost radova na Mostu

Ukupna vrijednost radova na Mostu s pripadajućom infrastrukturom potrebnom za funkcioniranje objekta (trafo stanice, elektroenergetsko napajanje, unutarnja i vanjska odvodnja, pristupne ceste, rasvjeta mosta i cesta, prometna oprema i slično) iznosi 163.854.452 kune i 39 lipa.

Vrijednost mehanizma za podizanje mosta iznosi 6.722.573 kuna i 93 lipa odnosno četiri posto od vrijednosti cijele investicije.
https://www.slobodnadalmacija.hr/da...to-mislite-koliko-je-puta-ove-godine-podignut
 
1081 - 1100 of 1109 Posts
Top