SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 29 Posts

·
Registered
Joined
·
8,218 Posts
Discussion Starter · #1 ·

·
Registered
Joined
·
8,218 Posts
Discussion Starter · #2 ·
România are alocat un miliard de euro pentru Delta Dunării

Pe langa faptul ca probabil e vrajeala, sunt aproape sigur ca miroase a sifonare de bani. Delta Dunarii este salbatica. Infrastructura dezvoltata ar trebui sa insemne aeroport extins la Tulcea, neacordarea de avize de constructie ilegale, pod peste Dunare la Galati-Braila. Credeti ca se va face asa ceva :)))?
 

·
Registered
Joined
·
1,195 Posts
^^ In primavara anului viitor incep lucrarile la podul peste Dunare pentru a 25-a oara.

• şefii administraţiilor Brăila şi Galaţi au fost convocaţi, vineri, la o discuţie pe tema "Pod vs. tunel" cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus • potrivit preşedintelui interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, după o oră şi jumătate în care au fost tranşate ambele proiecte, Brăila a ieşit învingătoare • "În acest moment, podul face parte din Master Plan, este aprobat, votat şi în mod cert, în primăvara viitoare vor începe lucrările", a declarat PSD-istul • în ceea ce-l priveşte pe ministrul Economiei, Mihai Tudose, acesta mult mai rezervat a refuzat să facă afirmaţii în privinţa podului peste Dunăre, până la începerea lucrărilor.
 

·
Registered
Joined
·
8,218 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Mie mi se pare inept topicul ales.....Pod sau...tunel ?? Isi pun problema asta ? :)) Tunelul ar fi mult prea scump si nici nu se pune in valoarea estetica unui pod intr-o viitoare metropola europeana (speram). Si in plus nu inteleg de ce nu fac la mijloc podul din zona Cantemir (sa deserveasca si Braila si Galati). Planul este oricum sa se dezvolte Zona Metropolitana Dunarea.
 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
Şantierul naval Vard din Tulcea aduce 300 de sudori şi lăcătuşi din Vietnam

Şantierul naval Vard Tulcea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de construcţii navale şi cel mai mare angajator din judeţul Tulcea, va aduce 300 de sudori şi lăcătuşi din Vietnam pentru a suplini lipsa acestei categorii de angajaţi, în condiţiile în care şantierul are de onorat mai multe comenzi, funcţionând la capacitate maximă. „În prezent are loc selecţia angajaţilor din Vietnam, am apelat la o agenţie de recrutare. În prima etapă aducem 300 de sudori şi lăcătuşi. Avem nevoie de forţă de muncă, sunt multe comenzi de nave. Nu mai găsim sudori şi lăcătuşi pe plan local“, a declarat pentru ZF Tudorel Ţopa, şeful şantierului. Ţopa se va retrage de la conducerea şantierului în acest an. Sudorii români cu experienţă au plecat pe contracte în Germania, Finlanda sau Anglia, unde câştigă echivalentul a 2.000-3.000 de euro pe lună. În România, un sudor cu experienţă câştigă până la 3.000 de lei (670 de euro) net lunar, potrivit datelor din piaţă. Şantierul naval Tulcea este cel mai mare angajator din Tulcea, cu 2.500 de oameni, şi unul dintre cei mai mari exportatori din economie. Datele de la Statistică arată că anul trecut rata şomajului în judeţul Tulcea era de 5,3% iar în martie anul acesta de 5,1%, fiind înregistraţi aproape 4.400 de şomeri.
 
1 - 20 of 29 Posts
Top