SkyscraperCity Forum banner
21 - 29 of 29 Posts

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Municipiul Tulcea este tot mai aproape de introducerea pentru transportul public în comun, autobuze electrice. O parte din mijloacele de transport vin de la Ministerul Dezvoltării, iar cealaltă va fi achiziționată de către administrație.

„Autonomia reală în cele mai vitrege condiții depășește 220 km, traseul maxim parcurs de un autobuz în Tulcea fiind de 150km. Autobuzele vor fi încărcate în timpul nopții în depou, existând posibilitatea de încărcare rapidă în stațiile capăt de linie. Ca experiență a cetățeanului, aceste autobuze nu diferă major față de cele clasice, însă silențiozitatea, emisiile 0 de noxe și costul redus de funcționare per kilometru sunt avantajele de neegalat ale unui astfel de vehicul modern. Primăria Tulcea are în desfășurare în perioada imediat următoare o licitație pentru achiziția a 20 de autobuze electrice de 10m lungime. Le urăm succes tuturor participanților. Un alt lot de 10 autobuze cu lungimea de 10m, 10 stații lente de încărcare și 3 stații de încărcare rapidă a fost atribuit printr-o licitație organizată de Ministerul Dezvoltării“, a precizat viceprimarul municipiului Tulcea.
Sursa: focuspress.ro
 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
APDM a dat startul lucrărilor de modernizare a porturilor din Tulcea
Ieri, la Hotelul Esplanada din municipiu, a avut loc o conferinţă de presă organizată de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Dunării Maritime” (APDM), cu tema „”Emiterea ordinului de începere a execuţiei lucrărilor din cadrul proiectului Dezvoltare port Tulcea – Etapa 1” , proiect din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POIM.

Prin acest program, portul industrial şi portul comercial, vor primi suma de 45.749.335 de la UE, reprezentând 85% din valoarea totală , restul de 15% fiind suportat de la bugetul de stat.
Prezentă la întâlnire, doamna Nina Trandafir, manager de proiect, a făcut o scurtă sinteză a rezultatelor preconizate, din care, amintim câteva:

 • un port situat pe rețeua TEN-T reabilitat și modernizat;
 • o dană maritimă cu lungimea de 230 ml reabilitată, în Portul Industrial;
 • un cheu nou cu lungimea de 323 ml realizat, pentru acostarea directă a navelor, în Portul Comercial;
 • capacitate de operare a mărfurilor crescută a Portului Tulcea;
 • un front nou creat în lungime de 100 ml realizat în prelungirea danei maritime existente în Portul Industrial;
 • un teritoriu portuar nou realizat cu suprafața de 4.000 mp în Portul Industrial;
 • un teritoriu portuar nou realizat cu suprafața de 4.000 mp în Portul Comercial;
 • infrastructură de transport naval complet funcțională, echipată cu utilități, drum acces și facilități specifice (prize de cheu pentru alimentarea cu apă și energie a navelor);
 • infrastructură pentru protecția mediului nou creată (stație de epurare monobloc ape uzate menajere).
Sursa: tulceanoastra.ro
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts

·
Registered
Joined
·
8,217 Posts
Discussion Starter · #26 ·
nu stiam de ea, arata chiar tare, a conac

 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
 • municipiul Tulcea, pentru reabilitarea clădirii internat a Liceului Teoretic ”Grigore Moisil”, va primi 12.883.196,48 lei.
 • orașul Măcin (jud. Tulcea), pentru creșterea eficienței energetice la Liceul "Gheorghe Munteanu Murgoci", va primi 9.075.165,55 lei;

o filmare mai recenta cu faleza.
 
21 - 29 of 29 Posts
Top