Ciekawe dlaczego?Podoba mi się, czuć klimat, choć momentami nigdy bym nie wpadł, że to może być Stambuł![]()
Przerazila cie egzotyka czy rozmiar miasta? Bo to jest moloch ktory ma ponad 15 mln mieszkancow.Mnie to miasto przeraziło. Nie jestem jakimś wielkim podróżnikiem i pierwszy raz doświadczyłem takiej obcości kulturowej. Ilość meczetów w całym mieście jest niewyobrażalna. Minarety sterczą jak szpilki jeden obok drugiego. Zjeździłem całe miasto, które oprócz tego jest przeogromne. Chyba najbardziej egzotyczne miejsce w jakim byłem.
Jak oceniasz poziom bezpieczeństwa na ulicach? Mieliście jakieś stresujące sytuacje itp.? Pytam bo możliwe, że pojadę tam w przyszłym roku w pojedynkę a nie lubię nachalnego nagabywania/cwaniactwa i pytań czy mam problem itd."Atrakcje" nabrzeża Eminonu, żebrająca dziewczynka
TAK!Jak byłem 10 lat temu przejazdem to miałem parę godzin czasu i zamiast zobaczyć cokolwiek w centrum, to siedziałem w internet cafe. Szkoda nawet komentować tego :nuts:
Pod względem bezpieczeństwa jest ok, nagabywanie to zachęcanie do odwiedzenia mijanej knajpy/sklepu czyli norma dla świata islamskiego, ale w Stambule mniej nachalna niż w Tunezji czy Egipcie.Jak oceniasz poziom bezpieczeństwa na ulicach? Mieliście jakieś stresujące sytuacje itp.? Pytam bo możliwe, że pojadę tam w przyszłym roku w pojedynkę a nie lubię nachalnego nagabywania/cwaniactwa i pytań czy mam problem itd.![]()
Taksówką ale zdecydowanie nie polecam, choć w sumie było to dobra pobudka dla kogoś kto zatracił instynkt samozachowawczy na "znguśniałym" zachodzieZ lotniska jechaliście do hotelu komunikacją czy taksówką?
Uuu, szkoda, miasto choć zdecydowanie wschodnie i raczej po "syfnej stronie lustra", to zdecydowanie warte zobaczenia.Jak byłem 10 lat temu przejazdem to miałem parę godzin czasu i zamiast zobaczyć cokolwiek w centrum, to siedziałem w internet cafe. Szkoda nawet komentować tego :nuts: