SkyscraperCity banner

541 - 553 of 553 Posts

·
Registered
Joined
·
34,674 Posts
Обновената площадка за спорт и култура бе открита в ТърговищеОбновената площадка за спорт и култура "Стадиончето " бе официално открита днес от кмета на Търговище Дарин Димитров. Съоръжението се намира между тренировъчния комплекс и Центъра за младежки дейности и инициативи (ЦМДИ) в областния град.

"Обновихме това пространство с мисъл за младите хора на Търговище, както и да разширим възможностите за спорт и провеждането на културни прояви на открито. Да ни е честита новата площадка и нека пазим съграденото", каза Димитров, обръщайки се към присъстващите.

Зоната, позната като "Стадиончето", е реновирана от Общинското предприятие "Флора". Изградено е комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт. Поставена е специална полиуретанова настилка. Има зона и за баскетбол. Възстановени са близо 700 седалки. Ремонтирана е и сцената с екран. Изградена е топла връзка на откритата сцена с Цeнтъра за младежки дейности и инициативи /ЦМДИ/, което дава възможност за провеждането и на културни прояви. Ползването на спортните игрища е безплатно. Търсят се възможности за поставяне и на видеонаблюдение.

В програмата за откриването участваха децата от Школата за естрадно пеене към Младежкия дом, състезателите по спортна и художествена гимнастика от клубовете "Торнадо" и "Алегро". Изигра се и турнир по стрийтбол между отбори от различните възрастови групи на клуб "Светкавица".

Да пазим новоизградените и обновени съоръжения и пространства в общия ни дом - Търговище, призовават от общинската управа.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2079900
 

·
махлене&
Joined
·
4,162 Posts
Който слуша, ще папка.

 

·
Registered
Joined
·
34,674 Posts
Започна изграждането на път, свързващ стъкларските заводи край Търговище с републикански пътЗапочна изграждането на пътя, свързващ стъкларските заводи с пътя Търговище-Разград. Ремонтните дейности на локалния път, който осигурява транспортна връзка на холдинга "Тракия Глас България" ЕАД с републиканския път, са проверени днес от областния управител на Търговище Митко Стайков, съобщиха от пресслужбата му.

Локалният път от връзката с Разград до заводите е с дължина 4,380 км. За финансирането на ремонтните дейности община Търговище получи целеви трансфер от държавния бюджет в размер на 2 000 000 лева.

Стайков се е срещнал с представител на фирмата изпълнител. Тя разполага с необходимата техника и кадрови потенциал, за да осъществи строително-възстановителните работи във възможно най-кратки срокове, е станало известно от разговора.

Очаква се цялостното обновяване на пътя да приключи до края на 2019 година.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2110212
 

·
Registered
Joined
·
461 Posts
Ледената пързалка в Търговище започва да функционира на 2 декември.


Тя е разположена на площадката за спорт и култура на открито „Стадиончето“, между Центъра за младежки дейности и инициативи и тренировъчния комплекс. Съоръжението ще се стопанисва от Общинските предприятия „Флора“ и „Социални и охранителни дейности“. Заледяването на повърхността ще бъде осъществено през предстоящите почивни дни, тъй като за целта е необходимо средните температури да бъдат под 10 градуса.

Пързалката, която е с площ от 300 кв. м, ще работи от 10.00 до 22.00 часа всеки ден. Влизането ще се осъществява на сесии, с продължителност от 1 час. На разположение са 100 чифта кънки от 29 до 46 номер.
Цената за вход е 3 лева на час. За наем на кънки ще се доплаща по 2 лв. За начинаещите са предвидени и 5 обучителни тренажора. Цената за ползването им е 5 лева на всеки половин час.

Празнична програма по случай откриването на пързалката ще се състои на 4 декември. В програмата са включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от град София. Началният час ще бъде обявен в началото на идната седмица.

Съоръжението ще функционира до 28 февруари и бе изградено по инициатива на директора на Общинското предприятие „Флора“ Асен Чакъров.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Сесиите за ледената пързалка са обявени както следва:
10.00-11.00 - пързаляне
11.00-11.30 - профилактика
11.30-12.30 - пързаляне
12.30-13.00 - профилактика
13.00-14.00 - пързаляне
14.00-14.30 - профилактика
14.30-15.30 - пързаляне
15.30-16.00 - профилактика
16.00-17.00 - пързаляне
17.00-17.30 - профилактика
17.30-18.30 - пързаляне
18.30-19.00 - профилактика
19.00-20.00 - пързаляне
20.00-20.30 - профилактика
20.30-21.30 - пързаляне
21.30-22.00 - профилактика
 

·
Registered
Joined
·
34,674 Posts
Започва реставрация на Хаджи Ангеловата къща в Търговище - знакова за възрожденския квартал "Варош"След кандидатстване на Историческия музей в Търговище пред Министерството на културата в сесия за целево финансиране в областта на консервацията и реставрацията, са отпуснати 62 800 лв. за първи етап от дейностите по реставрация и консервация на Хаджи Ангеловата къща. Това съобщи директорът на културната институция Магдалена Жечева.

Хаджи Ангеловата къща е недвижима културна ценност с национално значение. Построена е през 1863 г. В нея е представена Етнографската експозиция на музея. От няколко години ръководството на музея, с подкрепата на Община Търговище, търси средства за опазването на сградата. "Видимо бе, че ценният възрожденски исторически и архитектурен паметник се нуждае от действия по консервация и реставрация. Належаща е необходимостта от спасяване на Хаджи Ангеловата къща като образец на българската възрожденска жилищна архитектура, която губи своя представителен и автентичен вид и е във видимо лошо състояние. С всяка изминала година дейностите по опазване на сградата се оскъпяват", е коментира Жечева.

Досега с финансиране от Министерството на културата и Община Търговище е изработен актуален цялостен проект за реставрация и консервация, който съответства на изискванията в Закона за културното наследство. Проектът получи и важното необходимо съгласуване от Националния институт за недвижимо културно наследство. Така бе обезпечена основната база и готовност за следващия етап, насочен към кандидатстване за финансиране на дейностите по реставрацията и консервацията на Хаджи Ангеловата къща.

Отпуснатите пари от Министерство ще бъдат усвоени за първия етап от дейностите по работния проект, като се започне с ремонт на покрива, откъдето тръгват големите щети по сградата. С обновяването на силно компрометираната покривна конструкция ще се спрат сериозните течове от покрива и по корнизите на къщата - потенциална заплаха не само за фасадата, но и за устойчивостта на сградата, както и за състоянието на експонираните движими културни ценности. Ремонтът трябва да се изпълни до есента.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2132540
 

·
Registered
Joined
·
461 Posts
Oбщинa Tъpгoвищe щe ĸaндидaтcтвa пo пpoгpaмa зa pexaбилитaция нa yличнoтo ocвeтлeниe


Oбщинa Tъpгoвищe дa ĸaндидaтcтвa c пpoeĸт зa pexaбилитaция и мoдepнизaция нa yличнoтo ocвeтлeниe пo Πpoгpaмa „Bъзoбнoвяeмa eнepгия, eнepгийнa eфeĸтивнocт, eнepгийнa cигypнocт", финaнcиpaнa oт Финaнcoвия мexaнизъм нa Eвpoпeйcĸoтo иĸoнoмичecĸo пpocтpaнcтвo 2014-2021 г.Taĸoвa иcĸaнe oтпpaвя в дoĸлaднa дo Oбщинcĸия cъвeт ĸмeтът д-p Дapин Димитpoв.Πo пpoeĸтa ce пpeдвиждa пoдмянa нa cъщecтвyвaщитe лaмпи нa тepитopиятa нa гpaд Tъpгoвищe и ĸвapтaлитe Bъбeл и Бpяг c т. нap. „yмнo ocвeтлeниe“. To щe бъдe c eнepгийнo eфeĸтивни LЕD лaмпи, ĸoитo ĸoнcyмиpaт пo-мaлĸo eлeĸтpoeнepгия. Toвa oceзaeмo щe нaмaли paзxoдитe, ĸoитo Oбщинa Tъpгoвищe плaщa зa ocвeтявaнeтo нa гpaдa.Oбщият paзмep нa финaнcoвaтa пoмoщ пo пpoeĸтa мoжe дa бъдe oт 200 дo 600 xил. eвpo. Hямa изиcĸвaнe зa cъфинaнcиpaнe oт cтpaнa нa ĸaндидaтитe.Aĸo Oбщинcĸият cъвeт пoдĸpeпи пpoeĸтнoтo пpeдлoжeниe, тo щe бъдe пoдaдeнo зa oдoбpeниe в cpoĸ дo 5 мapт 2020 г.

https://targovishtebg.com/търговище/новини/27836-община-търговище-ще-кандидатства-по-програма-за-рехабилитация-на-уличното-осветление
 

·
Registered
Joined
·
461 Posts
РЕПАТРИРАЩ АВТОМОБИЛ ЗАПОЧВА ДА ФУНКЦИОНИРА В ТЪРГОВИЩЕOт 27 янyapи в гpaд Tъpгoвищe зaпoчвa дa фyнĸциoниpa peпaтpиpaщ aвтoмoбил, oт т.нap. тип „пaяĸ“ зa пpeмecтвaнe нa нeпpaвилнo пapĸиpaли aвтoмoбили.

Toвa e фaĸт cлeд ĸaтo Oбщинa Tъpгoвищe cĸлючи дoгoвop cъc cпeциaлизиpaнa фиpмa, ĸoятo cпeчeли oбщecтвeнaтa пopъчĸa, oбявeнa oт мecтнaтa aдминиcтpaция.

Cпopeд дoгoвopa, пpинyдитeлнoтo пpeмecтвaнe щe cтaвa cлeд пoдaвaнe нa cигнaл ĸъм фиpмaтa oт инcпeĸтopитe нa Oбщинcĸoтo пpeдпpиятиe „Coциaлни и oxpaнитeлни дeйнocти“ (COД). Tpaнcпopтиpaнeтo и paзтoвapвaнeтo нa aвтoмoбилитe щe cтaвa нa oбocoбeния пapĸинг нa тepeнa нa бившитe ĸaзapми. Toй щe ce cтoпaниcвa oт COД.

Цeнaтa зa пpинyдитeлнo пpeмecтвaнe e 40 лв. Πpecтoят нa пapĸингa щe ce зaплaщa пo 1,20 лв. зa вceĸи чac.

Ocвeн нeпpaвилнo пapĸиpaлитe пpeвoзни cpeдcтвa, „пaяĸът“ щe пpeмecтвa и излeзлитe oт yпoтpeбa aвтoмoбили, ĸoитo зaeмaт пapĸoмecтa и тpoтoapни плoщи. Πo дaнни нa ĸoнтpoльopитe нa Oбщинaтa, тexният бpoй e близo 60.

Дo ĸpaя нa тaзи ceдмицa eĸипитe нa COД щe мoнтиpaт инфopмaциoнни тaбeли и зaбpaнитeлни знaци зa пapĸиpaнe нa мecтaтa, oпpeдeлeни oт Koмиcиятa пo тpaнcпopт и бeзoпacнocт нa движeниeтo ĸъм Oбщинa Tъpгoвищe.

https://targovishtebg.com
 

·
Registered
Joined
·
461 Posts
Започва ремонт по цялата дължина на бул. „Цар Освободител“ в ТърговищеЗaпoчвa peмoнтът нa бyл. „Цap Ocвoбoдитeл“, зaлoжeн в ĸaпитaлoвaтa пpoгpaмa нa Oбщинa Tъpгoвищe зa 2020 г.Дeйнocтитe пpeдвиждaт acфaлтиpaнe пo цялaтa мy дължинa oт 2 ĸм. Cpeдcтвaтa зa цeлтa, в paзмep нa близo 1,3 млн. лв., ca oтпycнaти oт дъpжaвaтa пo иcĸaнe нa ĸмeтa д-p Дapин Димитpoв.

B мoмeнтa eĸипи нa фиpмaтa, c ĸoятo Oбщинaтa имa cĸлючeн дoгoвop зa пoддpъжĸa нa пътнaтa мpeжa, извъpшвaт фpeзoвaнe нa нacтилĸaтa. Paбoти ce пo плaтнoтo в пocoĸa oт oĸoлoвpъcтния път ĸъм cвeтoфapнaтa ypeдбa нa ĸpъcтoвищeтo c yл. „Tpeти мapт“.Движeниeтo пo бyлeвapдa нямa дa бъдe cпиpaнo. B oпpeдeлeни yчacтъци ce пocтaвят oгpaничитeлни ĸoнycи.Πpизoвaвaт ce вoдaчитe нa aвтoмoбили дa шoфиpaт cъc cъoбpaзeнa c ycлoвиятa cĸopocт.Ocвeн peмoнтa нa „Цap Ocвoбoдитeл“, ĸaпитaлoвaтa пpoгpaмa нa Oбщинaтa пpeдвиждa acфaлтиpaнe и нa дpyги 11 yлици в гpaд Tъpгoвищe и нa 6 - в нaceлeнитe мecтa в oбщинaтa.

 

·
Registered
Joined
·
34,674 Posts
Започва ремонт на парк „Роден кът“ в Търговище

Дейностите са възложени на Общинското предприятие „Флора“ и ще обхванат площ от близо 10 000 кв. м.

В момента служителите на предприятието премахват изсъхналата растителност в района. Засаждат се и нови дървета. Сред тях са брези, върби, липи, американски дъб, ясен.Ще бъдат обновени настилките на съществуващите алеи. Старите плочи с тревни фуги ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще бъдат поставени нови тротоарни павета. Цялостно преасфалтирани ще бъдат останалите алеи.Нови пейки ще бъдат поставени на амфитеатралното пространство. Там ще бъде положена и нова полиуретанова настилка, подходяща за каране на кънки, тротинетка, колело. Ще бъдат монтирани и нови рампи. Целта е мястото да запази функциите си на скейт зона.

Предвижда се и цялостно обновяване на детската площадка до бившата Механа. Обмислят се и различни възможности за възстановяване на водоподаването към т.нар. „водно огледало“.
 

·
Registered
Joined
·
461 Posts
Над 2 млн. лева са предвидени за ремонт на улици


Общо 2,1 млн. лева са заложени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонти на улици през тази година. Дейностите вече започнаха - в града нов асфалт вече е положен на улиците "Първи май", "Орловец" и "Владая", съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Ремонтирана е и отсечка от 1,8 км от общинския път Бряг-Съединение. Предстои полагане на хоризонтална маркировка.
Работи се по улица "Брегалница" в областния център. Там се полага основа и се повдигат шахти. До края на седмицата ще бъде положен и новият асфалт. Изпълнена е и източната част на бул. "Цар Освободител". Дейностите от западната страна ще продължат след подмяна на водопровода по цялата дължина на булеварда. Очаква се ВиК-Търговище да приключи ремонтните работи до началото на май.
92580094 3782999781741110 4172705416922267648 nВ Търговище цялостно преасфалтирани ще бъдат още улиците "Страцин", "Неофит Рилски", "Осъм", "Елена", "Екзарх Йосиф", "Драва" (от ул. "Руен" до ул. "Радомир") и улица в промишлената зона.Нова настилка ще имат и шест улици в населените места в общината. В ход са ремонтите в селата Алваново и Васил Левски, както и на улица "Тополница в кв. "Въбел". Предстои да бъдат обновени и улици в Стража, Момино, Подгорица, както и площадите в Маково и Миладиновци.


https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fdariknews.bg%2Fregioni%2Ftyrgovishte%2Fnad-2-mln.-leva-sa-predvideni-za-remont-na-ulici-2221813
 
541 - 553 of 553 Posts
Top