SkyscraperCity Forum banner

TURKEY | UEFA EURO 2024 | Bid‎

54132 Views 273 Replies 55 Participants Last post by  ads1940
Facebook : https://www.facebook.com/Euro2024TURKEY

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce 2008, 2012 ve 2016 yılları için adaylık başvurusunda bulunmuştu. UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası değiştirilen formatla birlikte Avrupa’nın 13 şehrinin evsahipliğinde yapılacak. Biz 2020 yılında düzenlenecek şampiyonaya aday olmama kararı aldık. Nedeni ise, şu anki mevcut yatırım ile bu adaylığın uygun olmadığı kanatine vardık. 2024 yılında ise futbol şampiyonası tek ülkede yapılacak. Plati'nin ifadelerinden yola çıkarak bu kararı aldık. Çünkü 2024 yılında tüm şampiyona bir tek ülkeye verilecek. Bizde çalışmalarımızı bu yünde geliştiriyoruz" dedi.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 274 Posts
2020 ye aday olmama nedeni saçma...
Ama 2020 ye aday olmayıp 2024 adaylığı koymak çok çok mantıklı.
RESMI ACIKLAMA - TFF

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce 2008, 2012 ve 2016 yılları için adaylık başvurusunda bulunduğu UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nın, değiştirilen formatla birlikte Avrupa'nın 13 şehrinin evsahipliğinde yapılacak ve 2020 yılında düzenlenecek şampiyonasına aday olmama kararı aldı.

TFF Yönetim Kurulu'nun bugün İstanbul'da yapılan toplantısı sonrası yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye'nin hem futbol hem de tesisleşme açısından böyle bir turnuvanın sadece yarı final ve finalleri değil tamamını üstlenecek bir noktada olduğuna inanıyoruz. Özellikle son dönemde 28 yeni stadyumun Gençlik ve Spor Bakanlığı, belediyelerimiz ve TOKİ tarafından Türk sporuna kazandırılmakta olduğunu hatırlatmak isteriz.

Yakın zamanda mevcut modern stadyumlarımızla Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kapasite kriterlerine uygun 13 stadyuma sahip olacağız. Hal böyleyken Türkiye böyle bir turnuvayı stadyumları, iletişim alt yapısı, seyahat ve konaklama olanakları ve bunların da üzerinde futbol sevgisiyle tek başına yapabilecek bir ülke konumundadır. Yönetim Kurulumuz bu nedenle bugün UEFA EURO 2020 yarı final ve final müsabakalarına talip olmama kararı almıştır.

Yönetim Kurulumuz ayrıca UEFA EURO 2024'ün tamamını almak üzere bir adaylık çalışması başlatılmasını kararlaştırmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu adına
TFF Başkanvekili Servet Yardımcı
See less See more
  • Like
Kaç şehirde düzenlendiğini tam bilmiyorum ama 8 şehir dersek

Ankara-İzmir-İstanbul-Bursa-Antalya-Gaziantep-Trabzon(veya Samsun)-Erzurum seçilmelidir.

Türkiye'nin tüm coğrafi bölgelerine yayılmasınını göz önünde tuttum.
Kaç şehirde düzenlendiğini tam bilmiyorum ama 8 şehir dersek

Ankara-İzmir-İstanbul-Bursa-Antalya-Gaziantep-Trabzon(veya Samsun)-Erzurum seçilmelidir.

Türkiye'nin tüm coğrafi bölgelerine yayılmasınını göz önünde tuttum.
8 şehir çok az 8 şehirden fazla olur .
See less See more
8 sehir 16 takimli sistemde oluyordu.
Yeni sistemde 10 sehir olur. 2016da 9 sehirde 10 stadyum var. Aynisi bizde de olur

1 Istanbul
2 Istanbul
3 Ankara
4 Izmir
5 Bursa
6 Antalya
7 Samsun
8 Trabzon
9 Konya
10 Adana / EsEs / Gaziantep

Esas güzel yarisma olur. Bütün belediyeler yarissin ve en iyileri secilsin.
Sehirler EUROyu almak icin güzel projeler yapsinlar.

Sadece stadlan bu olmaz. Meydan yapacagiz desinler. Ulasim projelerimiz bu desinler.

Ona görede TFF ve UEFA en iyi sehirleri secsin
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Hızlı tren olmayan şehirler olmasın bana göre.

İstanbul,Istanbul,Ankara,Izmir,Bursa,Manisa,Eses,Konya,Sivas,Antalya
  • Like
Hızlı tren olmayan şehirler olmasın bana göre.

İstanbul,Istanbul,Ankara,Izmir,Bursa,Manisa,Eses,Konya,Sivas,Antalya
Manisa'nın ulaşımdan yana sıkıntısı yok ama başka sıkıntılar çok... Mesela konaklama ve stadyum...
Manisa'nın ulaşımdan yana sıkıntısı yok ama başka sıkıntılar çok... Mesela konaklama ve stadyum...
Manisa'da otele gerek yok ki. Izmir'e 20 dakika. Bir nevi İzmir'de 2 stad olacak.
Bu ara suan yapilan stadlar 2024 icin yine gereksiz olur. Yani bir kac kücük ekler yapilcaktir.
Bazilarini belki büyütürler
10 yila stadlar eskimis olur hafiften tam o ara yenilenmis olacaklar, mükemmel bir zamanlama aslinda! Yani bugün insaat halinde olan stadlar 20 yil en yüksek standartlara sahip olacak.
Eldeki stadyumlar bir göz atalım...

1) tt arena 53k (yeniden çatı yapılır, dış cephe, kapasite 60k ya çıkarılır ve diğer eksiklikler)
2) atatürk olimpiyat 75k (3 katlı olan tribünler hariç diğer tribünler yıkılır ve futbol stadyumu olarak diğer 3 tribün baştan edilir. 90k kapasite elde edilir. Madrid örneği gibi)
3) şükrü saraçoğlu 50k ( bu stadyum kullanılmaz) fb o tarihe kadar 70k-75k lık bir stadyum yapabilir.
4) bursa timsah arena 43k ( sözüneri mimarlık bu stadyumu 80k ya kadar büyütülebilir olarak tasarladı. En güzel stadyumlardan olabilir.
5) konya 42k ( 3 ncü kat eklenerek 60k ya çıkarılabilir.)
6) ankara yeni stadyum 50k
7)izmir yeni stadyum 50k
8) kayseri (umutsuz vakaa)
See less See more
...cok kez istedik... olmadi

...yeni bir hedefimiz var... 2024!

insallah görmek nasip olur.
Isin özeti aslinda su: uefa demiröreni ayagina cagirdiginda, siz ne yari final veya finalden bahsediyorsunuz, ben sizin yüzünüzden formati bile degistirdim, bu kafayla size bi bok vermeyiz dedi (buraya kadar tff kaynaklii)

Simdi bizimkilerde uefa bize ücün biri haric bisey vermiyor dememek icin biz bu organizasyondan vazgectik, bir sonraki euro turnuvasina aday olmaya karar verdik diyorlar, yani birnevi sen beni kovmadin, ben istifa ettim demeye getiriyorlar, yine dalga geciyorlar halkla aslinda. Ha mantik dogru aslinda euro 2020 yerine 2024e aday olmak, ama gidis sekli yanlis.

Bu hamleyle millete sirin gözükmeye calisiyorlar, cünkü halk arka plandaki olaylardan haberi yok. (Buraya kadar kendi analizim)
See less See more
Ancak su sike cezalari verilmezse 2024de verilmez.
  • Like
Sercan haklı, UEFA bizim federasyonun ve hükümetin rezilliğine göz yummuyor. Laf arasında belirtelim

2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur, bu şike davası yüzünden ülkemizin hukuki itibarı da yerle bir olmuştur.
  • Like
Yine başlama lan çığırtkanlığa, adam ol, Fenerbahçe'nin 19. şampiyonluğunu alkışla
  • Like
Anlamadım nasıl ceza verilecek? Bütün ligteki takımlar şike yapmış? En az 15 takıma küme düşürme cezası mı vereceksin?

Şike diye birşey olmadığı, olayın siyasi ve aZiz yıldırım a operasyon olduğu net bir şekilde ortaya çıktı. Hala şike diyip kendinizi komik duruma düşürmeyin.
Merak etmeyin uefa da bunun farkında.
Euro iyu bu yüzden vermemezlik yapamazlar.
See less See more
  • Like
Yine başlama lan çığırtkanlığa, adam ol, Fenerbahçe'nin 19. şampiyonluğunu alkışla
Sen kimsin bana lan lı lun lu konuşuyorsun? Sanal alemde boş yapma, altından kalkamayacağın laflar konuşma.

Fenerbahçe'nin bu seneki şampiyonluğunu tebrik ederim, ben 2010-2011 den bahsediyorum. Biraz adamsanız, vicdanınız varsa, yüreğiniz varsa gerçeği konuşursunuz.
See less See more
  • Like
1 - 20 of 274 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.