SkyscraperCity banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,844 Posts
Discussion Starter · #1 ·
deredactie.be

Ondertunneling ring Turnhout voorgesteld

wo 03/06/2009 - 13:13

In Turnhout is de ondertunneling van een deel van de Zuiderring voorgesteld.


Ter hoogte van het stadspark gaat de ring onder de grond. Dat moet de doorstroming van het verkeer verbeteren. Boven de tunnel wordt het stadspark dan uitgebreid en doorgetrokken naar het centrum van de stad. Omdat de ring een gewestweg is, moet de Vlaamse overheid de werkzaamheden uitvoeren. De kosten worden op 35 miljoen euro geraamd.​
 

·
Registered
Joined
·
156 Posts
TURNHOUT : Masterplan omgeving stadspark

JA! Dat ziet er allemaal tof uit!

Vier torengebouwen verrijzen in omgeving stadsparkTurnhout is volop in ontwikkeling. Dat is duidelijk te zien aan de vele woonprojecten. Ook de omgeving van het Stadspark gaat grondig wijzigen. Het masterplan is klaar.


Naast de ‘Stadsparktunnel’ komt een ondergrondse parking voor 1.000 auto’s en 30.000 vierkante meter ruimte voor wonen en werken. Parking Muylenberg gaat ook grondig veranderen.

De stad hoopt dat de Vlaamse regering haar woord houdt en nog voor de zomer het fiat geeft voor de financiering van de ’Stadsparktunnel’ (zo’n 30 miljoen euro). Dat project en alles errond moet het uithangbord worden van de stad. Het masterplan is nu volledig klaar.“Het groen van het Stadspark wordt doorgetrokken over de tunnel tot op de site van het ziekenhuis en de parking Snollaert”, zegt schepen van Ruimtelijke Ontwikkeling Dimitri Gevers (sp.a). “Het zand dat wordt uitgegraven voor de tunnel zal onder meer in het Stadspark gebruikt worden om speelelementen te creëren zoals een ‘speelbal’ (zie 3D-beeld, red.) aan de vijver.”

Nieuw is dat het masterplan een grote ondergrondse parking met plaats voor zo’n 1.000 auto’s plant, daar waar nu parking Snollaert is. Daarboven komen vier torengebouwen van samen zo’n 30.000 vierkante meter met veel groen ertussen.

“Een of twee gebouwen zouden eventueel door het ziekenhuis gebruikt kunnen worden. De andere gebouwen worden een mix tussen kantoren en wonen. We kijken nu al rond naar een mogelijke invulling. Ook voor de bussen en eventueel een latere tramlijn is er ruimte.” De tunnel moet klaar zijn tegen 2012. “De bouw daarvan moet tegen dan lukken, maar de gebouwen en parking zullen pas daarna volgen.”

Muylenberg

Nog opmerkelijk: de stad heeft recent beslist om voor de huidige parking Muylenberg een haalbaarheidsstudie op te starten. “We bekijken of die parking ook niet ondergronds kunnen brengen”, zegt Gevers. “Bovengronds komt dan een plein dat aansluit bij het Speelkaartenmuseum. Op de vrije ruimte denken we ook een vijftigtal woongelegenheden. Het is niet voor meteen, maar 2015 moet een realistische datum zijn.”
Bron: http://www.gva.be/antwerpen/turnhout/naast-tunnel-komt-parking-voor-1-000-auto-s.aspx
 

·
Moderator
Joined
·
19,844 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Het gaat eigenlijk over de Ring (normaal dus mobil & infra) maar wat voor ons vooral telt is wat er bovenop de tunnel komt natuurlijk (zie paar posts hierboven) :)


gva.be

Ondertunneling Ring komt stilaan dichterbij

24/01 De Administratie Wegen en Verkeer (AWV) start dit voorjaar nog twee belangrijke studies op voor de ondertunneling van de Ring.


Het dossier van de ondertunneling van de R13 (ring) aan het Stadspark raakt stilaan in een stroomversnelling. “In maart start AWV met een milieueffectenrapport (MER, red.)”, zegt schepen van Mobiliteit Dimitri Gevers (sp.a).

“Ongeveer gelijktijdig wordt ook een tweede studie opgestart die allerlei aspecten van de tunnel moet onderzoeken. De effecten op omliggende straten en kruispunten worden bekeken, de inpassing van de tunnel in het landschap en de technische uitwerking van de tunnel wordt verfijnd”, weet Gevers.

Opmaak bouwdossier

“Normaal gezien moeten de studies eind van dit jaar afgerond zijn. Daarna starten we direct met de opmaak van een bouwdossier.” Aanvankelijk was het de bedoeling om de werkzaamheden tegen 2012 te starten, maar dat is nog een groot vraagteken.

“Alles hangt af van de financiering. Tegen het einde van dit jaar hebben we een realistische raming (nu wordt uitgegaan van 24 miljoen euro, red.). Pas dan kunnen we echt afspraken maken met de Vlaamse overheid.”

Naast de ondertunneling en het nieuwe plein dat daardoor ontstaat, moet ook nog verder gewerkt worden aan het masterplan voor de parking Snollaerts. De stad kreeg daarvoor 60.000 euro subsidie. Daar worden gebouwen en een ondergrondse parking gepland. Die eventuele projecten komen er pas als de tunnel er ligt.

VTT​
 

·
Registered
Joined
·
125 Posts
Neen, en dat kan nog even duren. Zaterdags is het daar markt zolang de werken aan de grote markt bezig zijn. Al kan deze nog naar een andere plek verhuizen zoals binnenkort ivm de havo-beurs.
 

·
Kempische Gentenaar
Joined
·
866 Posts
http://www.gva.be/regio-kempen/turnhout/stad-verbouwt-zwembad-stadspark-tegen-2014.aspx

Stad verbouwt Zwembad Stadspark tegen 2014
06/03 De stad Turnhout gaat drie miljoen euro investeren om het zwembad Stadspark grondig te herstellen én te verbouwen. De opening is voorzien in 2014.


Het zwembad Stadspark opende in oktober 2005 en koste iets meer dan 10 miljoen euro. In oktober 2009 ging het voor lange tijd dicht wegens veelvuldige elektriciteitspannes en waterlekken. In januari 2011 ging het weer open om definitief de deuren te sluiten in april 2011. Sindsdien was het zwembad niet meer open.

Nu heeft een ingenieurs- en architectenbureau plannen voorgesteld voor een duurzame oplossing voor het zwembad. Kostprijs voor de herstelling én de verbouwing van het bad worden geraamd op 2.9 miljoen euro. De wildwaterbaan en de familieglijbaan zouden verdwijnen en plaatsmaken voor drie ruime kinderbaden. Het huidige kinderbad wordt omgebouwd tot een opvangbad voor een glijbaan van zo’n 60 meter lang.

De definitieve beslissing over het project valt op 28 maart. Daarna kan gestart worden met het opmaak van een definitief plan en het aanvragen van de vergunningen. De opening is voorzien voor de lente van 2014.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,844 Posts
Discussion Starter · #8 ·
gva.be

Schepencollege krijgt rondleiding in (verloederd) zwembad Stadspark

10/01 Turnhout (2300) Het nieuwe schepencollege heeft woensdagavond een rondleiding gekregen in het zwembad Stadspark.


Dat gebeurde omdat vooral de N-VA-schepenen en burgemeester Erwin Brentjens een stand van zaken wilden krijgen en met eigen ogen wilden zien hoe het zwembad er aan toe is.

Burgemeester Erwin Brentjens gaf enkele dagen geleden ook de opdracht aan de Stadsbedrijven om de omgeving van het zwembad op te ruimen omdat die er zwaar verwaarloosd bij ligt.

Schrijnende beelden

Toon Verheijen​
 

·
Kempische Gentenaar
Joined
·
866 Posts
Lang geleden dat ik nog iets hoorde over de ondertunneling van de ring en de uitbreiding van het stadspark. Zijn de plannen opgeborgen?
 

·
Moderator
Joined
·
19,844 Posts
Discussion Starter · #10 ·
gva.be

Terug zwemmen in najaar 2016

24/04/2015 om 05:00 door Wouter Adriaensen

TURNHOUT - Het Turnhouts stadsbestuur heeft voor de groep Optipsort - Pellikaan - ESSA gekozen om de volgende twintig jaar het stedelijk zwembad te verbouwen en te exploiteren. Zij moeten van het zwembad terug een topattractie maken.


De ervaren zwembadgroep Optisport - Pellikaan - ESSA geeft het zwembad de komende 18 maanden een grondige facelift met onder meer een ruime waterspeelwereld en een interactieve waterglijbaan. Met verbeteringswerken aan de kelder, de zwembadkuipen en de vloeren willen ze een definitieve en duurzame oplossing bieden voor de kwaaltjes van weleer.

Voor de verbouwing en uitbating van het Turnhouts zwembad krijgt de zwembadgroep de komende twee decennia een jaarlijkse werkingssubsidie van 1,15 miljoen euro. Het bad met eigen personeel uitbaten en onderhouden zou het stadsbestuur meer kosten.​


Bekijk alvast het nieuwe zwembad Stadspark

25/04/2015 om 06:00 door Wouter Adriaensen

TURNHOUT - Optisport - Pellikaan - ESSA heeft de plannen voor zwembad Stadspark bekendgemaakt. Afgezien van een indexering blijven de toegangsprijzen hetzelfde.


Vanaf het najaar van 2016 kunnen op water belustte Turnhoutenaars weer terecht in het Stadspark. Er komen zes zones in het vernieuwe zwembad: een sportieve, de wellness, de horeca, het kindergedeelte, een interactieve zone en buiten een vrij toegankelijk waterpretparkje. Het kostenplaatje voor de renovatie bedraagt ongeveer 6 miljoen euro.

Toch blijven de toegangsprijzen hetzelfde als in 2005, afgezien van een indexering, in dit geval van 20 procent. “Volwassenen betalen 4,50 euro, kinderen 3,30 euro”, zegt Angelique Steen, commercieel directeur van uitbater Optisport. “Dat is relatief laag in vergelijking met zwembaden in de omgeving. We exploiteren een maatschappelijke voorziening dus is het belangrijk voor ons dat er geen drempels zijn voor bezoekers.” Toegang tot het welnessgedeelte kost een halve euro extra.​
 
1 - 10 of 10 Posts
Top