SkyscraperCity banner

81 - 90 of 90 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
Discussion Starter · #82 ·
Men is ondertussen begonnen met de bouw van de appartementen in het noorden van de site naast de nieuwe academie aan de Baron Frans du Fourstraat.
De stand van zaken wordt blijkbaar mooi gedocumenteerd aangeboden op de Facebook-pagina van het project.
De werken gaan goed vooruit! Van de zelfde facebookpagina, foto van vrijdag, de kelder ligt dicht

 

·
Registered
Joined
·
1,962 Posts
GVA:

Heeren Groep bouwt woontoren en winkels

TURNHOUT - Met de sloop van het Kursaal start op 6 juni de tweede, belangrijke fase van het Turnova-project in Turnhout. De ontwikkeling van dit stadsdeel valt nu in zijn definitieve plooi.
Mathé Heeren kondigde de start van de tweede fase met een monkellach aan: “Turnova komt er toch, ondanks alle kritiek.” Namen van winkelketens die zich zouden vestigen in het winkel- en woonproject, noemt Heeren nog steeds niet. “Maar denk je dat ik eraan begonnen zou zijn als ik geen kandidaat-investeerders had gevonden?”

Heeren benadrukt overigens dat Turnova meer dan een winkelproject is. De tweede fase omvat de bouw van 105 appartementen, 33 sociale woningen en 92 hotelkamers.

Toren

Blikvanger van de tweede fase is de 72 meter hoge toren op de voormalige Brepolssite ten oosten van de Grote Markt in Turnhout. Voor de bouw van deze toren doet Heeren een beroep op de firma Interbuild, die nog niet eerder in de Kempen actief was, maar wel de nodige referenties kan voorleggen: grote flatgebouwen in Antwerpen-Noord en in Gent. Op dit ogenblik bouwt Interbuild het nieuwe, spectaculaire havengebouw in Antwerpen.

De sloopwerkzaamheden starten op 6 juni. De ondergrondse parkeergarage die plaats biedt aan 650 wagens, moet in oktober 2017 klaar zijn. Heeren integreert in het hele project ondiepe geothermie (oppompen van heet water op grote diepte, red.), die zowel in de winkels als in de appartementen van het torengebouw het energieverbruik met de helft reduceert.
Ziet er blijkbaar zo uit:http://www.turnova.com/gallery/beelden/Turnova/25

Nogal verrassend, 2 nieuwe torens van +60m in Turnhout.
 

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
Discussion Starter · #86 ·
Gisteren per ongeluk in Turnhout beland :)

vanaf de Grote Markt

IMG_3156 by B Meurisse, on Flickr

IMG_3157 by B Meurisse, on Flickr

IMG_3158 by B Meurisse, on Flickr

IMG_3159 by B Meurisse, on Flickr

Academie

IMG_3160 by B Meurisse, on Flickr

IMG_3163 by B Meurisse, on Flickr

de toren is halfweg denk ik?

IMG_3164 by B Meurisse, on Flickr

woningen

IMG_3166 by B Meurisse, on Flickr

IMG_3162 by B Meurisse, on Flickr

IMG_3167 by B Meurisse, on Flickr

bouwput voor de sociale woningen

IMG_3168 by B Meurisse, on Flickr

IMG_3169 by B Meurisse, on Flickr
 

·
Registered
Joined
·
345 Posts
Ondertussen al oud nieuws, maar ik wilde het toch even delen:

Toren van Turnova wint prijs voor prefab beton


De Turnova-toren wint een FEBE-award voor prefab beton.
TURNHOUT De Turnova-toren in Turnhout heeft een award gewonnen van FEBE, de Federatie van de Betonindustrie in België. Door gebruik te maken van prefab betonelementen kon iedere week één verdieping gebouwd worden.


De toren van 72 meter hoog wordt de blikvanger van het Turnova-project dat momenteel gebouwd wordt. Of het een esthetische meerwaarde is voor de stad? Daarover zijn de meningen van inwoners verdeeld. Maar nog voordat de toren klaar is, heeft hij al een prijs in de wacht gesleept. FEBE, de Federatie van de Betonindustrie in België, reikte een award uit aan de Turnova-toren in de categorie ‘Precast in Buildings’, gebouwen waarin prefab beton in grote mate het resultaat bepaalt.

“In de Turnova-toren zijn verschillende elementen van prefab beton gemaakt: balken, kolommen, holle wanden, breedplaatvloeren, holle voeren, trappen, bordessen en de dragende gevels”, klinkt het.

Aan de bouw van de toren werken verschillende bedrijven mee: B-Architecten nv, Osar Architects nv, aannemer Interbuild, studiebureau Jan van Aelst en Macobo Group. De prefab betonelementen werden gemaakt door Verheyen uit Arendonk. “Door gebruik te maken van speciale bouwtechnieken en de prefab betonelementen van Verheyen schoot de toren enorm snel op: soms maar 7 dagen voor één verdieping. Dat is bijzonder voor een project van deze schaal”, vertelt Marc Bauters, technisch directeur van Heeren Group. “De award is toch een stukje waardering en erkenning voor ons werk en voor de betonsector in het algemeen”, vult Broos Geysen aan, Projectmanager bij Verheyen.

Met haar 72 meter bepaalt de Turnova-toren mee de skyline van de stad. Binnenin worden appartementen en kantoren gerealiseerd. Op de bovenste verdieping komt horeca en een terras dat publiekelijk toegankelijk is, en van waaruit bezoekers een mooi uitzicht hebben over de omgeving. Onderaan de toren komen winkels.
via: https://www.hln.be/regio/turnhout/toren-van-turnova-wint-prijs-voor-prefab-beton~aae5bc1f/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
 

·
Kempische Gentenaar
Joined
·
871 Posts
Jawadde, die toren is dominant aanwezig. Ik hoop dat ze er nog wat soortgelijke hoge volumes in de buurt kunnen bouwen, anders gaat dat flink vloeken.
 
81 - 90 of 90 Posts
Top