SkyscraperCity banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Zoals misschien weinigen van jullie weten is er buiten dat ambitieuse Turnova-project nog een ander winkelcomplex waar al jaren geleden spraken van was (2007). Het gaat hier om de herwaardering van de parking 'lebon' gelegen achter de gasthuisstraat. Het ontwerp omvat nieuwe winkelruimtes op zo'n 7.500 vierkante meter gelegen aan een nieuwe verkeersvrije winkelpromenade en 60 à 70 appartementen op de verdiepingen boven de winkels. De parking komt ondergronds. Dit project heeft nooit de aandacht gekregen die het Turnova-project wel kreeg, waardoor het voor eigenaar Daniël Lebon soms heel moeilijk tot zelfs bijna onmogelijk was om zijn project naar de buitenwereld te brengen.
Met deze eerste schetsen en plannen laat hij zien dat het project in tegenstelling tot wat vele mensen dachten nog springlevend is. Hij is ook de man die felle kritiek uitte op het huidige winkelbeleid dat de stad voert en verafschuwde projecten zoals het winkelpark XXL aan de steenweg op gierle.

http://www.degregorio.be/MiniSite/Pagina.aspx?MSID=302&UID=865&filter=alle&p=1
Een ruime parking :)

 

·
Registered
Joined
·
126 Posts
Er stond deze week nog een artikel in de krant (GVA?).
De precieze inhoud weet ik niet meer maar ze waren nog met het project bezig.
Al had de stad beslist om geen winkelprojecten meer toe te laten zolang Turnova niet opgeleverd was.
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Er stond deze week nog een artikel in de krant (GVA?).
De precieze inhoud weet ik niet meer maar ze waren nog met het project bezig.
Al had de stad beslist om geen winkelprojecten meer toe te laten zolang Turnova niet opgeleverd was.
Het is duidelijk dat de stad op safe wil spelen. Zeker aangezien er de laatste jaren nogal wat leegstand was in de gasthuisstraat...
Anderzijds kan je hier ook uit afleiden dat het turnova project negatieve gevolgen kan hebben voor zijn oudere broer de gasthuisstraat. Dus is het Misschien ook weer niet slecht om het evenwicht tussen beide kampen te behouden door de gasthuisstraat op te waarderen door een project zoals dit...

Ambitie heeft Turnhout genoeg! maar ik denk dat ze nu misschien wat meer moeten wikken en wegen vooraleer ze het stadscentrum volgooien met dergelijk grote projecten.
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #5 ·

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
gva.be

Groen licht voor tweede megaproject in hartje stad

Vandaag om 09:36 door GVN

Turnhout - Met de handtekening van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters op zak heeft projectontwikkelaar AG Real Estate een belangrijke kaap gerond om op de Le Bonsite tussen de Gasthuisstraat en de Vianenstraat in Turnhout een woon- en winkelproject te bouwen.


AG Real Estate investeert 35 miljoen euro in het Victoriehof by Le Bon, dat tegen het najaar van 2017 klaar zou moeten zijn. Als alles volgens plan verloopt, zou het project gelijktijdig met Turnova, dat andere grote woon-en winkelproject in het Turnhoutse centrum, worden gerealiseerd.

Het stadsbestuur, dat de regisseur van deze ontwikkelingen wil blijven en vreest voor een project dat de draagkracht van de stad overstijgt, had AG Real Estate een socio-economische vergunning geweigerd. Critici zagen daarin de hand van vastgoedmakelaar Peter Heeren, de man achter Turnova, die wel eens als de echte burgemeester van Turnhout wordt omschreven. In Turnova is 15.000 vierkante meter winkelruimte gepland, Victoriehof by Le Bon breidt de bestaande winkeloppervlakte met zo’n 5600 vierkante meter uit tot ruim 8000 vierkante meter.

“Nationale en internationale spelers op de retailmarkt tonen veel interesse”, zegt Charles van der Straten van AG Real Estate. “Turnhout verdient meer. We bestrijden de leegstand door de stad aantrekkelijker te maken.”​
 

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
gva.be

Turnhout zet rem op winkelproject

Vandaag om 07:26 door GVN

Turnhout - Met een procedure voor de Raad van State wil het Turnhoutse stadsbestuur de ontwikkeling van het woon- en winkelproject Victoriehof afremmen. “We willen een afgestemde ontwikkeling van grote projecten”, zegt burgemeester Eric Vos (TIM).


Het Turnhoutse stadsbestuur had projectontwikkelaar AG Real Estate, die het project tussen Gasthuisstraat en Vianenstraat plant, eerder al een socio-economische vergunning geweigerd, maar in hoger beroep had AG Real Estate deze toch verkregen.

De beslissing om naar de Raad van State te stappen, was voorspeld maar is toch verrassend. Nog maar enkele weken geleden tekenden het stadsbestuur en ondernemersorganisatie Unizo een intentieverklaring om samen het investeringsklimaat in de stad te verbeteren en het winkelhart van Turnhout te versterken.

“Ik ben verrast, want ik ontving signalen dat de visie omtrent de gelijktijdige ontwikkeling van twee grote woon- en winkelprojecten in het centrum gewijzigd was”, zegt Unizo-voorzitter Flor Joosen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de mensen die in de stad willen investeren dat kunnen doen. Unizo stelt al jaren dat de enige bedreiging voor het centrum het overmatig bouwen van winkels in de periferie is. Dat is nu geen bedreiging meer, maar realiteit.”​
 
1 - 8 of 8 Posts
Top