SkyscraperCity banner

61 - 80 of 100 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Albert Heijn komt (mogelijk) naar Turnhout
0:30 Turnhout (2300) De Nederlandse warenhuisketen Albert Heijn heeft plannen om een winkel te openen in Turnhout.


De NV Jual, eigenaar van het gebouw van Gamma aan de Steenweg op Gierle en van meubelzaak De Kraker aan de Parklaan, is gestart met de bouw van vijf nieuwe winkels op de Gammasite. Voor drie winkels is er ook een socio-economische vergunning aangevraagd. Het gaat om Albert Heijn, Action en Dream Baby. Het college moet die aanvragen nog wel goedkeuren.

De Steenweg op Gierle kent de laatste tijd een snelle groei. Recent opende nog Winkelpark XXL de deuren en ook Dovy Keukens vestigde zich aan dezelfde weg. Mercedes is volop aan het uitbreiden en ook AVA Papierwaren opent er over enkele maanden een vestiging. Ook Decathlon komt er zich vestigen op de plaats waar nu Peugeot en Kia zitten. Die verhuizen op zijn beurt dan weer naar het nog te bouwen Automotive Park, ook aan de Steenweg op Gierle.

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen, editie Kempen.

Toon Verheijen
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Hotelschool wil grotere naambekendheid én een nieuwe school

11:20 Turnhout (2300) De Hotelschool in Turnhout wil een betere naambekendheid, meer leerlingen én plant de bouw van een nieuwe school in 2015.


Momenteel telt de school een 220-tal leerlingen. Over vijf jaar wil de directie dat aantal met 25 procent doen stijgen en daarvoor is een actieplan uitgewerkt. Zo wil de school vanaf volgend jaar kookkampen organiseren voor kinderen van 9 tot 13 jaar om op een speelse manier kennis te leren maken met de school. De eerste testdag is gepland op 21 maart en inschrijven kan via de website van de school www.hotelschoolturnhout.be. Tegen december 2013 wil de school ook een kookboek op de markt brengen.

Ook een belangrijk onderdeel van het actieplan is een nieuwbouw tegen het jaar 2015 met een aantal moderne keukens, een restaurant, klaslokalen en een polyvalente zaal. De school wil ook meer aanwezig zijn op lokale evenementen om zichzelf te profileren. De directie denkt ook aan nationale en internationale uitwisselingsprojecten.

Toon Verheijen​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Nieuw parkeergebouw met 566 plaatsen aan campus Sint-Elisabeth

22/12 Het AZ Turnhout start begin 2012 met de bouw van een gloednieuw parkeergebouw aan de campus Sint-Elisabeth. De parking zal plaats bieden aan 566 auto's en 300 fietsen. De parkeerplaatsen zijn wel betalend.
gva.be

Alle parkings AZ Turnhout worden betalend

14:41 Turnhout (2300) Patiënten en bezoekers van het AZ Turnhout Campus Sint-Elisabeth kunnen vanaf 15 december terecht in het nieuwe parkeergebouw. Parkeren wordt betalend. Ook de parking van Sint-Jozef zal niet meer gratis gebruikt kunnen worden.


Met de 566 plaatsen biedt de parkeergarage een oplossing voor het nijpend parkeertekort op en rond de campus. Hans Ramaekers, directeur AZ Turnhout: "Wij zijn verheugd dat we het nieuwe parkeergebouw dit weekend kunnen openen. Het gebouw telt in totaal zes verdiepingen en biedt ruimte aan bijna 600 wagens, waarvan 56 parkings voor mindervaliden. Met deze ruime capaciteit biedt de parkeergarage een oplossing voor het nijpend parkeertekort waar we op campus Sint-Elisabeth al jaren mee kampten." Ook de aanleg van de buitenzone heeft vorm gekregen. Vlak na de kerstperiode start nog de inrichting van een voetgangersluifel en overdekte fietsenstallingen voor patiënten, bezoekers en eigen medewerkers.

meer lezen
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Ik denk dat mijn google earth geen afbeeldingen kan toevoegen aan een kml bestand... hij maakt gewoon links vanaf mijn pc dus zal het niet lukken vrees ik
 

·
Registered
Joined
·
10,186 Posts
Ik denk dat mijn google earth geen afbeeldingen kan toevoegen aan een kml bestand... hij maakt gewoon links vanaf mijn pc dus zal het niet lukken vrees ik
Als je op een kaart van Google wil werken kun je beter met Maps werken. Is eenvoudiger maar kan ook gebruikt worden door iedereen.
Voor de .kml bestanden moet je Google Earth al gedownload hebben.

Als je wil kan ik je wel wat uitleg geven.
Heb je een Google-account, anders even inloggen --> Maps --> Mijn kaarten --> Kaart maken.
(Probeer daar eerst even via 'Importeren' of je het bestand in je kaart kan invoegen.)
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Begijnhofkerk wordt gerestaureerd

11/01 Turnhout (2300) Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) heeft 450.000 euro toegekend voor de restauratie van de glasramen en de stenen omlijstingen van de kerk. Het dossier liep al tien jaar. Volgens de kerkfabriek zijn er nog veel meer werken nodig.


lees meer
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Oplevering De Warande loopt mogelijk vertraging op

17/01 Turnhout (2300) Het cultureel centrum De Warande maakt de voorbije dagen naarstig reclame voor de grote heropening op 27 januari. Een groots feest na de renovatie die meer dan een jaar duurde en enkele miljoenen euro's (provinciaal) geld heeft gekost. Geruchten doen de ronde dat de opening wel eens van korte duur zou kunnen zijn omdat een aantal zaken nog steeds niet zijn opgeleverd.


"Het klopt dat er een aantal zaken zeker nog niet in orde zijn", zegt Staf Pelckmans, directeur van De Warande. "Het gaat voornamelijk om een aantal veiligheidsaspecten. Zo werken alle alarmen nog niet en moeten er ook nog wat zaken in orde gebracht worden rond de verschillende deuren en uitgangen. Maar dat neemt niet weg dat de voorbereidingen rond de tentoonstelling en de nieuwe bar gewoon voort kunnen gaan. Volgende week is er een nieuwe vergadering met de aannemer. Hij heeft dus nog wel enkele dagen de tijd om alles in orde te brengen. Tot nader order gaan we niet panikeren. Er is nog wel even tijd. Het feest vindt zeker plaats."

Toon Verheijen​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Unizo neemt stadsbestuur op de korrel over Steenweg op Gierle

15/02 Turnhout (2300) Unizo is zeer kritisch over de vergunningen die het stadsbestuur heeft toegekend aan MediaMarkt, Albert Heijn, Action en Dream Baby om een vestiging te openen aan de Steenweg op Gierle/Parklaan.


Volgens Unizo is de zone voor grootschalige kleinhandel bedoeld voor autohandel, handelszaken van meubels, wooninrichting, bouwmaterialen of tuingerief. "Voor goederen die te groot zijn voor elders in de stad. Mediamarkt, Dreambaby, Action en soortgelijken horen hier niet thuis. Dit brengt verdere onherroepelijke schade aan het economisch maar ook aan het sociaal weefsel van de binnenstad," reageert UNIZO-voorzitter Flor Joosen.

...​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Matexi start met woonproject Den Boomgaard

20/03 Turnhout (2300)
Projectontwikkelaar Matexi start binnenkort met de bouw van een nieuwe verkaveling in de omgeving van de Boomgaardstraat.


Het gaat om de bouw van veertien woningen in de nieuwe straat Lentebloesem. Het wordt een doodlopende straat. De woningen zullen afgewerkt worden op maat van de klant.

Toon Verheijen​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Boomgaardplein wordt opgeknapt

15/03 Turnhout (2300)
Na klachten van buurtbewoners pakt de stad de parking op het Boomgaardplein aan. Het gaat om tijdelijke verbeteringswerken, want Aquafin plant over enkele jaren nog rioleringswerken.


Het Boomgaardplein ligt er al jaren een beetje verwaarsloods aan. Buren klaagden ook al een tijdje over wildpakeren. Vooral als er in het Atheneum of de dansschool avondactiviteiten waren. "In mei of juni gaan we het plein voorzien van parkeervakken", zegt Wouter Verhaert van de dienst Mobiliteit. "Het gaat om 176 parkeerplaatsen. Dat zijn er toch een dertigtal meer dan nu het geval is. We hopen daarmee het wildparkeren wat tegen te gaan. Door het schilderen van de vakken is het ook niet meer mogelijk voor vrachtwagens en bussen om op het plein te staan." Op het plein komen ook vier plaatsen voor mindervaliden. Het plein blijft ook beschikbaar voor circussen of andere evenementen.

Om het uitzicht voor de buurtbewoners een beetje vrolijker te maken, wordt er ook heel wat groen aangeplant. "We hebben al gras aangeplant en er komen ook heel wat fruitbomen. Daarnaast voorzien we rond heel de parking ook nog een lage haag. Zo kijken de buurtbewoners ten minste niet meer op een kaal open plein."

Ook de oversteken worden veiliger gemaakt. De wegvakken zijn nogal breed in de Boomgaardstraat en rond de parking. Door middel van plantvakken worden overstekken veel smaller gemaakt. Aan de westkant van het plein komt er ook een stilstand- en een parkeerverbod om het overzichtelijker te maken.

Toon Verheijen​
 

·
Registered
Joined
·
125 Posts
Turnhout: Aanvraag voor 3 windturbines
maandag 15 april 2013 07:38 Geschreven door de redactie

Naast Philips aan de Everdongenlaan vind je momenteel een 'aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning' uithangen. Eneco Wind diende een bouwaanvraag in om daar drie windturbines te bouwen.

Eind 2010 werd er al gerept over de mogelijke inplanting van windmolens in Turnhout. Toen kaartte Paul Meeus (Vlaams Belang) dat aan op de gemeenteraad. Toenmalig schepen Luc Hermans (CD&V) zei toen 'dat er een provinciaal plan bestaat met een omschrijving van de terreinen die niet in aanmerking komen door allerhande reglementeringen. In Turnhout blijven er zo een paar mogelijkheden over. Daarin zit het bedrijventerrein Veedijk en een gebied rond de E34. Er zijn een aantal bedrijven die interesse hebben in zo'n windmolenpark. Het college staat daar niet afkerig tegenover. Het is altijd een voorstander geweest van groene energie, en zeker van windenergie. Die heeft immers een grote rendabiliteit. Het wil wel de voordelen van de plaatsing afwegen aan de ruimtelijke en maatschappelijke draagkracht.'

In juni 2011 liet de stad een firma onderzoeken waar best een windmolenpark kon komen, mogelijk in de buurt van de Veedijk/E34 of aan het kanaal. We citeren: ‘De firma gaat nu de zone volledig toetsen aan de wetgeving', zegt schepen Luc Hermans. ‘Tegen eind juli hopen we klaar te zijn met die studie zodat we kunnen bepalen waar de windmolens het beste komen en hoeveel er dat kunnen zijn. Zo hebben we een leidraad voor wanneer er aanvragen worden ingediend.'

Gazet van Antwerpen hoorde zaterdag bij schepen van milieu Hannes Anaf (sp.a) naar de stand van zaken. "Onze diensten zijn daar volop mee bezig. Binnenkort is er zelfs nog een overlegvergadering. Het is nu nog te vroeg om daar al duidelijkheid in te scheppen."

gazetvanturnhout.be​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Werken aan nieuw park gaan bijna van start

19/04 Turnhout (2300)

Een aannemer start op 29 april met de aanleg van Park Begijneveldekens aan de Begijnendreef/Wouwerstraat. Het skatepark zal wel later openen omdat het nu pas wordt uitgetekend. Tegen oktober zou heel het park klaar moeten zijn.

Ter hoogte van het kruispunt Meirstraat-Begijnendreef komt een beveiligde oversteek (en wegversmalling) die uitkomt op een soort buurtplein dat in het park geïntegreerd wordt. Daar komt ook een speeltuintje voor peuters. Tegen de kant van de sporen komt een Finse piste van 800 meter met in het midden ook een aantal lig- en speelheuvels. Verder wordt het hele terrein van zo'n 10.000 vierkante meter ingevuld met bloemenweides en graszones. De kasseistrook in het midden wordt heraangelegd. Er komt door heel het park ook een vlot berijdbaar betonnen pad voor wandelaars, fietsers en voetgangers.

Buurtbewoners reageren enthousiast op de plannen. Ze kregen donderdagavond een rondleiding. Al hadden sommigen wel vragen bij het verdwijnen van de parkeerplaatsen in de Begijnendreef en deels de parking Hannuit. Het aantal parkeerplaatsen wordt immers teruggebracht van 75 naar 45.

De werken starten op 29 april en zouden tegen de zomer afgerond zijn. Aansluitend zal het skateterrein aangelegd worden. Dat krijgt een kuipvorm en wordt gemaakt met gespoten beton. De skaters zelf mogen het terrein ontwerpen.

In de loop van 2014 en 2015 zullen er nog wel kleine werken uitgevoerd worden in het park omdat drie zones sterk verontreinigd zijn. Die moet de NMBS in samenspraak met OVAM nog saneren. De drie zones worden voorlopig enkel ingevuld als graszone. Over de rest van het terrein wordt overigens een speciaal doek (geotextiel) gelegd met daarbovenop een laag van 40 centimeter zuivere grond. Die beslissing is genomen omdat er over het hele terrein een kleine vervuiling zit.

Toon Verheijen​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Drukte Steenweg op Gierle neemt toe

07/08 Turnhout (2300)

De Steenweg op Gierle is al vele jaren een doorn in het oog van heel wat Turnhoutenaren (en bezoekers). Vooral tijdens de spitsuren durft de gewestweg wel eens volledig dichtslibben in beide rijrichtingen.


Recent met de komst van winkelpark XXL en nu Albert Heijn en dan ook nog eens Decathlon en MediaMarkt (Parklaan), dreigt het verkeer nog meer toe te nemen. In het verleden was er sprake van ventwegen en kruispunten die heringericht zouden worden, maar dat is nog steeds niet gebeurd.

"We zijn ons bewust van de drukte op de weg", aldus Peter Bruyninckx van AWV. "Maar wij zijn uiteraard niet diegene die de vergunningen voor de winkels geven. "We starten in 2014 met een zeer uitgebreide en grondige studie voor een betere inrichting van de weg. Een timing voor een herinrichting kunnen we nog niet geven."

Het stadsbestuur zelf beseft ook dat de weg te veel verkeer te slikken krijgt. "Aanvragen voor textiel of schoenen bijvoorbeeld worden zeker al niet meer toegestaan", aldus schepen Tom Vermissen (N-VA). "Andere aanvragen kunnen we niet weigeren als ze aan de voorwaarden voldoen. Voorlopig zijn er echter geen nieuwe zaken op komst."

VTT​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Bouwvergunning voor nieuwe moskee in Otterstraat

18/01 Turnhout (2300)

De moslimgemeenschap heeft de vergunning op zak voor een nieuwe moskee in de Otterstraat. De huidige in de Bentelstraat was te klein.


De moslimgemeenschap in Turnhout telt ondertussen al bijna 1500 'leden'. Het gebedshuis in de Bentelstraat dan ook te klein geworden. Jaren geleden werd al de zoektocht gestart naar een alternatieve locatie. Grond voor een nieuwbouw werd niet gevonden en daarom besloot de vzw Moskee Arrahmaan een pand aan te kopen in de Otterstraat.

Sinds 2011 werd er naarstig gewerkt aan de plannen. Vorig jaar werd ook al een benefietactie gehouden binnen de moslimgemeenschap om een deel van de verbouwingskosten te betalen. Die worden geraamd op een kleine 800.000 euro. Het benefiet die via internet verliep, bracht 213.000 euro op.

Eind vorig jaar werd de bouwaanvraag ingediend voor de nieuwe moskee in de Otterstraat. Naast een gescheiden gebedsruimte voor mannen en vrouwen, komen er ook enkele multifunctionele ruimtes. Aan de buitenkant verwijzen enkele details naar een moskee, maar fundamenteel wijzigt er niets aan de gevel in de Otterstraat. De bouwvergunning is uiteindelijk op 30 december van vorig jaar toegekend. De moskee moet nu tot eind januari wachten met het starten van de werken. Want pas 35 dagen na het uithangen van de bekendmaking van de vergunning, mag er gestart worden.

De vzw Moskee Arrahmaan wilde nog niet reageren op het bekomen van de vergunning.

Toon Verheijen​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Decathlon opent in oktober de deuren

15/05 Turnhout (2300)

Terwijl het aanvankelijk de bedoeling was dat Decathlon aan de Steenweg op Gierle/Parklaan in de zomer zou openen, is de definitieve timing nu opgeschoven naar oktober.


De bouwwerken schieten wel aardig op. De zaak komt op de site waar tot eind vorig jaar nog Park Motors was gevestigd. Die verhuisden naar het gloednieuwe Automotive Park aan de Steenweg op Gierle naast Philips. "Een concrete datum hebben we nog niet, maar het zal inderdaad zeker in oktober plaatsvinden", zegt Ingrid Nolet. "Onze nieuwe winkel zal zo'n vijfendertig personeelsleden tewerkstellen."

Decathlon Turnhout wordt de tweede Kempense vestiging. Eerder opende de winkel in voornamelijk sportartikelen ook al een zaak in het shoppingcenter van Olen.

Toon Verheijen​
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
gazet van Turnhout

TURNHOUT: DE WARANDE KRIJGT VERNIEUWDE SCHOUWBURG

19/08 Turnhout (2300)Het provinciebestuur van Antwerpen heeft de architectuur-en studieopdracht voor de verbouwing en de uitbreiding van de bestaande schouwburg van cultuurhuis de Warande toegewezen aan het Turnhoutse bureau Architects in Motion onder leiding van architecten Luc Vanhout en Bart Janssens.

Zo wil de provincie de bestaande schouwburg aanpassen aan de hedendaagse behoeften op vlak van functionaliteit en comfort. Het speelvlak zal worden uitgebreid naar 14.00 m op 14.00 m waardoor het cultuurhuis de grootste internationale producties integraal kan ontvangen. Daarmee plaatst de schouwburg zich in de toekomst tussen de grootste schouwburgen van België zoals het Kursaal van Oostende of de Singel in Antwerpen.

Architects in Motion heeft voor deze opdracht een gespecialiseerd team samengesteld dat via een geïntegreerde aanpak en ontwerpend onderzoek de opdracht zal uitwerken in overleg met de opdrachtgever, de gebruikers en de adviserende instanties.
…​

Lees verder op: warande krijgt vernieuwde schouwburg
 
61 - 80 of 100 Posts
Top