SkyscraperCity banner

1 - 20 of 514 Posts

·
◢ ◤
Joined
·
6,906 Posts
Sad kad si postavio slike na temi SPO Stadion i na zadnjoj slici stadion, pade mi na pamet da otvorimo temu o Tušnju. Samo nabacit fotki sadšnjeg stanja, a posebno sjeverne tribine.
 

·
Registered
Joined
·
4,248 Posts
Discussion Starter #3
Ugovor potpisan, počinju radovi na dogradnji Stadiona Tušanj


Izgradnja sjeverne tribine stadiona Tušanj počet će 1. jula, a pripremni radovi će početi već danas. Ukupna vrijednost radova na prvoj fazi izgradnje gradskog stadiona Tušanj iznosi oko 4.100.000 KM. Rok za izvođenje ovih radova je 11 mjeseci i 20 dana. Ugovor o izvođenju radova na prvoj fazi izgradnje gradskog stadiona Tušanj u Tuzli” potpisan je danas između predstavnika Općine Tuzla i građevinske firme „Tehnograd d.o.o. za građevinarstvo i injženjering” Tuzla. Kako je kazano ovom prilikom, izgradnja stadiona Tušanj u mnogome će doprinijeti razvoju sporta u našem gradu. „Sa pripremnim radovima ćemo krenuti odmah, kako bi sve bilo spremno na vrijeme, i kako bi radovi krenuli 1. jula. Uz saradnju Općine Tuzla, mislim da ćemo radove završiti na vrijeme, odnosno za 11 mjeseci i 20 dana”, izjavio je nakon potpisivanja finansijski direktor građevinske firme „Tehnograd d.o.o. za građevinarstvo i injženjering” Tuzla Tunjo Pavić. Kapacitet sjeverne tribine će biti oko 3.000 sjedećih mjesta, što će na postojeću tribinu, povećati kapacitet stadiona Tušanj na oko 7.000 sjedećih mjesta. „J.U. Gradski stadion Tušanj će u narednom periodu učiniti maksimalne napore, kako oko pomoći izgradnje sjeverne tribine stadiona, tako i kasnijem kvalitetnom, efikasnom i efektivnom održavanju iste. Tako ćemo građanima, sportskim klubovima i organizacijama, svakodnevno pružiti isti nivo kvaliteta usluge koje ustanova pruža kroz aktivnosti”, kazao je direktor JU Gradski stadion Tušanj Zijad Lugavić, koji je prisustvovao potpisivanju. Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjednik Sportskog saveza Općine Tuzla Mirsad Đonlagić, koji je izrazio nadu da će gradnja ovog objekta pomoći razvoju sporta u Tuzli, kao što je to svojevremeno bio i SKPC Mejdan. „Imam priliku da s obzirom na godine kažem da sam zapamtio dan prvog otvorenja stadiona Tušanj, koji se desio prije 57 godina. To je bio jedan spektakularan događaj, i to je značilo mnogo za fudbal u Tuzli. Tada je FK Sloboda bila jedan od klubova iz vrha tabele lige bivše Jugoslavije. Smatram da se ovim stvaraju pretpostavke da se Sloboda vrati na poziciju gdje je nekada bila” kazao je Đonlagić. Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, kazao je kako od viših nivoa vlasti očekuje pomoć kako bi se što ranije nastavilo sa gradnjom. „Mi građani Tuzle u državnu imovinu, fudbalski i atletski stadion smo uložili oko 4 miliona KM. Sada pozivam i druge nivoe vlasti, prije svega Vladu Tuzlanskog kantona, da odmah u septembru u budžet za narednu godinu predvidi novac i pomogne gradnju stadiona. Pozivam i budžet Federacije BiH, koji je pomagao druge stadione, da pomogne i stadion u Tuzli. Obratit ćemo se i različitim asocijacijama, donatorima, da prikupimo što više novca i završimo posao”, izjavio je Imamović. Gradnjom stadiona Tušanj zasigurno će se povećati kvalitet sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija u gradu. Tenderi za ostale tribine bit će raspisivani posebno.
Pročitaj više na: http://tuzla.danas.info/2009/06/22/foto-1-jula-pocinje-gradnja-sjeverne-tribine-stadiona-tusanj/
 

·
Registered
Joined
·
4,248 Posts
Discussion Starter #4
Sad kad si postavio slike na temi SPO Stadion i na zadnjoj slici stadion, pade mi na pamet da otvorimo temu o Tušnju. Samo nabacit fotki sadšnjeg stanja, a posebno sjeverne tribine.
Zato i sam i otorio temu :D Nekako je krenulo dobro i sa ovom pricom, a stadion je jedan od vecih i bitnih projekata u gradu.
 

·
Registered
Joined
·
4,248 Posts
Discussion Starter #11
Postavljeni solarni kolektori na svlačionice
U cilju stvaranja što boljih uslova za korisnike JU „Gradski stadion Tušanj“, uporedo sa postavljanjem umjetne trave na pomoćni teren stadiona, okončana je instalacija solarnih panela, te započeti radovi na uvođenje sistema daljinskog gradskog grijanja u sve prostorije stadiona.Solarni kolektori su postavljeni na svlačionice glavnog i pomoćnog terena, a sistem će se koristiti i za zagrijavanje vode čime će ova javna ustanova ostvariti znatnu godišnju uštedu, a ujedno i dati doprinos energetskoj efikasnosti Tuzle.

Ušteda će se ostvariti i na novom načinu zagrijavanja prostorija stadiona, jer će u novoj sezoni grijanja JU „Gradski stadion Tušanj“ biti priključen u sistem daljinskog grijanja, a radove na priključenju trenutno izvodi Centralo grijanje Tuzla. Projektima rukovodi Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Opštine Tuzla.

Napomenut ćemo da su na umjetnoj travi pomoćnog terena iscrtane i linije manjeg fudbalskog igrališta, a kako su nam potvrdili radnici koje smo zatekli na igralištu, teren će se moći koristiti već za desetak dana.

(Tuzlarije.net)
 

·
Registered
Joined
·
501 Posts
Poslije dužeg vremena tuzlanski načelnik Jasmin Imamović bio je u Mejdanu na košarkaškoj utakmici. Društvo su mu u prvom redu do klupe Slobode pravili "trener svih trenera" Miroslav Blažević i predsjednikUO FK Sloboda Azmir Husić, te predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić.

Blažević je u Mejdanu dočekan ovacijama, gledatelji su ustali na noge kada je "bijeli šal" kročio u hram košarke. No, kada se pojavio Jasmin Imamović navijači su imali jasnu i glasnu poruku:

"Hoćemo stadion...", orilo se sa svih strana, a u tim trenucima je i sam Imamović pljeskao.

Šta će biti sa stadiona? Općina ne može sama nastaviti gradnju, a saznajemo kako će istočna tribina biti multifunkcionalni objekat, odnosno da će se pronaći adekvatni investitor.
 

·
◢ ◤
Joined
·
6,906 Posts
Šta će biti sa stadiona? Općina ne može sama nastaviti gradnju, a saznajemo kako će istočna tribina biti multifunkcionalni objekat, odnosno da će se pronaći adekvatni investitor.
Znači poslovni prostori sa vanjske strane te tribine. Kako bi bilo dobro kad bi Bingo uletio sa investicijom. :)
 

·
Registered
Joined
·
4,639 Posts
Mogu da naprave neki veliki sportski shop jbt. Kao na Sickom sto ima jedan onaj dio..
 

·
Registered
Joined
·
4,248 Posts
Discussion Starter #18
To ce vjerovatno biti solucija za skoro citav stadion, osim prostora kluba, sala, svlacionica i sl. Ima tu jos dosta prostora koji ce se moci iskoristiti i sigurno je da ce biti ponudjeno potencijalnim investitorima na taj nacin da ucestvuju, a njima prostori. :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
870 Posts
:cheers:

Stolice na sjevernoj tribini Tušnja najkasnije do 5. marta (VIDEO)

U prostorijama Općine Tuzla upriličen prijem za predstavnike FK Sloboda TuzlaDanašnjem prijemu kojeg su načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović i predsjedavajući Općinskog vijeća Tuzla Jozo Nišandžić skupa sa šefovima stranaka koje participiraju u OV Tuzla upriličili za šefa stručnog štaba FK Sloboda Miroslava Ćiru Blaževića, predsjednika UO Azmira Husića, prisustvovao je i Sabahudin Saša Vugdalić čije se ime provlačilo u medijima posljednjih dana.

Vugdalić je novinarima otkrio da već godinu dana ima intezivne kontakte sa načelnikom Imamovićem, a njegov zadatak u klubu sa Tušnja bio bi prvenstveno vezan za nastavak izgradnje stadiona Tušanj.

"Mogu vam potvrditi da je 5. mart krajnji rok da se postave stolice na sjevernoj tribini stadiona. Odmah nakon toga idemo sa raspisivanjem konkursa kojim ćemo tražiti investiture za nastavak izgradnje stadiona odnosno istočne tribune" kazao je Vugdalić.

Vugdalić je također istakao posjetu Azmira Husića i Vedrana Lakića fudbalskom klubu Maribor koji ima jednu od najboljih klupskih organizacija u regionu, te najavio kako će se Sloboda ugledati na njihov koncept funkcinisanja i organizacije.

tuzlanski.ba
 

·
Registered
Joined
·
213 Posts
Evo i mog malog fotoserijala napravljenog krajem septembra, nadam se da ce vam se svidjeti slike. Nista bitno se nije promijenilo u zadnjih par mjeseci, jedino sto se dodatno uradilo je da su skoro svi betonski elementi tribine prefarbani specijalnom smjesom koja ima funkciju zastite betona. Ostaje jos da se uredi okolina i postave stolice.

1.

 
1 - 20 of 514 Posts
Top