SkyscraperCity Forum banner

Tuzla i etno selo Stanišić

42124 Views 138 Replies 29 Participants Last post by  nestvaran
Reših da ovde podelim sa vama utiske sa jednodnevnog izleta u Tuzlu. Kako bi vas bolje upoznao sa ovim gradom, drugim po veličini u Federaciji BiH.

Tuzla je univerzitetski centar, industrijski grad i sedište Tuzlanskog kantona. Sam grad ima oko 100.000 stanovnika.

Grad je dugačak oko 14km a uzak na nekim mestima i manje od jednog kilometra.

.

Prikazaću utiske sa puta, dosta slika samog grada i u povratku sam svratio do etno sela Stanišić.
Pa idemo redom
See less See more
21 - 40 of 139 Posts
Dosta za sada, nastavak kasnije
3
odoh u zapadni deo grada, ili zapadni centar. Tu je najveća TZ robna kuća Tuzlanka sada valjda Omega, na 5 nivoa.
Tu sam slikao sportski centar Mejdan, izgrađen 1984, ako se ne varam sa dve hale, kuglanom i brdom prodavnica i restorana

See less See more
3
Odoh u Istočni deo grada koji se baš razvio.
Prolazim pored Tuzlanskog Doma penzionera

See less See more
7
Dolazimo u Istočni deo grada. Zanimljiva moderna arhitektura na svakom koraku

starija ali moderna zgrada Privredne banke Sarajevo

ispod ovog šetališta je reka Jala, samo su je prekrili i super izgleda
See less See more
9
Idemo ka hotelu Tuzla. To je hotel A kategorije sa staklenim bazenom. Interesantno je kupati se zimi.
Evo par slika hotela Tuzla

See less See more
6
Tu pored su dve zgrade bivša Komanda Garnizona, a sada Skupština opštine Tuzla

i druga je nekada Dom JNA

a sada je to ovo

See less See more
Evo jedne fotke

Tuzla je jako živopisna sa svojim brdima koji su jako blizu zgrada. Bukvalno na daljini od par stotina metara od solitera počinje šuma i brdo.

Žao mi je što nisam uslikao prave panorame grada i da ih spojim u mega sliku ali drugi put.
See less See more
7
Tu je i naselje Stupine koje je staro delom dvadesetak godina a delom je mnogo mlađe. Moderno i lepo naselje tako reći u centru grada

See less See more
U stvari ove bele zgrade su stare preko 20 godina, a ove šarene su iz postratnog perioda
7
I iz Stupina izlazim na južnu magistralu i idem ka Senjaku najvećem stambenom naselju Tuzle. Na istočnom delu grada

opet nailazim na Brčansku maltu, raskrsnicu gde su sa tih solitera pucali na vojnike JNA koji su se po dogovoru sa gradskim vlastima povlačili iz grada. Na te vojnike je pucano sa zgrada Senjaka.

usput i fotkamo zgrade ka Slavinovićima

See less See more
Ранко како си упознао тако добро Тузлу, претпостављам да си био више од овог једнодневног обиласка?
Otprilike je to o Tuzli.
Morate znati da to nije sve i da nisam dosta toga prikazao. U Tuzli ima dosta solitera visokih i preko 20 spratova na Ircu, Brčanskoj i drugo. Nisam bio u naselju Solina, na jezerima, Modracu, i mnogim drugim delovima grada.

Ali ipak se može steći utisak o ovom gradu.

Krećem ka etno selu Stanišić koje je mnogo lepo
pa pripremiš se. Evo sad idem u Drezden i učim.

Nego još bi nešto rekao. U gradu je veliko šarenilo. Od seljaka, do devojaka sa feredžom do ultramodernih riba sa po kila silikona.
Evo još jedna fotka. Stanem kod menjačnice u Stupinama da zamenimo evre. I dok su menjali lovu ja malo fotkam. Prilazi mi lik i pita
"a što ti tako slikaš sve ovo"
a ja kažem "ma za jedan sajt turistički skupljam slike"
"aha dobro"
i pristao je da ga uslikam
evo ga
See less See more
brojač;91602495 said:
Primetio sam u gradu da mladi u grupama pevaju, što je ovde nezamislivo.
Zasto je to nezamislivo u NS?
9
Idemo do etno sela Stanišić. Sve je cakum pakum i mnogo je truda i para uloženo.
Gužva čak i jedna svadba je bila.
Evo fotki:

See less See more
8
Etno selo se nalazi na nekoliko kilometara od Bijeljine i za sada je to dobar turistički potencijal

See less See more
21 - 40 of 139 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.