Uglavnom neke ljubavne. Curice pjevaju najčešće Cecu bar kod mene. :lol:Znam ja da su mentaliteti razliciti, ali nisam znao da je pjevanje strano. U BL je to prilicno normalna stvar.
Nismo mi toliko različiti koliko se trudimo da budemo.brojač;91609031 said:U NS ne idu ulicom i ne pevaju sem ako nisu pijani. To ne rade ni u parkovima, kao oni klinci.
Mislim da su dva sveta različita i Republika Srpska i Federacija
vise sam mislio na pjevanja uz Vrbas sa gitarom ili na raznim izletima i sl.Uglavnom neke ljubavne. Curice pjevaju najčešće Cecu bar kod mene. :lol:
^^Ima 1 klima, zar ne?
:lol::lol::lol: Hteo sam da napišem identičan komentar, al reko, ajd da pročitam sve do kraja, kad evo tvog...Što se tiče sviranja po gradu, u Subotici sam baš naletio na djevojke i momke na samom korzu po danu kako sjede na klupama i sviraju i pjevaju (na mađarskom, da pomenem). Eto da toga ima i u Vojvodini.
:lol:Nismo mi toliko različiti koliko se trudimo da budemo.
To se najbolje vidi po vezi između Mirze i Gospodže. :lol:
I meni je centar Tuzle super, a i taj istocni dio, kako kazes dosta me podsjeca na Sarajevo. Ja sam bio par puta u Tuzli i svaki put i je super bilo, ljudi su dosta susretljiviji od SarajlijaOdlična reportaža.kay: :cheers:
centar izgleda simpatično, a nešto mi je legao ovaj istočni dio grada. Djeluje mi široko i urbano. Nešto me asocira na Sarajevo.
Šta je ovo? http://img853.imageshack.us/i/tuzlanovideokodmerkator.jpg/
U etno selu još nisam bio, djeluje mi kičeraj, ovi zamkovi su mi niđe veze. Ali eto, izgleda da ima prođu, pa svaka čast.
ako cemo precizno nije ni 16 gradjevinskih sezona, tacnije15 je proslobrojač;91624063 said:što je malo za 17 godina (Dejton 1995)
ocigleo je da je zivio u TZ samo ne kontam sto to sakriva.Ja sam mislio da si ti Tuzlak. Nebitno...
moj savje ti je da posjetis ako ti je usput i eventualno ako nije predaleko. Ima da se jede i seta 15min i to je to.Da te pitam u vezi etno sela...kako si ga ti doživeo, da li ima šta da se vidi, ili bolje da pitam, šta da se tamo radi?...Mene prijatelji nagovaraju da obavezno odemo kada budemo išli u Bosnu, kao to ne smemo propustiti... ali kako smo potpuno različitog kulturnog, muzčkog, estetskog ukusa, ne smatram njihovo mišljenje kompetentnim... Meni iskreno, ovako sa slika, deluje dosta neukusno...ima tu i tamo simpatičnih momenata, ali ništa što bi mi privuklo pažnju...nije mi baš usput, ne bih da idem bezveze...
Tuzla je definitvno jedan od najurbanijih gradova u BiH. Interesoantno je kako ljudi iz Srbije gledaju sve kroz prizmu Srbije gdje je gotovo svaki grad manji od 100k obavezno palanka, u BiH je to malo drugacije, jer stil urbanog i gradskog zivota je prilicno star i postoji kultura gradskog zivljenja u jako malim sredinama. Cak i mjesta od po 15.000 stanovnika imaju urbanu kulturu.EDIT: Što se tiče Tuzle, jako sam prijatno iznenađen...Deluje veoma sređeno i urbano...Očekivao sam da više vuče na neku palanku, u stvari, iskreno nisam ništa očekivao, pošto ne znam ništa o tom gradu, ali sam očigledno pun predrasuda...Sve pohvale za grad, deluje jako prijatan za život, priroda je takođe prelepa..