Ma kakav rudnik, morska voda usred Tuzle.
samo slana voda iz rudnika.^^^ovo mi izgleda mnogo dobro, prava stvar! sto se tice slane vode, da li je to morska voda, bas iz mora. Ili mesaju vodu sa soli iz rudnika?
^^^ovo mi izgleda mnogo dobro, prava stvar! sto se tice slane vode, da li je to morska voda, bas iz mora. Ili mesaju vodu sa soli iz rudnika?
Slika je stara preko 10 godina.brojač;92004022 said:
sto toliko jezero za potrebe TE?
Inace stavili su Srbe zadnje na ovu tablu odmah iza dzelata, a kao prve Jevreje i Rome :nuts:
Iz tog razloga ti je primjedba o Jevrejima i Romima veoma neukusna
O boze dragi, neki ljudi nisu u stanju procitati dvije linije i razmjeti smisao.. Nacionalizam ima svoju logiku, sto hafenov i tvoj komentar pokazuju, ali ta logika cesto nije "pretjerano" blizu onoga sto se dogodilo u proslosti.brojač;92456890 said:to nema veze sa neukusom. Neukusno je ređati imena nacija po azbučnom redu, a broj žrtava je totalno nejednak.
Neko urbano gradsko područje zapravo počinje otprilike malo desno od ovog natpisa Bukinje, ti si ovdje obuhvatio i industrijsku zonu koja ipak čini dalju periferiju.brojač;91600061 said:
Požarnica je selo koje nije spaljeno već je bilo poprište borbi na samom početku rata i otuda ove ruševine. Položaje Armije BiH u i oko ovog sela bombardovala je avijacija JNA, a kasnije se linija kako je rat tekao sve više povlačila prema Majevici tj udaljavala od grada. Razgraničenje između dvije vojske Dejton je dočekalo oko zloglasnog Ban brda odakle je Tuzla granatirana sve četiri ratne godine.brojač;91600844 said:Nailazimo na srpsko selo Požarnicu.
Požarnica je u skladu sa svojim imenom potpuno spaljena 1992. godine. Normalno o tome svi ćute i o tome niko ništa u Srbiji ne zna.
E pa evo da se sazna
Spaljene kuće srpskog sela Požarnica posle 20 godina
To je UKC - Univerzitetski klinički centarbrojač;91601691 said:penjem se na Gradinu. Tu je velika gradska bolnica mislim da je sad Kantonalna. Evo nekoliko panorama Skojevske ulice
TV Beograd je javljao 1992. da TO razvaljuje srpske grobove i ukopava artiljeriju na tom groblju, a koje se nalazi 10 metara od bolničkog kruga :nuts:. Osim toga zašto ne bi bilo održavanobrojač;91601964 said:Tu iza je i Pravoslavno ili Srpsko groblje. Čisto i održavano. Pokošeno a grobove neko obilazi.
Cveća u vazama spomenika
Ni sam nemaš pojma koliko si sretan bio, mogao je kamu neko potegnuti na tebe :troll:brojač;91602040 said:Tu sam video još jedan auto sa NS tablama.
Inače da malo pauziram bilo mi je dosta neprijatno u gradu. Zagledali su me kao mečku kad sam izlazio iz kola, a pandurka me je pažljivo skenirala. Očigledno je da je grad dosta zatvoren i da nema puno srpskih tablica.
Zove se Slana Banja, po banji koja je tu nekad bila. I ne znam baš da li se može nazvati parkom, to je više obronak brda s par šumaraka gdje su urađene klupe, stazice, itd. i zaista je dragulj :cheers:brojač;91602217 said:Odlazim na Partizansko groblje, jedno od najlepših parkova u bivšoj Jigi. Idealna lokacija jednom rečju fantastičan park. Evo par slika. Mislio sam da ću se tu naslikati panorama, ali nisam mogao od drveća a terali su me da požurimo, a ja sam hteo da se razmašem i naslikam po gradu.
Evo nekoliko postova Partizanskog parka. Sad ne znam kako se zove
Taj fenomen slijeganja tla obuhvata samo najuži centar grada i srećom usporen je zadnjih par godina. Tamo je sada kompleks slanih jezera koja su izgrađena jer zapravo ništa se drugo pametno tu i nije moglo izgraditi. Prije jezera bila je ogromna smrdljiva bara (više nešto kao more blata) koje se zvalo Pinga. Nevjerovatno mnogo zgrada je moralo da se poruši i to pravih ljepotica pogotovo AU arhitekture. Jedna od njih je i ova velika bijela zgrada koja se zove Barok i ona je (očiglednobrojač;91602741 said:Centar Grada je sređen, ali ima veliki problem sa sleganjem. Ispod grada su rudnici soli i ogromne galerije veličine pozorišnih hala. Grad se za jedan vek spustio oko 20 metara. pre dvadesetak godina je jedna kuća samo progutana sa sve nameštajem.
To sleganje se vidi po saobraćajnicama koje su tu valovite, i po nekim napuklim zgradama.
Ali ajde da vidimo centar
Kao što natpis govori sada je tu Tuzlanska banka, koju su kasnije Slovenci kupili i promijenili ime u jednostavno NLBbrojač;91604717 said:starija ali moderna zgrada Privredne banke Sarajevo