SkyscraperCity Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
290 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Triest voor Zuidlaren, maar een mooie impuls voor Leeuwarden in het algemeen, en het Leeuwarder WTC in het bijzonder. Na het binnenhalen van Holland Casino (zo'n 150 banen), hier een forse uitbreiding van het FEC (indirect zo'n 200 banen). Banen in de dienstensector... en daar zit toekomst in (ik verwacht niet dat China het organiseren van beurzen in Nederland snel van ons over zal nemen :))!

'Verhuizing naar FEC stemt blij en triest'

LEEUWARDEN - ,,Een vrolijk en tegelijkertijd een triest gevoel'', zo omschrijft directeur Andries de Jong de sluiting van de Prins Bernhard Hoeve en uitbreiding van het Leeuwarder FEC. Het is over en uit met het Zuidlaarder complex, dat een begrip vormde in het hele land. De Caravana, de bouwvakbeurs en de Horesca krijgen straks een plek in de Friese hoofdstad.
,,We hebben dertig tot veertig personeelsleden in Zuidlaren. Ze zijn niet allemaal het hele jaar in dienst. Een deel is al boven de zestig. Hen kunnen we het niet aandoen om naar Leeuwarden te verhuizen. Daar moeten we iets anders mee regelen.'' Of de overige medewerkers wel naar Friesland gaan, is ook nog niet duidelijk.

Inclusief alle mensen die voor opbouw van beurzen worden ingezet zullen er ,,op zijn minst tweehonderd banen bijkomen in Leeuwarden'', zegt De Jong. De opbrengst van het Zuidlaarder complex zal waarschijnlijk worden gebruikt om in uitbreiding van het FEC te investeren.

De Zuidlaarder hal waar nu het concours hippique wordt gehouden, blijft waarschijnlijk staan. ,,We kijken of we die als manifestatiehal kunnen behouden, mogelijk onder een andere eigenaar.''

Wethouder Johannes Frieling van Tynaarlo - waar Zuidlaren onder valt - noemt het sluiten van de Prins Bernhardhoeve ,,zeer teleurstellend en heel slecht voor Zuidlaren".

Frieling denkt aan een reddingspoging om het beurscomplex van 40.000 vierkante meter in stand te houden. Tynaarlo wil daarbij als intermediair functioneren. De wethouder wijst erop dat de Bernhardhoeve Zuidlaren een grote naamsbekendheid heeft gebracht en uit economisch oogpunt van groot belang is voor deze plaats.

De stichting Prins Bernhardhoeve blijft vooralsnog bestaan. Onder die naam zal een deel van de beurzen dan ook naar Leeuwarden worden gehaald. Uiteindelijk zal alles echter WTC gaan heten, verwacht De Jong. Hij wil af van de naam FEC.


Bron: Leeuwarder Courant, 29 april 2005.
 

·
Registered
Joined
·
63 Posts
Heel mooi voor Leeuwarden. WTCL heeft straks het enige grote beurscomplex in Noord Nederland. De Prins Bernhardhoeve Zuidlaren dicht, de IJsselhallen in Zwolle worden afgebroken en Martiniplaza Groningen is meer een theater dan een beurscomplex.
 

·
Registered
Joined
·
63 Posts
^ Stond vandaag in de Leeuwardercourant. De IJsselhallen worden afgebroken omdat ze verouderd zijn en er zullen waarschijnlijk geen nieuwe voor in de plaats komen.
 

·
Bekijk m'n vingers maar..
Joined
·
235 Posts
Dat zou dan erg jammer zijn voor de stad Zwolle. Maar ik denk dat het laatste woord hierover nog niet is gesproken, dus dat wordt dan afwachten wat het uiteindelijke besluit zal zijn.
 

·
Registered
Joined
·
290 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Hoe het ook zei, Leeuwarden ontwikkelt zo inderdaad een flinke voorsprong ten opzichte van de logische concurrenten (Groningen en Zwolle). Het WTC zal zo zeker z'n plaats in Noord-Nederland weten te versterken. Toch jammer dat het er op lijkt dat we geen architectonische hoogstandjes hoeven te verwachten.

Voor de Tesselschadestraat betekent dit indirect wel weer wat: de straat kan zich langzaam aan steeds verder tot hoogwaardig kantoorgebied ontwikkelen, schitterend gelegen op de as station/centrum <-> WTC, met de grote financiële dienstverleners (Avero, Achmea, Aegon, FBTO en de Postbank) als (huidig) zwaartepunt.
 

·
Registered
Joined
·
290 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Zolang jullie in Groningen "de groten" weten te trekken, en dan doel ik dus op grote artiesten e.d., dan blijf ik strontjaloers op jullie :). En ik twijfel er overigens niet aan dat grote artiesten nog héél lang voor Groningen zullen blijven kiezen - de stad heeft binnen Nederland toch een betere naam, en met zo'n 40.000 (?) studenten (HBO + RuG) een prima basis...

... puur toevallig dus toch weer een leuke verdeling tussen Groningen en Leeuwarden: Groningen de grote concerten, en Leeuwarden de grote beurzen...
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top