^^ Sam organizowałeś wjazd do Strefy czy z biurem?
1. Nocleg to kwestia subiektywna bardzo. My zatrzymaliśmy się z hotelu (podobno nawet trzy gwiazdki miał), ale to ze względu na to, że było nas sporo osób więc nie wiadomo do końca kto jakie ma preferencje. Ktoś lubi luksus, ktoś wygody a komuś nawet materac na podłodze by wystarczył. Było więc to wyjście kompromisowe aby każdy czuł się w miarę komfortowo. Ja osobiście na takich wyjazdach preferuję hostele - tanio i w przyzwoitych warunkach. Nie potrzebne mi pokoje nie wiadomo jakie, rozrywki na miejscu czy restauracje - i tak większość czasu spędzam "poza domem" a hostel ma mi służyć tylko do wykąpania się i wyspania.
2. Odpowiedź krótka - wszystko co zdążysz

Myślę, że konkretną odpowiedź otrzymasz w trakcie pisania wątku - zobaczysz co ja widziałem i sam ocenisz czy jest to godne uwagi.
3. Nie. Tak jak pisałem w poście nr 6, drabinki na antenę odcięto.
4. Nocleg znajdziesz już od 100-150 hrywien za noc. Górna granica prawie nie istnieje i tylko od ciebie zależy ile chcesz wydać. Piwo kupisz od 15 hrywien za butelkę w sklepie a w knajpie od 30-50. Dobrego kebaba zjesz ( i się nim na prawdę na jesz) za 25-30 hrywien na ulicy. Obiad w knajpie to od 60-80 hrywien w górę... Szczegóły co i jak będę starał się zamieszczać na bieżąco przy opisywanych miejscach.
5. Kluby... Niestety tu nie odpowiem. Nie mój klimat, nie uczęszczam, nie odwiedzam. Wybacz.