23,945 Posts
W ostatni weekend (27.05.2017) wyskoczyłem na chwilę do Lwowa. Strasznie dawno nie byłem na Ukrainie i najzwyczajniej chciało mi się.
A że z natury nie lubię sam podróżować, to wyjazd ów odbył się bardzo formalnie - z biurem podróży (nazwy nie wymienię).
Parametry techniczne wyjazdu:
- wyjazd z Lublina o godzinie 4:00 (musiałem wstać przez trzecią, ale źle nie było bo durny łeb sobie zakodował godzinę i zamiast zdać się na budzik, to całą noc czuwałem budząc się co trochę, a od drugiej to właściwie już leżałem i tylko czekałem aż zrobi się jaśniej by wstać)
- koszt wyjazdu to 130zł plus 30zł za wyjazd z Lublina (bez dopłat jeśli ktoś wsiadał w Zamościu, Tomaszowie itd)
- w ramach tej kwoty był przejazd autokarem (w tym przypadku Bova), przewodnik po trasie, drugi przewodnik we Lwowie, ubezpieczenie, bilety do zwiedzanych miejsc
- wycieczka typu jednodniówka: wyjazd wcześnie rano, powrót późno w nocy (ostatecznie wyszła impreza o długości 24 godzin)
I teraz tak: czy jesteście zainteresowani takim dziwnym wątkiem?
Jeśli tak to ok, zaraz zaczynam.
Jeśli nie to ...też zaczynam
Założenie jest takie, że będę wrzucał tylko jedno zdjęcie na post, starając się jednocześnie skrobnąć ze dwa słowa w jego temacie. Dlaczego tylko jedno? Ano dlatego, że przypuszczalnie nikt nie będzie tu komentował więc aby nie robić stron długich z milionem zdjęć to właśnie taka koncepcja (niech się strony szybko przewijają).
A że z natury nie lubię sam podróżować, to wyjazd ów odbył się bardzo formalnie - z biurem podróży (nazwy nie wymienię).
Parametry techniczne wyjazdu:
- wyjazd z Lublina o godzinie 4:00 (musiałem wstać przez trzecią, ale źle nie było bo durny łeb sobie zakodował godzinę i zamiast zdać się na budzik, to całą noc czuwałem budząc się co trochę, a od drugiej to właściwie już leżałem i tylko czekałem aż zrobi się jaśniej by wstać)
- koszt wyjazdu to 130zł plus 30zł za wyjazd z Lublina (bez dopłat jeśli ktoś wsiadał w Zamościu, Tomaszowie itd)
- w ramach tej kwoty był przejazd autokarem (w tym przypadku Bova), przewodnik po trasie, drugi przewodnik we Lwowie, ubezpieczenie, bilety do zwiedzanych miejsc
- wycieczka typu jednodniówka: wyjazd wcześnie rano, powrót późno w nocy (ostatecznie wyszła impreza o długości 24 godzin)
I teraz tak: czy jesteście zainteresowani takim dziwnym wątkiem?
Jeśli tak to ok, zaraz zaczynam.
Jeśli nie to ...też zaczynam