SkyscraperCity Forum banner

UPC 04/2014 - WYNIKI FINAŁU

1718 Views 9 Replies 6 Participants Last post by  Sławek
5
Wyniki czwartego finału UPC w tym roku są następujące:

PIERWSZE MIEJSCE:

Celownik: 9 głosów (50.00 %)
Autor: Awik

DRUGIE MIEJSCE:

Starsza pani na tle City: 3 głosy (16.67 %)
Autor: Zapaleniec

DRUGIE MIEJSCE ex equo:

Sztuka odchodzenia: 3 głosy (16.67 %)
Autor: Sławek

POZOSTALI FINALIŚCI:

A se siąde i popacze: 2 głosy (11.11 %)
Autor: lulek89

Na rogu: 1 głos (5.56 %)
Autor: Awik

Gratuluję zwycięzcy a także pozostałym finalistom i dziękuję głosującym. :)
Jak zwykle zapraszam też do Rankingu Fotografów.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
1 - 10 of 10 Posts
Woooo pierwsze podium w UPC :cheers:

Dobrze się składa. Zrobię sobie w tym tygodniu prezent w postaci pierwszej lustrzanki :yes:

Gratulacje dla wszystkich finalistów i dzięki :)

Szkoda tylko, że głosów tak mało :(
  • Like
Reactions: 1
^^ W co celujesz? W C?

Dzięki za głosy :). Pozdrawiam współfinalistów.
Jeżeli pod C kryje się Canonę to tak. :) Miałem kontakt i przyjemność pstrykać z dwoma Canonami 600D i 60D, do tego pomacałem sobie i "popróbowałem" lepsze modele w sklepie i stwierdzam, że bardzo przyjemnie mi się będzie z tym współpracowało i już w zasadzie miałem pare wypadów na pożyczonym 60D więc chcąc nie chcąc dokonałem tego "mistycznego" wyboru między C a N. :) No i kupię sobie to 60D. :)
Wiem, że pewnie opcja z kitem wywoła u co poniektórych uśmiech, ale niestety, nie stać mnie na niekitowy fajny obiektyw z tym body. :) Zamierzam sobie na inne zarobić. A na razie będę się cieszył tym co mam i starał się wyciskać z tego 100%.
Wiem, że pewnie opcja z kitem wywoła u co poniektórych uśmiech, ale niestety, nie stać mnie na niekitowy fajny obiektyw z tym body. :) Zamierzam sobie na inne zarobić. A na razie będę się cieszył tym co mam i starał się wyciskać z tego 100%.
Podstawowe obiektywy w zestawach są coraz lepsze i zawsze jest ta podstawa na bazie której można coś powoli budować, więc nie widzę powodu do jakiś uprzedzeń.
Dobry wybór...
Canon 18-55 IS II to jest obiektyw, który rozdzielczością obrazu jest momentami lepszy niż 17-40 L, także nie ma się co śmiać :). Jedyną wadą tego szkła jest plastykowość, reszta w tej cenie to wręcz obłęd.
Zapaleniec - obowiązkowo musisz kupić 50mm 1.8 :)
No i kupię sobie to 60D. :)

Teraz czas na grip, wężyk spustowy, solidny statyw, zapasowe akumulatorki, torbę fotograficzną i kilka kart SDHC, bo 60D chyba CF nie obsługuje.

A tak całkowicie poważnie, to bardzo sie dziwię tej decyzji. W podobnej cenie co 60D jest o klasę lepszy 6D pełnoklatkowy. Zaś 60D jest droższy niż 70D. Jesteś pewien tego wyboru?

See less See more
^^
To wersja astro i cena też już wiekowa, na skąpcu widnieje tylko w jednym sklepie.

Sławek;112341377 said:
A tak całkowicie poważnie, to bardzo sie dziwię tej decyzji. W podobnej cenie co 60D jest o klasę lepszy 6D pełnoklatkowy.
Nowe body 60d jest już za ok 2600, 6d ok 6000
Sławek nie wiem co znaczy dla Ciebie "podobna" cena, ale mi wychodzi między 60D a 6D (mówię tu o samym body) 4366zł różnicy. Natomiast 70D jest droższy od 60D o 2175zł. Oparłem te wyniki na najtańszych cenach na "ceneo". :)

Cos Ci się chyba musiało pomylić. :)

Co do akcesoriów planuję zakup filtra polaryzacyjnego i lepszy statyw.

Stałka 50mm 1.8 była i jest na moim celowniku jako pierwsza. Jak tylko uzbieram kase to kupię. :)
Cos Ci się chyba musiało pomylić. :)

Co do akcesoriów planuję zakup filtra polaryzacyjnego i lepszy statyw.

Stałka 50mm 1.8 była i jest na moim celowniku jako pierwsza. Jak tylko uzbieram kase to kupię. :)
Ok, myślałem, że 60Da to ulepszona wersja 60D. Połowicznie mam rację, ale ten aparat jest poodbno przystosowany do astro-fotografii,
czego nie wiedziałem. Jednak poprawili w nim też błędy z 60D, stąd moja opinia się nie zmienia, że 60D w wersji zwykłej jest gorszy niż 60Da, choć o 2x tańszy.

btw jak chcesz 50mm w aparacie z matrycą APS-C, kupuj 30mm. M.in dlatego ja zbieram na Sigmę 30mm f/1.4 ; 50/1.8 Canona miałem w ręku i w aparacie,
fajne szkiełko, lekkie i poręczne, ale strasznie mdłe poniżej f/2.2, zwłaszcza poza środkiem kadru.
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.