SkyscraperCity Forum banner

Zagłosuj na najlepsze zdjęcie!

UPC 08/2009 - FINAŁ!

1755 Views 18 Replies 16 Participants Last post by  Krzycho
Czas rozpocząć finał ósmego UPC w roku 2009.
Do finału zakwalifikowały się następujące zdjęcia (kolejność alfabetyczna) :
Głosujemy przez dwa tygodnie czyli do 28 VI 2009 włącznie!

1. Kolorowa Warszawa
Autor: moozg666

2. Po Godzinach
Autor: mysteryclient

3. Rakieta
Autor: michal.j

4. Stal i szkło
Autor: Krzycho

5. Tryptyk
Autor: michal.j

See less See more
5
1 - 19 of 19 Posts
I oczywiście wyniki:

21. Miejska dżungla 7.14
20. Go straight ahead 7.16
19. Dziwny świat, dziwni ludzie 7.21
18. Cegłą w Beton 7.25
17. 1930-stało się I. 2009 - stało się II i rządzi :) 7.29
16. Wąsko 7.3
15. Krzywe latarnie 7.32
14. Płynę do Ameryki, ha! 7.33
13. Poziomy 7.47
12. Nadchodzi 7.5
11. Zakrzywienie Czasu 7.61
10. Zielony Gdańsk 7.68
9. Beauty vs Ugly 7.75
8. Pomiedzy ulicami 7.76
7. Niepocztówkowa pocztówka. Średniowieczny Gdańsk. 7.82
6. Urban by PRL 8.39
5. Rakieta 8.43
4. Stal i Szklo 8.44
3. Tryptyk 8.68
2. Po Godzinach 9.33
1. Kolorowa Warszawa 9.42
See less See more
Gratulacje dla Wszystkich Panów. Zdjęcia bardzo ciekawe i ponad przeciętną.

Mój typ:

1. Kolorowa Warszawa
Autor: moozg666
See less See more
Po Godzinach numerem jeden, natomiast bardzo podoba mi sie tez Tryptyk za taka monumentalnosc :) Ogolnie kazde zdjecie w tym finale ma cos w sobie, a gdybym mial przyznac miejsce kazdemu ze zdjec, to kolejnosc bylaby taka: Po Godzinach, Tryptyk, Kolorowa Warszawa, Stal i Szklo(a moze odwrotnie z kolorowa warszawa ;) ), Rakieta :)
See less See more
Tryptyk - jak dla mnie zdyt szare, wydaje się być aż szkicowane:D
Stal i szkło - podobne widziałem już na ogólnym UPC, wygrało. Ale twoje zdjecie nie jest idealnie symetryczne....
Rakieta - jak dla mnie kiepskie zdjecie. Dodatkowo ta pikseloza dokańcza negatywny odbiór.
Po Godzinach - ma coś w sobie, coś wyjątkowego, świetnego. Jednak strasznie chce się popatrzeć na prawo, a zdjecie się kończy i nie gdzie spojrzeć:(

Kolorowa Warszawa - :cheers:
See less See more
Po Godzinach; za temat i za to, że przyciąga wzrok - reszta zdjęć to niestety tylko świetny technicznie "fasadyzm".

edit: po bliższym przyjrzeniu się to jeszcze "Kolorowa Warszawa" zostaje na chwilę dłużej w pamięci :cheers:
O tak, fasadyzm-sadyzm. Zimno i pusto. Jedynie "Po godzinach" wygrywa oryginalnością.
Cóż, trudny wybór pomiędzy "Kolorową Warszawą" a "Po Godzinach" :( Oba zdjęcia świetne, ale trzeba wybrać tylko 1 :) Mimo, że oba świetne to jednak Kolorowa Warszawa :cheers:
na międzynarodowym głosowałem na Warszawę, więc tu dla równowagi wybrałem Po Godzinach.
Po godzinach niszczy konkurencje !
Po Godzinach, reszta kompletnie do mnie nie przemawia :|

Soboleus, możesz mi zdradzić jak obliczasz średnią ocenę zdjęcia bo mi jeszcze nigdy nie wyszła taka jak Tobie xD
Soboleus, możesz mi zdradzić jak obliczasz średnią ocenę zdjęcia bo mi jeszcze nigdy nie wyszła taka jak Tobie xD
może to że wszystkie oceny poniżej 6 są liczone jak 6?
Głosuję na "Stal i szkło". Chyba najmniej pretensjonalne, no i te ciekawe plamy na samym dole...

"Kolorowa Warszawa" trochę jak "kolorowe jarmarki", czyli odpust w wydaniu "wielkomiejskim"...

"Po godzinach" - fajne wykonanie, ale pomysł nijaki, wtórny, opatrzony

"Rakieta" - odbite symetrycznie szkiełka...
.
"Tryptyk" - może i niezłe, ale ten pretensjonalny tytuł :(
See less See more
Po godzinach albo Warszawa, oba siwtne technicznie i jakosciowo....Na miedzynarodowym uznalem Wielkie Jablko za lepsze, tutaj zaglosuje na Warszawe.
Kolorowa Warszawa jedno z lepszych zdjęć na SCS
Moozg w tej edycji przeszedl do historii, chyba jeszcze nikt nie zapostowal zdjec z najlepsza i najgorsza srednia:)
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.