SkyscraperCity banner

2181 - 2200 of 2401 Posts

·
Registered
Joined
·
975 Posts
Ce am spus eu si...ce ai raspuns tu :lol:
Decizia judecatoreasca nu stim care va fi, insa este interesant ca asociatia Salvati Bucurestiul de la Dezvoltare doreste refacerea monumentelor pe LOCATIA ORIGINALA. Adica daca se poate stricarea a tot ce s-a finaizat recent, santier pentru inca n-spe ani de acum incolo si in final "monomentul" in toata splendoarea lui anterioara pe care n-o admira nimeni.
Imi place viziunea asta pe termen lung, e deosebita :applause:
haideti sa fim seriosi, nu se poate reconstrui hala in locatia originala. daca se dovedeste ca s-a demolat ilegal, se va proceda la repararea prejudiciului. Nicusor Dan probabil se bazeaza pe faptul ca se poate cere repararea prejudiciului in natura, insa in situatia asta nu se va pronunta nimeni pt asa ceva, ci pentru repararea prin echivalent (despagubiri). ramane de vazut cine o sa le primeasca, ca teoretic pagubit e orasul, patrimoniul, etc. . si daca tot vrem sa continuam pe ideea asta, o sa va spun si ce se va intampla, daca totusi se va dispune reconstruirea halei:
Primaria nu va reconstrui hala. Atunci, beneficiarul hotararii va putea sa execute el lucrarea, pe cheltuiala primariei. Adica sa demoleze el bulevardul, sa construiasca hala, si pe urma sa ia banii de la Primarie. Daca Nicusor Dan are bani de asa ceva, in conditiile in care nu are bani de lucruri de care are mai multa nevoie (gen tratament psihiatric)...
 

·
Banned
Joined
·
428 Posts
Bucureştenii pot circula, de duminică după-amiază, pe tronsonul Buzeşti-Berzei al noului bulevard Uranus - care va face legătura între nordul şi sudul Capitalei -, a anunţat primarul Sorin Oprescu, potrivit căruia Poliţia a confirmat că siguranţa rutieră pe respectiva arteră este asigurată.

Prezent în zona Berzei a tronsonului, primarul general al Capitalei a mai spus că bulevardul este realizat după un proiect al arhitecţilor şi urbaniştilor din anii '30.

Lucrările au început în 2009, însă au fost oprite temporar după plângeri în instanţă ale unor oameni "care nu vor să se modernizeze nimic în Bucureşti", a adăugat Oprescu.

"Bulevardul este imaginat după anii 1930 de urbaniştii şi arhitecţii de atunci, pentru că nu a inventat nimeni nici apa caldă, nici roata. Este reluat, ca proiect, după anii 2000, început în 2009, după un an de zile de updatare a proiectului, dar oprit la câteva luni de o serie întreagă de instanţe de la Cluj, în urma plângerilor făcute de oameni care nu ar fi vrut să se modernizeze nimic în Bucureşti. Am aşteptat doi ani şi opt luni şi, deşi l-am împărţit pe tronsoane pentru a putea merge mai repede, a trebuit să aşteptăm decizia instanţelor. Îmi cer eu scuze, deşi nu aveam vină faţă de locuitorii acestei zone", a declarat primarul general.

Sursa: Mediafax
 

·
Registered
Joined
·
1,234 Posts
Scuze pt marimea pozelor..reaminti.mi va rog cum dau resize..sau daca vrun moderator are placerea de a corecta ii multumesc anticipat
Pozele pana sa le uploadezi pe site (imageshack observ la tine), trebuie salvate in format de 800x600 sau 1024x768, daca nu cumva se poate obtine un link catre aceasta dimensiune. Recomand flickr pentru asta.
 

·
time is always against us
Joined
·
701 Posts
Pozele pana sa le uploadezi pe site (imageshack observ la tine), trebuie salvate in format de 800x600 sau 1024x768, daca nu cumva se poate obtine un link catre aceasta dimensiune. Recomand flickr pentru asta.
Pe varianta noua de imageshack exista posibilitatea de a alege direct linkul pentru o marime anume a imaginii.
 

·
Banned
Joined
·
428 Posts
SENSURI UNICE pe mai multe artere din Bucureşti, după deschiderea circulaţiei pe primul tronson al bulevardului Uranus.

Mai multe artere din zona Buzeşti-Berzei a Capitalei au sens unic pe anumite porţiuni, începând de duminică, după deschiderea circulaţiei pe primul tronson al viitorului bulevard Uranus, informează Brigada Rutieră.

Ca urmare a finalizării lucrărilor la infrastructura rutieră la primul tronson al bulevardului, se redeschide circulaţia rutieră pe strada Berzei, între Calea Griviţei şi Ştirbei Vodă, pe strada Buzeşti, între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei, pe Calea Griviţei, între strada Polizu şi bd. Dacia, pe strada Popa Tatu, între strada Mircea Vulcănescu şi strada Berzei, şi pe noua arteră realizată între strada Mircea Vulcănescu şi bd. Gării de Nord, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, duminică, de Brigada Rutieră a Capitalei.

Totodată, precizează sursa citată, se instituie sensuri unice pe strada Sevastopol, între strada Buzeşti şi Calea Victoriei, pe Calea Giviţei, între strada Polizu şi bd. Dacia, dinspre strada Polizu către bd. Dacia, şi pe bd. Gării de Nord, între strada Berzei şi Piaţa Gării de Nord, dinspre strada Berzei către Piaţa Gării de Nord.

Brigada Rutieră mai precizează că problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Sursa: Mediafax
 

·
Banned
Joined
·
679 Posts
Stai linistit ca pana aici a fost cu bulevardul Uranus. Daca a durat atatia ani sa finalizeze abia jumatate din lucrare, de restul (care implica inclusiv un tunel pe sub Dealul Parlametului) n-o sa se mai apuce nimeni in veci. Adica vorba aia, restul e can-can...
Iata si varianta mea ieftina,fara tunel,doar cu rampa de 5 grade la 100m.
pur si simplu pui excavatorul sa sape un sant(mai mare),betonezi si gata.

 

·
Banned
Joined
·
428 Posts
Merci pentru raspuns, desi altcineva te intrebase care e varianta ta :)
E frumos ce ai desenat tu acolo, dar in varianta asta nu mai esti preocupat de soarta acelor pomi peste care treci cu schita? Pana mai ieri il injurai pe tizul tau ca vrea sa defriseze cativa pomi din parcul Izvor, iar acum...
Iar in varianta asta treci cu soseaua prin curtea viitoarei Catedrale, de te mai spurca naibii vreo baba evlavioasa :)
 

·
Moderator de garda
Joined
·
1,802 Posts
Ai dreptate, de ce sa incercam sa evitam 2 intersectii cu 2 bulevarde mari, cand putem pur si simplu sa construim 2 giratorii semaforizate, un debleu mai mare in mijlocul orasului si sa se descurce oamenii care fac tranzit N-S. Pana la urma au ca alternative bdul Magheru si Calea Victoriei, pe care se circula super bine, si abia daca exista trafic pietonal pe trotuarele alea enorme. NOT :bash: :picard:

S-asa prima etapa a diametralei e oarecum dezamagitoare ca masura de defluare a traficului, puteau sa ii asigure o capacitate mai mare, la cat de mult au demolat. Dar macar prin portiunea mai putin istorica sa trebuie sa reuseasa sa asigura o alternativa de viteza la bulevardele pe care noi vrem sa ne plimbam in timpul liber si prin care sa ne prezentam turistilor! Si sa nu uitam, va urma si etapa a treia, care ar trebui sa fie aproape drum expres, prin foste zone industriale si neconstruite. Nu poti varsa un asemenea trafic in 2 giratorii in buricul targului langa parlament.
 

·
Registered
Joined
·
1,127 Posts
ideea cu tunelul este sa scape de 2 intersectii...
Intrebarea mea este, cum se va realiza tunelul asta??? mai ales in zona dealului....

Trimis de pe Galaxy Win
 

·
Banned
Joined
·
679 Posts
1.ma opun defrisarii in parcul izvor deoarece acei copaci formeaza un corp comun cu o zona utila cetatenilor.pe cand zona respectiva ,ingradita de curtea parlamentului, este un ciot mic si inutil cam pentru orice activitate urbana ne putem imagina.
nu sunt fanatic cu copacii,dimpotriva ,sustin taierea copacilor in anumite zone care se preteaza la alte activitati ,precum si plantarea de copaci in alte zone.
2.giratoriile exista tocmai pentru a ajuta fluenta traficului,faptul ca soferii romani(spre deosebire de soferii din alte tari) nu se descurca e altceva.apoi nu trebuie sa fie alternativa la bd.magherul si doar la victoriei,lucru perfect realizabil cu giratoriile.
apoi sa inteleg ca pe soferi nu ii incurca mega-giratoriul de la unirii si nici traversarea dambovitei la victoriei.in schimb vor fi suparati pe un giratoriu cu un trafic relativ mai mic.cat despre varianta cu drumul expres prin zona centrala,aia trebuie eliminata.incurajat transportul public in zona,nu cel particular.
 

·
Registered
Joined
·
288 Posts
Am inaugurat noul bulevard pe la 21:30 e foarte ok am mers de jos de la Izvor pana Victoriei in cateva minute desi am prins cam toate semafoarele.
E o groapa facuta de Apa Nova aici blocheaza juma de sosea dar sper sa se repare
 

·
Banned
Joined
·
428 Posts
1.ma opun defrisarii in parcul izvor deoarece acei copaci formeaza un corp comun cu o zona utila cetatenilor.pe cand zona respectiva ,ingradita de curtea parlamentului, este un ciot mic si inutil cam pentru orice activitate urbana ne putem imagina.
nu sunt fanatic cu copacii,dimpotriva ,sustin taierea copacilor in anumite zone care se preteaza la alte activitati ,precum si plantarea de copaci in alte zone.
Ma gandeam ca rolul principal al copacilor e acela de a improspata aerul din oras, si nu de plante ornamentale...
 

·
Take a rest in Bucharest
Joined
·
7,436 Posts

·
Registered
Joined
·
2,206 Posts
Dubreu, trickshot sunteti constienti ca arborii din orase au mult mai multe functii pe langa cea de absortie a dioxidului de carbon ?! Lampile din articolul acela nu ar fi deloc practice, deci nu te astepta sa vezi vreodata un proiect de inlocurie al copacilor cu altceva.

Marele si fantasticul bulevard vad ca are 2 benzi inghesuite iar in multe zone doar 1 banda, cealalta fiind plina de masini parcate. Stiind cum actioneaza politia locala din Bucuresti , sper ca nu viseaza cineva ca se vor da amenzi intr-una celor care parcheaza acolo pentru a se elibera complet prima banda !

Pistele pentru biciclete sunt amenajate pe aproximativ doua treimi din lungimea bulevardului si chiar si pe aceste portiuni observ ca au zone cu cativa zeci de metri lipsa - biciclistii vor trebui sa leviteze pe aceste portiuni. Pistele de biciclete sunt din nou tratate cu lipsa de seriozitate, cel mai probabil vor fi si acestea desfiintate in cateva luni sau intr-un an, doi.

Cireasa de pe tort, problemele semnalizate de colegul Skynick, care se pot vedea si in clip - semafoare multe si toate nesincronizate.

Sunt convins ca de acum incolo traficul auto de pe Victoriei va scadea drastic, noul bulevard Berzei-Buzesti fiindu-i superior la nici un capitol.
 

·
Registered
Joined
·
1,127 Posts
@rodeo
Au cam mult de sapat pe zona dealului... mai ales ca tunelul este si sub nivelul drumului....
In fine... sunt ingineri isteti in tara asta...

Trimis de pe Galaxy Win
 
2181 - 2200 of 2401 Posts
Top