SkyscraperCity banner

381 - 400 of 507 Posts

·
Registered
Joined
·
1,343 Posts
arata excelent. as fi un pic rautacios, in sensul ca prea multi bani s-au investit pt o suprafata atat de mica. par inghesuite multe elemente (copaci mai ales).
ma gandesc ca in aceasi suma se putea face cel putin 3 similare.
 

·
Registered
Joined
·
1,343 Posts
Parc Între Lacuri:
  • 165 copaci
  • suprafață: 9450 mp
  • suprafață verde: 5957 mp, adica un parc cu doar 63% spatiu verde.

de garajele de la Nord de parc si cele din jurul ACIse stie ceva? stiu ca in cartier multe s-au desfiintat.
 

·
Registered
Joined
·
1,135 Posts
Apropo de "La Terenuri" .. S-a semnat contractul pentru baza sportivă "La Terenuri". Boc: "Să sperăm că clujenii se vor putea bucura de ea din vara anului viitor"

S-a semnat contractul pentru baza sportivă "La Terenuri". Boc: "Să sperăm că clujenii se vor putea bucura de ea din vara anului viitor"

Spaţiul de grădini comunitare "La Terenuri" din Mănăştur devine baza sportivă "La Terenuri".
Primăria Cluj-Napoca şi asocierea dintre Asocierea RO-Verde Landscaping S.R.L. - Electrogrup - Opentrans - Prospect Drill SRL - Cris Garden au semnat, marţi, 28 aprilie 2020, contractul de proiectare și execuție pentru noua investiție. Durata de realizare a investiției este de 16 luni, din care 12 execuţia acestora. Valoarea contractului este de 5.5 milioane de euro, faţă de 6.9 milioane euro estimată. Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local și din alte surse constituite potrivit legii.

 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Parcul Zorilor merge mai departe, iar din titlu cel putin, Boc pare lupul moralist

Acum, scos tot contextul afara, in momentul de fata e nevoie de un parc in zona, iar pozitia e probabil cea mai potrivita din Zorilor pentru un parc, cu siguranta va fi foarte bine venit.

DAR... cum s-a ajuns aici mi se pare o mizerie. PUG-ul e din 2015, nu a trecut atat de mult timp, atunci nu se stia ca e nevoie de zona verde? De ce nu s-a trecut atunci in zona verde, sau orice utr V?
Terenul acela a fost cumparat relativ recent (dupa PUG) pe bani grei, nimeni nu cred ca s-a putut gandi ca va fi schimbat de pe o zi pe alta din pix.
Ulterior primaria a chiar avizat proiectul celor de la Platinia si dupa asta de pe o zi pe alta te decizi ca vrei parc si oferi despagubiri de 189EU/mp... in conditiile in care teren la pretul acela nu mai gasesti nici in captul la Europa, cu utr pentru case. Valoarea terenului, fara avize, e cel putin de 3 4 ori mai mare, unde mai adaugi investitia facuta dupa cumparare in dezvoltare, blocarea de bani pentru o perioada atat de lunga, e o bataie de joc la adresa investitorului.

Desi rezultatul final va fi unul probabil mai benefic pentru comunitate, chiar nu poti sa vi sa faci pe lupul moralist si sa certi "investitorii rai" cand vina a fost in totalitate a primariei, situatia putand fii rezolvata foarte elegant prin PUG, iar partea cea mai proasta este ca procesul va fi castigat, si Clujul va plati bani grei pentru un teren scump plus probabil ceva despagubiri, primaria va putea sa acuze investitorul cel rau ca a venit sa ne ia banii, investitorul isi va recupera banii si ceva despagubiri, iar bugetul municipiului va incasa o palma grea....
 

·
Registered
Joined
·
1,343 Posts
eu nu cred ca e deloc un rezultat ok pt comunitate.
timp pierdut. investitorul va castiga in instanta garantat.
acum nush cati bani, dar sigur mult peste cele 10 mil oferite de primarie. si atunci mai e rentabil sa te incapatinezi sa faci parc daca costa atata terenul?
nu era mai ok sa negociezi cu investitorul si de banii aia sa cauti alta locatie pt parc?
 

·
Registered
Joined
·
323 Posts
Mie mi se pare foarte dubios ce se întâmplă în ambele tabere aici: adică și Boc și administrația, că acuma se trezesc că vreau acolo parc, și riscăm niște artificii legale care apoi să ne coste ca naiba, dar și faptul că taman acum primesc linkuri sponsorizate pe FB taman la tot felul de articole d pe situri obscure, de care nu am auzit până acum, care prezintă problema de față doar din perspectiva investitorului. E cam stranie coincidența :)

Ca să fie clar: dacă administrația e blindată legal în ce vrea să facă, o să fiu foarte bucuros să știu că se va face acolo un parc.
 

·
Registered
Joined
·
1,343 Posts
un patrat verde de 100 x 60 m. un teren de fotbal in panta.
sa fim seriosi. asa arata doar in visele lui Tarcea si Boc.
patrat care ne va costa milioane de euro doar despagubiri catre "Platinia"
de ce nu expropriaza ceva pe frunzisului sau prin europa unde terenul e de x ori mai ieftin greu de inteles.
 

·
Registered
Joined
·
6,945 Posts
greu de inteles
Sile Puscas n-ar fi trebuit s-o insele pe nevasta-sa. Sau daca tot s-a intamplat, macar trebuia sa-si ceara iertare in genunchi si etc... Asa, daca omul a ales sa-si traiasca viata cum a vrut... s-a intamplat ce s-a intamplat si s-a ajuns aici. Daca ai un minim de creier si de gandire strategica, intelegi ca in niciun caz nu trebuie sa te pui rau cu seful. Pe el nu l-a dus capul sa priceapa atata lucru. Asta este.
 

·
Registered
Joined
·
1,802 Posts
un patrat verde de 100 x 60 m. un teren de fotbal in panta.
12.000 mp e dublu decat zici tu ... si e o suprafata ok pentru un parc de cartier. E mai mare decat Parcul Intre Lacuri (care are 9.000 mp), care eu zic ca e foarte bine venit in zona. Sigur, va fi scump terenul, dar de obicei nu prea poti crea spatii verzi noi in vechile cartiere fara sa te coste semnificativ, nu tot timpul are primaria la dispozitie terenuri nefolosite suficient de mari si in pozitii optime pentru a face parcuri.

Cand nu se fac parcuri nu e bine ca nu avem spatii verzi, cand se fac nu e bine ca sunt prea scumpe. Sa vezi ce costuri vor fi pentru parcul Gheorgheni Est, care e de 50 de ori mai mare (aquaparkul ar fi redus costurile semnificativ, dar se pare ca nu s-a dorit asta). Clujul e un oras cu terenuri scumpe, parcuri ieftine mai poti face doar pe dealuri/la marginea orasului, unde impactul lor nu e cel scontat ... in rest doar daca mai are primaria terenuri nefolosite poti iesi ieftin (doar aparent ieftin si acolo, ca daca terenul ar fi folosit la altceva/concesionat s-ar putea scoate bani la buget).

Nivelul de trai al locuitorilor va creste inevitabil cand vom avea si Parcul Feroviarilor modernizat, Parcul Gheorgheni Est, Cetatuia, malurile Somesului, Parcul Etnografic, Complexul sportiv La Terenuri, Parcul Tineretului, parculetele noi din Zorilor, Buna Ziua, cele modernizate gen Armatura, 14 iulie, Caragiale, etc. Da, vor costa o gramada de bani in total ... asta e, vrem spatii verzi, costa. Sigur ca se pot cauta solutii mai ieftine tot timpul ... dar nu intotdeauna se pot gasi acele solutii mai ieftine.
 
381 - 400 of 507 Posts
Top